De ware oorzaak waarom je steeds vastloopt en wat hier tegen te doen - Sander de Zwart Coaching en Trainingen

De ware oorzaak waarom je steeds vastloopt en wat hier tegen te doen

Hoe voel je je eigenlijk echt?

Nooit zo extreem als nu kampt de mensheid met spanning, stress, gebrek aan energie, oververmoeidheid en lusteloosheid. Burn-out is momenteel beroepsziekte nummer #1. Als we zo blijven doorgaan, raak je volledig uitgeput. We gaan op zoek naar meer zingeving, voldoening, plezier en succes, kortom: Geluk! En vaak denken we het gevonden te hebben en voelen we ons gelukkig…voor heel eventjes. Want er hoeft maar ‘iets’ te gebeuren en je wereld valt in een klap in elkaar.

Hoe kan dat toch? Waarom denken we het ultieme geluk te hebben gevonden en lopen we keer op keer toch weer in dezelfde val? Zelf trapte ik er ook geregeld in, totdat ik volledig vastliep in 2014. Burn-out!

Vanaf dat moment besloot ik alle mysteriën van het leven te ontrafelen en te achterhalen waar ik zelf steeds in de val liep. Ik plakte geen pleister meer op de wond, maar ik besloot naar de bron te gaan van al mijn problemen. Deze tocht maakte dat ik mijn leven compleet heb kunnen transformeren.

In de kern werkte ik aan drie zaken (en nu nog steeds):

 • Intuïtie (steeds dieper leren voelen in mezelf en leren vertrouwen in mijn innerlijke stem)
 • Ondernemerschap (niet alleen het runnen van een bedrijf, maar ook de wijze waarop ik initiatieven neem en mezelf zichtbaar maak)
 • Zelfrealisatie (leren kijken door de sluiers van je gedachten en gevoelens, patronen en blokkades doorzien en deze helen en transformeren. Los van enige identificatie en vrij van overtuigingen)

Van een onzekere jongen naar een zelfverzekerde man
Van een twijfelaar naar iemand die keuzes durft te maken
Van een 9-5 baan naar mijn passie met een eigen business
Van een slachtoffer naar een eigenaar van zijn leven
Van een emotioneel wrak naar een man vol levensenergie
Van een watje naar een leider van deze tijd

Ik neem je graag mee in de ware oorzaak waarom je steeds vastloopt en help je graag door jouw barrières heen te breken, want of ik nu mannen 1-op-1 tref voor coaching of ontvang binnen de Mannencirkel, er is een rode draad zichtbaar. Allen, inclusief ikzelf, lopen geregeld nog tegen dezelfde uitdagingen aan:

 • Twijfel over je te varen koers?
 • Teveel afleiding?
 • Stress en vermoeidheid?
 • Weinig vertrouwen in jezelf en/of in anderen?
 • Tijdsdruk?
 • Moeite met het helder overbrengen van jouw boodschap?

En noem mezelf hier in alle eerlijkheid ook bij, want waarom zou ik de schijn ophouden. Natuurlijk, ik heb in de afgelopen jaren een enorme transformatie doorgemaakt op alle vlakken. En toch blijf ik gewoon een mens van vlees en bloed en het zou een beetje vreemd zijn als mijn leventje NU helemaal perfect zou zijn. Ja, ik werk als bezield ondernemer dagelijks aan mijn intuïtieve ontwikkeling. En, ja, zelfrealisatie is in de loop der jaren mijn roeping geworden, toch heb ik mijn eigen weerstanden en blokkades. Dit is namelijk onlosmakelijk verbonden met groei. Ze zijn een teken dat je ‘in progress’ bent. We zijn namelijk continu in ontwikkeling.

Ik weet niet meer precies waar ik het las, maar de volgende tekst triggerde me onlangs:

“In deze tijd hebben we als mens in een week tijd evenveel prikkels te verwerken als 150 jaar geleden in een mensenleven!”

 

Los van de discussie of dit waar is of niet, ik ervaar hier een kern van waarheid in. Het leven gaat mega snel. We hebben veel te doen en als we even niet opletten, zijn we weer een week verder. Continu in ontwikkeling. En logisch dat je dan soms twijfelt: ‘Doe ik wel het goede of doe ik het wel goed?’ en geen wonder dat we afgeleid raken door al die overprikkeling. Ja, dan slaat stress en vermoeidheid toe en als je dan even niet lekker in je vel zit dan ervaar je inderdaad even weinig vertrouwen in jezelf en kun je wantrouwend reageren naar anderen. ‘Wanneer vind ik de tijd om te doen waar het daadwerkelijk om gaat in het leven?’ of ‘Wanneer maak ik er überhaupt tijd voor om dit te ontdekken?’

Alles wat ik hierboven beschrijf voel en ervaar ik soms tegelijkertijd. Heftig soms, maar ik heb ook een manier gevonden om hier uit te stappen. Het zijn namelijk slechts mijn gedachtes en emoties, die me laten meeslepen. En als ik even de tijd neem om er afstand van te nemen, dan zijn al die gedachtes en gevoelens opeens minder heftig dan ze leken. Dan kan ik er zelfs een beetje om lachen: ‘Waar maak ik me toch druk om?’ En ook de mannen ervaren dit tijdens de coaching. Gisteren had ik een ademsessie in de duinen. Tijdens de reis ging mijn klant door diverse emotionele lagen en na afloop zei hij: ‘Het voelt alsof ik opnieuw geboren ben. Zo relaxt. Zo zou ik elke dag moeten beginnen! Wat jij me leert zou verplicht moeten worden op iedere school. Dan zou de wereld er een stuk mooier uitzien!’ Een mooier compliment kon ik niet krijgen.

En het is feitelijk heel simpel, maar we doen het vaak niet. We nemen te weinig tijd om echt helemaal in lijn te komen met wie we diep van binnen zijn. En dat betekent dat een groot deel van ons potentieel onbenut blijft. En natuurlijk is het prima. Als je dat OK vindt en als je tevreden bent met je leven, wie ben ik om te zeggen dat je iets MOET veranderen. Ik heb zelfs een hekel aan het woord MOETEN. Maar als je voelt dat je wél iets wilt veranderen en als je denkt: NU is het de tijd om stappen te maken? Maak dan vandaag het besluit om dit daadwerkelijk te doen.

Zomaar een paar tips:

 1. Neem eens een middagje vrij en wandel door een bosrijk gebied. Maak je hoofd leeg, door de focus te leggen op alles wat je in de natuur tegenkomt;
 2. Ga een half uurtje zitten en schrijf alle gedachtes op die in je hoofd voorbijkomen, lees ze dan nog eens na en lach erom;
 3. Zet een rustgevend muziekje op of een geleidemeditatie (Youtube staat er vol mee) en probeer 15-30 minuten te mediteren. Je zal merken dat het je directe ontspanning oplevert.

Merk je dat je een stok achter de deur nodig hebt? Neem een trainer/coach of volg structureel een cursus of training. Tijd vrij maken voor jezelf en je eigen ontwikkeling is echt een pré als je wilt groeien of iets wilt veranderen in je leven.

Vind je mij een aardige knakker en heb je een goed gevoel bij wat ik doe? Je bent uiteraard van harte welkom bij Sander de Zwart Coaching om je gewenste stappen samen met mij te maken.

Mocht je vragen hebben of kennis willen maken? Lees hoe je in aanmerking komt voor een gratis coachsessie.

Een warme groet,

Sander de Zwart

Leiderschap Coach | Business Trainer

P.S. Heb je mijn eBook ‘Leef’ al gelezen? Dit boek is voor iedere man die op zoek is naar een stressvrij, bezield en ontspannen leven, zodat hij zijn hoogst mogelijke potentieel bereikt op alle vlakken van zijn leven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *