Word de Creator die je altijd al was - Sander de Zwart Coaching

Word de Creator die je altijd al was

Misschien volg je mij en Sander de Zwart Coaching al wat langer of misschien pas sinds recent. Even in het kort: 41 jaar ervaring als man, zo’n 15 jaar ervaring als coach en 4 jaar ervaring als zelfstandig ondernemer. Ik geloof ook in vorige levens, maar voor het gemak tel ik die even niet mee. We dragen hiervan in mijn ogen geen complete herinnering bij ons, om in dit leven zo onbevooroordeeld mogelijk weer nieuwe ervaringen te kunnen scheppen.

Graag neem ik je de komende tijd aan de hand mee om je eigen diepste waarheid te ontdekken en deze volledig te leven. Dit doe ik aan de hand van de volgende drie pijlers:

  1. Eigenheid (Een authentieke man)
  2. Expertise (De beste coach voor je klant)
  3. Excellent ondernemen (Een succesvolle ondernemer)

Mijn intentie is niet om je te vertellen hoe ‘goed ik wel niet ben’ of om jou te vertellen hoe jij moet leven en ondernemen. Zie me als een inspirator, een gids of een mentor die je helpt bij het vinden van de motivatie in jezelf.

Mijn idee van het leven is dat geluk, succes of rijkdom pas werkelijk leidt tot een gevoel van vervulling als je bereid bent dit te vinden in jezelf. Niet door dit buiten jezelf te zoeken of te zien als een eindbestemming waar je eerst hard voor moet werken voordat je het verdient én bereikt. En het is ook niet het nastreven van perfectie of het hebben van controle over alles dat er in je realiteit aanwezig is. Nee, het gaat om het leren zien van de volmaaktheid van hoe het leven NU al is.

En dat is een van onze grootste uitdagingen: er is namelijk altijd wel iets te vinden waar we niet tevreden over zijn, wat nog niet volmaakt is of wat we nog niet perfect vinden. Hoe dat komt? We zijn geconditioneerd door onze opvoeding, het onderwijs en de manier waarop we gewend zijn met elkaar te communiceren. Hierdoor verkeren we als het ware continu in een staat van hypnose. Met andere woorden: we houden onszelf gevangen door het verhaal dat we onszelf en anderen keer op keer vertellen.

Mindset

En waarschijnlijk wist je dit al of ben je hier al eens mee aan de slag gegaan: mindset. Bewust worden van niet meer dienende patronen, overtuigingen en blokkades en deze doorbreken en herprogrammeren. Hoe fijn is dat. Het helpt je om positiever in het leven te staan. Je leert je gedachten en emoties op een positievere manier in te zetten en dit zorgt ervoor dat je leven een positievere draai gekregen heeft. Toch voel je diep van binnen dat dit het nog niet helemaal is. Ergens voelt het alsof je toch nog een kleine afslag gemist hebt.

Laat ik het zo zeggen: mindset helpt enorm om milder naar jezelf te worden. Je ego wordt wat minder schreeuwerig en je hebt wat meer controle over je manier van handelen. Toch heb je slechts een nieuw programma op je harde schijf geïnstalleerd. En ieder programma blijft een programma. En omdat je tussendoor wat updates doet en ongemerkt wat nieuwe apps installeert, raakt het systeem soms verstoort.

Dé oplossing

Allereerst wil ik delen dat het woord ‘oplossing’ in deze wereld een behoorlijke zware betekenis gekregen heeft. Vooral omdat het wederom impliceert dat iets dat er NU is niet goed is en er eerst hard gewerkt moet worden om het te fixen en ervoor te zorgen dat het wél goed is. Dit is wederom het verhaal dat we onszelf continu vertellen. Want wanneer je werkelijk afstemt op de betekenis van het woord ‘oplossing’ in scheikundige zin, dan zul je waarnemen dat een oplossing iets is dat moeiteloos ontstaat wanneer de juiste ingrediënten in de juiste hoeveelheid aanwezig zijn.

En laten we daarin dan ook het antwoord van onze problemen vinden. Zolang we geloven dat we slechts een van de ingrediënten zijn, blijven we afhankelijk van alle andere ingrediënten voordat er een ‘oplossing’ is. Als we leren inzien dat we alle ingrediënten zelf hebben (lees: ZIJN), dan kunnen we werkelijk de realiteit creëren die voor ons bestemd is.

Concreet:

“We zijn geen mens, maar we zijn bewustzijn in een menselijke ervaring.”

Onze identificatie met ons mens zijn (ego), dekt een groot deel van de waarheid af. We nemen namelijk alleen waar, waartoe we op dit moment in staat zijn. Waar we (nog) niet voor openstaan, kunnen we (nog) niet zien. Met andere woorden: Je neemt alleen maar waar, waar je momenteel een energetische match mee bent. En dat is niet verkeerd. Want niets kan werkelijk verkeerd zijn. En vooral als je je gelukkig en tevreden voelt, dan is dat juist helemaal prima. Maar als er maar enigszins een stukje onvrede is, dan is dat een duidelijk signaal dat je een beter leven kunt creëren dan je nu al doet. Want dat is geheel aan jou. Jij bent namelijk de schepper van je eigen realiteit. Je hebt je vrije wil gekregen om te kiezen vanuit welk perspectief je dat doet.

Jij bent bewustzijn en niet je ego

Wanneer je creëert vanuit je ego is dat vanuit voorwaardelijkheid, afhankelijkheid, angst, controle en tekort. Wanneer je creëert vanuit bewustzijn (je Ziel, Hogere Zelf, Het Universum, God of welke naam je er aan geeft) dan creëer je vanuit onvoorwaardelijkheid, onafhankelijkheid, liefde, vertrouwen en overvloed.

Zie je gedachten en emoties als kompas. Ze geven je richting. Het is een energie ‘opbouw’ die continu veranderlijk is en komt en gaat in golfbewegingen. Als je meer energie hebt, doe er dan wat wat mee. Als je minder energie hebt, rust dan uit. Je lichaam weet dat maar al te goed, alleen is een deel van jou het daar niet mee eens. Dat deel verwacht van zichzelf dat de energiestroom een constante is, altijd aanstaat, altijd presteert. Die stem klinkt als een baas, een vader, een moeder, een partner of een kind. Een stem die altijd iets van je verwacht. Toch weet je ook diep van binnen dat die stem niet komt vanuit je diepste waarheid, maar komt vanuit een plek die gevuld is met voorwaarden, afhankelijkheid, angst, controle en tekort. Het is alleen verrekte moeilijk hier afstand van te doen.

Dit vraagt het lef om te schrappen in je agenda. En dit leidt ongetwijfeld tot teleurstelling bij een ander. En zolang een teleurstellende reactie van een ander je nog raakt, raakt dit werkelijk een stuk in jezelf, dat zichzelf nog niet volledig geaccepteerd heeft.

Artikelen (blogs)

Op zoek naar info, inzicht en inspiratie? In twee jaar tijd heb ik ongeveer 100 artikelen geschreven. Deze vind je HIER>

Een warme groet,

Sander de Zwart

P.S. Bestel NU mijn nieuwste boek ‘Word de Creator die je altijd al was’>>

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *