Alles is Liefde - Sander de Zwart Coaching

Alles is Liefde

Het grootste probleem in de wereld is een gebrek aan liefde. De mens is zichzelf verloren in een strijd om liefde te vinden. En zelfs als hij een sprankje liefde gevonden heeft, strijdt hij eveneens. Want hij wil voorkomen dat hij verliest wat hij verworven heeft. Dat iemand anders van hem afpakt waar hij zo hard voor gestreden heeft. Het is namelijk zijn recht om wat van hem is niet meer los te laten en puur en alleen voor zichzelf te behouden.

Zo denkt hij, zo denken wij.

Angst voedt de strijder

Het is ons geleerd om angstig te zijn, want het houdt de strijdlust in onszelf wakker. Maar tegelijkertijd maakt het ons zo enorm moe En raken we uitgeput. Zijn we zo hard aan het vechten dat we werkelijk vergeten wat we aan het beschermen zijn: ‘Dat stukje liefde dat we opgevangen dachten te hebben.’

We voelen dat ene stukje liefde niet eens meer, omdat dit overschaduwt wordt door de angst het te verliezen. Door de angst dat er een tekort is als je het weggeeft. De angst dat er niets meer voor jou overblijft als iemand anders het van je afneemt.

Alles is Liefde

Maar wat als liefde niet slechts een ‘stukje’ is wat we verdienen als we er hard voor werken of als we goed zoeken? Wat nu als we ons beseffen dat alles, maar dan ook alles dat bestaat, slechts één universeel ingrediënt ‘liefde’ bevat? Wat nu als je slechts je ogen hoeft te openen om dat te zien? Wat nu als je ware liefde in dit moment direct kunt ervaren?

Je zult misschien zeggen ‘ja, maar…’ of jezelf afvragen ‘maar, wat als…’. Weet dan dat je het antwoord op die manier niet zult vinden. Liefde begint pas wanneer jij jezelf geen belemmerende vragen meer stelt, als jij jezelf geen beperkingen meer oplegt en wanneer je openstaat voor alles wat mogelijk is.

Een tipje van de sluier om je de weg te wijzen:

‘De snelste weg naar liefde is de gehele mensheid als eigen te zien, dus als jouw familie.’

Waarom je dit zou doen?

Ik nodig je uit om de volgende vraag aan jezelf te stellen: ‘Hoe zou ik omgaan met ieder mens, zelfs degene die ik het meest verafschuw, als ik deze ga zien als eigen, als mijn familie, als mijn metgezel?’ Schrijf je bevindingen op. Wat valt je op? Wat doet dit met je? Welk inzicht geeft je dit? Welke nieuwe keuzes maak je met de wijsheid die je NU hebt opgedaan?

Een warme groet,

Sander de Zwart
Leiderschap Coach voor Mannen | Business Trainer

Sander de Zwart Coaching en Trainingen helpt bewuste mannen, trainers, coaches, leiders en andere impactmakers, via Coaching in de natuur, Groepstrainingen en Online bij het bereiken van je hoogst mogelijke potentieel en het leven van jouw MISSIE.

Interessant voor jou? Mijn boek ‘Leef‘, waarin ik je meeneem in mijn eigen pad van Spiritueel leiderschap.

#bewustzijn #bewustwording #blokkades #businesscoaching #coaching #healing #hsp #innerlijkekracht #lifecoaching #lifestyle #leiderschap #man #mannenwerk #manzijn #mannencirkel #mindset #mindfulness #missie #natuur #nlp #ondernemerschap #ondernemen #meditatie #outdoorcoaching #persoonlijkeontwikkeling #persoonlijkegroei #purpose #spiritualiteit #zelfrealisatie #zelfreflectie

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *