Afstand nemen geeft inzicht - Sander de Zwart Coaching en Trainingen

Afstand nemen geeft inzicht

Donderdagochtend vertrek ik voor een paar dagen naar Spanje. Ik heb een 1-op-1 Retraite geboekt bij Raymond Zijderhand, een jonge enthousiaste kerel, die zo’n twee jaar geleden samen met zijn vriendin met een camper vertrok naar Spanje en daar is gebleven om een nieuw leven op te bouwen. Inmiddels is hij vader en timmert lekker aan de weg met zijn business. Veelal gericht op begeleiding, heling en ontwikkeling van de man. Vergelijkbaar met wat ik doe.

Ongeveer een jaar geleden spraken we elkaar voor het eerst via een videocall. Een fijne vibe ontstond er tussen ons. Alhoewel we niet veel contact hadden in de tussentijd, voelde ik de laatste tijd heel sterk dat ik daar te zijn heb. In Spanje, bij Raymond, even de stilte in, even bij mezelf komen. Even een reset. Gek eigenlijk, want ik heb de beste man nooit in levende lijve ontmoet. En tegelijkertijd is dat wat ik ook veel tegenkom. Dat mannen het hele land doorkruisen of zelfs vanuit België komen, omdat ze diep van binnen voelen dat ze bij mij mogen zijn. Zo werkt dat blijkbaar in ons complexe systeem.

Even uit het hectische gezinsleven vandaan

Vorig jaar ging ik voor het eerst ‘alleen’ op reis naar Israël. Nou ja, het was met een groep mannen. Maar voor het eerst weg zonder vrouw en kinderen. Mijn vrouw ging een maand later ook op reis naar de Azoren. We besloten om dit erin te houden: Ieder jaar minimaal één keer afzonderlijk van elkaar op reis.

We voelden beiden dat dit ons goed deed. Even bewuste afstand van het hectische gezinsleven, geeft een diepe innerlijke rust. Nou ja, die innerlijke rust is er feitelijk altijd, naar door de hectiek niet altijd te ervaren.😉

Afstand nemen geeft inzicht, geef je hernieuwde energie en doet je beseffen wat werkelijk belangrijk is in het leven. Het doet je realiseren hoeveel liefde er is binnen ons gezin. Als je er middenin zit, met twee jongens die elkaar afschieten met een breed assortiment aan Nerfs, dan lijkt de liefde voor elkaar ver te zoeken.

Soms vergeet je binnen dat drukke leven ook, dat je nog een relatie hebt. Door in je eentje op reis te gaan, kom je weer tot dat besef, kom je weer volledig bij jezelf en weer volledig in je eigen kracht. En dat maakt dat je bij thuiskomst weer de bewuste verbinding kan maken. Er is dan geen verstrikking meer. Maar ieder is een individu, dat niet afhankelijk is van elkaar, maar in ieders eigen kracht staat. En dan is er een natuurlijke aantrekking en is verbinding geen verstrikking meer, maar een samenspel van energie.

Her-verbinden met je eigen bron van inspiratie

Mijn retraite bij Raymond wordt een moment van bezinning en her-verbinding met mijn eigen bron van inspiratie. Een mooi moment voor mij om opnieuw richting te bepalen. Niet dat het nu niet loopt of niet goed gaat, maar juist omdat ik het mezelf gun dat het goed blijft gaan. Dat ik mijn pad afgestemd bewandel, dat alles rondom mijn business ook precies klopt bij wie ik ben als Sander, als mens, als man, als Ziel.

De worsteling van trainers en coaches met het ondernemerschap

In aantocht naar deze retraite toe is er al behoorlijk wat in beweging gekomen. Zo zie ik een beweging in het type man dat bij me komt met zijn hulpvraag. Steeds vaker zijn dit coaches en trainers, die op zoek zijn naar de verdieping in zichzelf, zodat hun business de flow krijgt die het verdient. Veelal kunnen ze er nu nog niet volledig van rondkomen, komen ze nog onzekerheden in zichzelf tegen of missen ze nog de ondernemersgeest om er daadwerkelijk te gaan staan.

3 jaar lang werkte ik keihard, spendeerde ik tienduizenden euro’s in coaches en trainingen. Alles stond in het teken van mijn MISSIE. Ook al was ik er financieel nog niet klaar voor, zegde ik 2 jaar geleden mijn baan op, omdat ik diep van binnen voelde dat ik dit moest doen om mijn dromen waar te maken. Veel stress, angst en onzekerheid kwamen hierbij kijken, niet alleen bij mezelf, maar vooral ook binnen het gezin en binnen mijn relatie. Maar het was het dubbel en dwars waard.

1. Ik maakte een grote sprong op het gebied van persoonlijke en innerlijke groei
2. Ik ontwikkelde mijn eigen unieke coach techniek
3. Ik bouwde mijn eigen winstgevende merk

Dit deed ik met veel vallen en opstaan. De worsteling die ik bij mijn klanten zie, herken ik maar al te goed. Ik liep tegen dezelfde uitdagingen aan.

Dé Coachopleiding voor mannen

Daarom start ik in september met het aanbieden van Dé Coachopleiding voor mannen. Een jaaropleiding waarin eigenheid, expertise en excellent ondernemen centraal staan. Een jaar waarin ik mannelijke coaches, trainers en therapeuten naar een hoger level begeleid in hun persoonlijke leven én in hun business.

Bij Raymond wil ik de ruimte pakken om te spelen en te ontdekken welke stappen ervoor nodig zijn om dit vanaf september te manifesteren, hoe ik de mannen hiervoor aantrek en op welke manier dit mijn grootste succes ooit wordt. En bij ‘succes’ bedoel ik de intentie om maximale impact te maken met deze opleiding. Ik gun het mezelf om er een mooie verdienste aan te hebben en tegelijk gun ik het de mannen om ditzelfde te bereiken met hun eigen business en op hun beurt maximale waarde te bieden aan hun klant. Het is een grote sneeuwbal die mag gaan rollen, zodat mensen bewuster, vrijer en gelukkiger in het leven staan en iedereen lekker in zijn vel zit.

Acceptatie van de imperfectie

Een utopie zou je zeggen: De perfecte wereld bestaat niet. Tegelijk realiseer ik me dat het accepteren van de imperfectie van het leven wellicht hét antwoord is op alle prangende levensvragen. Toch betekent dit niet dat we overal maar genoegen mee moeten nemen en volledig mogen accepteren dat we niet ontkomen aan ons lot. Nee, er is een gulden middenweg. We zijn als individu tot meer moois in staat dan we denken en dat is mijn levensfilosofie geworden: Bereik je hoogst mogelijke potentieel.

Dit betekent dat je jezelf op een gezonde manier mag blijven uitdagen. Let wel: ‘gezond’. Vaak leggen we de lat zo hoog voor onszelf dat we er nooit bij komen en daarom maar opgeven en alles zo laten, zoals het is. En als je jezelf helemaal niet meer uitdaagt dan bloed je langzaam dood…bore-out, wordt dat in moderne termen wel genoemd. Je loopt dan energetisch leeg, zonder dat je teveel inspanningen verricht. Je snapt dan niet hoe je zo moe kunt zijn, maar feitelijk ben je dan niet op de juiste plaats, doe je niets wat goed voor je is en weet je totaal niet meer wie jij zelf bent, omdat je je continu laat leiden door anderen. Zonde.

Ik ga op reis en neem mee…

Dus, ik ga op reis en ik neem mee…😁…Mezelf… Ja dat is ook zo’n dingetje. Er zijn mensen die reizen, omdat ze thuis niet gelukkig zijn. Reizen wordt dan een vlucht. Alleen, waar je ook gaat, je neemt altijd jezelf mee. Ik ga op reis, juist omdat ik mezelf meeneem en in een andere omgeving ervan geniet om de ruimte te pakken voor zelfreflectie, diepe ontspanning en inzichten vanuit nieuwe perspectieven.

Raymond, here I come!

Een warme groet,

Sander de Zwart
Leiderschap Coach voor Mannen | Business Trainer

Sander de Zwart Coaching en Trainingen helpt bewuste mannen, trainers, coaches, leiders en andere impactmakers, via Coaching in de natuur, Groepstrainingen en Online bij het bereiken van je hoogst mogelijke potentieel en het leven van jouw MISSIE.

Interessant voor jou? Mijn boek ‘Leef‘, waarin ik je meeneem in mijn eigen pad van Spiritueel leiderschap.

#bewustzijn #bewustwording #blokkades #businesscoaching #coaching #healing #hsp #innerlijkekracht #lifecoaching #lifestyle #leiderschap #man #mannenwerk #manzijn #mannencirkel #mindset #mindfulness #missie #natuur #nlp #ondernemerschap #ondernemen #meditatie #outdoorcoaching #persoonlijkeontwikkeling #persoonlijkegroei #purpose #spiritualiteit #zelfrealisatie #zelfreflectie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *