Bewust Vaderschap - Sander de Zwart Coaching

Bewust Vaderschap

Als vader van twee behoorlijk temperamentvolle zoons (van bijna 8 en bijna 11), was deze quarantaine periode regelmatig een behoorlijke uitdaging. Een periode waarin de vraag naar coaching vooral toenam. Een vrouw werkend heb de zorg, die vanuit huis zorg had voor een adequate planning van artsen en assistenten.
De rol als onderwijzer voor onze kids.

Handen in het haar

Regelmatig zaten mijn vrouw en ik met de handen in het haar. Beiden hooggevoelig en een enorme behoefte aan rust en regelmatig alleen zijn. Dat was de laatste periode een behoorlijke uitdaging als je met zijn vieren bijna continu op elkaar lip zit. Onze kids staan vanaf 7.00 uur ‘s morgens aan tot het moment dat ze naar bed gaan.

Onzekerheid en faalangst

Ik moet bekennen dat ik het fijn vind dat ze morgen weer naar school mogen. Mijn jongste is blij, want hij mist zijn klasgenoten enorm. Mijn oudste ziet er tegenop. Hij voelt zich vaak onzeker. Is onzeker over zijn uiterlijk, heeft het gevoel dat hij geen vrienden heeft en heeft last van faalangst. Alhoewel ik vroeger op de basisschool prima kon meekomen en precies aanvoelde wat er van me verwacht werd, had ik een enorm minderwaardigheidscomplex. Mijn zoon zo te zien strijden met zichzelf doet me pijn. Aan de ene kant wil ik hem behoeden en aan de andere kant weet ik dat het zijn eigen proces is. Ik ervaar het als heftig. Ik voel me soms tekort schieten als vader. Ik voelde het vandaag overal in mijn lijf. Spanning, vermoeidheid, verdriet.

Bewuste vaders mogen huilen

Ik besloot het gesprek met hem aan te gaan. De tranen druppelden langzaam over mijn wangen toen ik vertelde dat ik hem zo graag wil helpen en dat ik me onzeker voel of ik het wel goed doe.

Hij zei: ‘Maak je geen zorgen om mij. Ik moet het zelf oplossen. Jij doet niets fout. Je bent een goede vader. Nee, je bent echt de beste vader.’

Toen kwam de jongste erbij en sloeg een arm om me heen toen hij mijn tranen zag. Het uitspreken van mijn gevoel, dat deed goed. Dat was helend. ????????❤️

Een warme groet,

Sander de Zwart
Leiderschap Coach voor Mannen | Business Trainer

Sander de Zwart Coaching en Trainingen helpt bewuste mannen, trainers, coaches, leiders en andere impactmakers, via Coaching in de natuur, Groepstrainingen en Online bij het bereiken van je hoogst mogelijke potentieel en het leven van jouw MISSIE.

Interessant voor jou? Mijn boek ‘Leef‘, waarin ik je meeneem in mijn eigen pad van Spiritueel leiderschap.

#bewustzijn #bewustwording #blokkades #businesscoaching #coaching #healing #hsp #innerlijkekracht #lifecoaching #lifestyle #leiderschap #man #mannenwerk #manzijn #mannencirkel #mindset #mindfulness #missie #natuur #nlp #ondernemerschap #ondernemen #meditatie #outdoorcoaching #persoonlijkeontwikkeling #persoonlijkegroei #purpose #spiritualiteit #zelfrealisatie #zelfreflectie

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *