Word de creator die je altijd al was

Hoe je een creator van jouw leven wordt?

Meestal moet je een hele tekst doorakkeren om tussen de regels door te beantwoorden. Nu beantwoord ik de volgende vraag direct: Hoe je een creator van jouw leven wordt? Antwoord: Door je te realiseren dat je er al een bent! We zijn een creator, zijn dit altijd geweest en zullen dit altijd zijn. We zijn als mens in staat om precies het leven te creëren waarvan we dromen.

Het grote probleem? We geloven niet dat we daartoe in staat zijn. We vertrouwen er niet volledig op dat dit mogelijk is. We denken keer op keer dat we afhankelijk zijn van iets dat buiten onszelf ligt dat hiervoor verantwoordelijk is. We wachten op een signaal, een teken, een toestemming. Er zijn in ons leven zoveel omstandigheden, waarvan we afhankelijk denken te zijn. Iedere tegenslag is weer een: ‘Heb ik dat?’ ‘Waarom overkomt mij dit nu steeds?’. Daarom is het zo verrekte moeilijk om te geloven in je eigen gedachtekracht. Want ja, je creëert je eigen realiteit met je gedachten.

De kracht van je gedachten

Zoals ik als zei: ‘We denken vaak dat omstandigheden ons geluk creëren en dat een gebeurtenis bepaalt hoe jij je voelt’. Echter mag je beseffen dat iedere omstandigheid of gebeurtenis van zichzelf neutraal is. Het is uiteindelijk onze eigen reactie erop dat er een waarde aan toekent. Dus jijzelf vormt jouw waarheid met jouw gedachten en de gevoelens die je erover hebt. Een mens is vaak geneigd zich te richten op het negatieve, op wat (nog) niet goed is en op wat hem beperkt en belemmert in het leven. Hiermee ontstaan gedachtes gebaseerd op angst en die zijn niet bevorderlijk voor het creëren van een gelukkiger leven. Ze werken eerder averechts.

De Wet van de Aantrekkingskracht

Een kernwaarheid over creatie is: ‘Je trekt precies datgene aan wat je met je gedachten creëert. Ben je ergens angstig voor, dan zijn we geneigd om allerlei gedachtes te creëren omtrent die angst. Omdat je de aandacht schenkt aan hetgeen je niet wilt, trek je het juist naar je toe. Een mooi voorbeeld. Als ik zeg: ‘Denk niet aan een roze olifant’, wat gebeurt er dan? Precies: Dan komt hij juist in je gedachten en zie je hem waarschijnlijk ook levensgroot voor je. Dit geld voor alles waar je niet aan probeert te denken, je denkt er juist aan. Wat je aandacht geeft groeit. Het antwoord om het leven te creëren waar je van droomt, is te vinden in de emotie achter de gedachten. Feitelijk bestaan er slechts twee emoties: angst en liefde. Alle andere emoties zijn hiervan een afgeleide. Je mag dus leren te creëren vanuit liefde. Ten eerste door jezelf lief te hebben, door jezelf goed genoeg te vinden, door in jezelf te geloven, door jezelf te vertrouwen. Dit vraagt je om bij jezelf naar binnen te gaan en jezelf stap voor stap te leren herinneren wie je werkelijk bent.

Word de creator die je altijd al was

Je hoeft niet te wachten op een signaal of een teken, je hoeft er slechts voor te kiezen om de creator te worden (lees: Zijn) die je altijd al was. Waar wacht je nog op?

P.S. Bestel NU mijn nieuwste boek ‘Word de Creator die je altijd al was’>>

 

We bieden exclusieve leiderschap- en business programma’s voor CEO’s en hun team.

Onze werkwijze is geïnspireerd op de wijsheid van het dienend en authentiek leiderschap binnen traditionele Native American Tribes. 

 Wil je leren hoe?

“I’ll be there for you”

Sander de Zwart
Leadership & Business Mentor | Auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis Masterclass

Jouw reis terug naar ontspanning, zingeving en plezier

Sander de Zwart draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders