Uit de discussie blijven - Sander de Zwart Coaching

Uit de discussie blijven

Onlangs zag ik een video van Tijn Touber die me inspireerde. Ik heb er al vaker over gedeeld: polariteit. Waar we vandaag de dag veel moeite mee hebben, vooral in een tijd van crisis, is dat iedereen zijn eigen zienswijze dusdanig ‘verkoopt’ dat er weinig ruimte is voor een gelijkwaardig gesprek. Het is dan een uitdaging om uit de discussie te blijven.

Gelijkwaardigheid

Toch is dat hetgeen waar we allemaal naar verlangen: gelijkwaardigheid. En vaak denken we dat dit betekent dat we allemaal gelijk moeten zijn. Alleen hoe kan je authentiek zijn in een wereld waarin iedereen hetzelfde denkt, voelt en handelt.
Juist die enorme diversiteit is een oneindig mooi tafereel. Laten we dit koesteren. En dit kan alleen als we juist de verschillen omarmen en niet uit de weg gaan of proberen te vermijden. Tijn adviseert daarom alvorens je een open gesprek met iemand aangaat, aan te geven dat je openstaat voor het horen van de zienswijze van de ander en ook de bereidheid hebt het eigen standpunt te veranderen. De vraag is dan of de ander hiertoe ook bereid is. Als het dan een ‘nee’ wordt, kies er dan voor om het gesprek niet aan te gaan.

Open minded zijn

Ik geloof dat ik al zo’n jaar of 10 ook alternatieve nieuwssites volg. En heb lang de mainstream gemeden. Het laatste jaar toch ook weer de verbinding opgezocht met de mainstream. En voel er meer rust in nu. Het voelt als completer geïnformeerd nu ik opensta voor alle bronnen, zonder dat ik iets afwijs of hoef te vermijden. Wat ik vooral in spirituele kringen merk is dat er zo’n afkeer gekomen is van de mainstream dat ik daar al helemaal niet over hoef te beginnen en ook weinig ruimte is om een open gesprek te hebben. En dat vind ik weleens jammer. Toch respecteer ik ieders eigen proces.

Ik heb de intentie te allen tijde ieders zienswijze te kunnen horen en open minded te zijn. Dat heeft mij toe nu toe het verst gebracht.🙏🏻

Een warme groet,

Sander de Zwart

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download hier het gratis groeigeheimen ebook

"Male Potential Life Hack"

Je gegevens worden gebruikt voor het verzenden van het eBook en het versturen van waardevolle info op het gebied van intuïtieve ontwikkeling, ondernemerschap en zelfrealisatie. Je kunt je te allen tijde uitschrijven. Voor meer informatie, zie ook onze: Privacy Policy