Belangrijk om je af te vragen op je pad van zelfrealisatie - Academie voor Mannencoaches & Lichtwerkers

Belangrijk om je af te vragen op je pad van zelfrealisatie

God wilde zichzelf leren kennen, dus schiep hij een ruimte waarin dit mogelijk was. Dit is het scheppingsverhaal in één zin. Wie God is, waarom hij zichzelf dit afvroeg en zich überhaupt kon afvragen, maakt het verhaal meteen een stuk complexer. Sinds de mens zichzelf kan afvragen: Wie ben ik? Waarom vraag ik dit? en Hoe kan het dat ik me dit afvraag?, zijn we op diezelfde ontdekkingsreis als God.

We willen onszelf leren kennen en we hebben de mogelijkheid dit te doen middels de ervaringen die we scheppen. Stel je jezelf geen vragen, dan overkomt het leven je en voel je je op den duur vanzelf een slachtoffer van je eigen onbewust gecreëerde realiteit. Als je jezelf vragen gaat stellen is de eerste stap in het pad van zelfrealisatie gezet.

Geen vragen, geen groei

Zodra je stopt met het stellen van vragen, stopt je groei, zo simpel is het. En laat dat iets zijn dat ik in verschillende fases van mijn leven tegenkwam. Periodes dat het hardop stellen van vragen ongewenst was. Als irritant of als betweterig werd gezien. Of soms zelfs als vervelend of dom. Om welke reden dan ook, creëren we allemaal wel ergens de overtuiging dat het stellen van vragen het teken is van zwakte en daarom slikken we onze vragen in. Doen we ons slimmer voor dan we zijn. Zijn we bezig met het tentoonspreiden van al onze verworven kennis, terwijl we hiermee eigenlijk ons eigen groeiproces continu in de weg zitten. Want groei kan alleen maar gerealiseerd worden als jij je jezelf vragen stelt, dan pas kunnen ideeën tot leven komen. Eerder niet.

Want als jij je vasthoudt aan wat je allemaal al weet, zal je aandacht gaan naar het in stand houden daarvan en het beschermen van die kennis. En uiteindelijk voedt je dan de angst dit te verliezen. Terwijl je aandacht ook kan gaan naar het creëren van nieuwe ervaringen. En nu mijn vraag aan jou: “Ben je iemand die vragen stelt en groeit of merk je dat je daar nog in kan groeien?”

Vraag het Universum om een snoepje en je krijgt een snoepje

Je herinnert je vast nog wel een moment in je leven dat je iets graag wilde hebben en dat je dit uitsprak. Je mond werd meteen gesnoerd met de woorden: “Wie vraagt wordt overgeslagen!” We zijn er mee ingepeperd dat het onbeschaafd en misschien zelfs egoïstisch is om ergens om te vragen of om uit te spreken wat je graag wenst. En dit is niet te rijmen met wat we leren als we ons verdiepen in de Wet van de Aantrekkingskracht. Want dan leren we juist: “Vraag en het wordt gegeven.” Vraag je het Universum om een snoepje en je krijgt een snoepje. Er wordt dan niet met een vingertje gezwaaid dat je vraag afkeurt. Dus dat is iets wat je mag leren. Jezelf een nieuw verhaal vertellen over het stellen van vragen. Het helpt je om te groeien én het helpt je om te manifesteren waar je naar verlangt.

Meer inspiratie vind je in mijn boek ‘Word de Creator die je altijd al was‘.
(Nu ook als luisterboek beschikbaar)

Meer info over de Opleidingen en het Mentorship?
Academie voor Mannencoaches & Lichtwerkers

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *