Hoe je té vaak je eigen kracht weggeeft - Academie voor Mannencoaches & Lichtwerkers

Hoe je té vaak je eigen kracht weggeeft

Ieder mens creëert zijn eigen realiteit, met zijn eigen referentiekader en zijn eigen beeld van jou, van anderen, van zichzelf en de wereld om zich heen.

Blijf binnen je eigen realiteit

Het is de kunst om met je volledige bewustzijn binnen je eigen realiteit en dus bij jezelf te blijven. En laat ik je uit de droom helpen: bijna geen enkel mens is in staat dit volledig te doen. We mengen ons maar al te graag in de realiteit van anderen. Geheel onbewust. Met een deel van ons bewustzijn gaan we dan naar anderen en tasten we zijn of haar behoeften af en creëren we met onze energie precies wat we denken dat de ander nodig heeft. Maar veelal is dat juist niet wat de ander nodig heeft. En ook jij niet. Want jouw energie gaat verloren aan wat je niet creëert in je eigen realiteit maar in dat van de ander. En voor je het weet ben je de dromen van de ander aan het waarmaken en niet die van jezelf. Hierdoor doe je jezelf tekort, maar ook de ander. Want jij kan je eigen droom niet leven. Ook ontneem je het levenspad van de ander, waarin hij zijn eigen lessen leert en zijn eigen dromen kan waarmaken.

Misschien klinkt dit nog wat vaag en onduidelijk. Daarom wil ik uitnodigen een situatie uit je eigen leven voor je te halen die als eerste in je opkomt als je bovenstaande leest. Mocht je dit lastig vinden? Plaats je zelf in een van de rollen die je speelt:

  • partner
  • kind
  • ouder
  • collega
  • werknemer
  • ondernemer
  • hulpverlener
  • klant
  • burger

In welke situatie had je het gevoel dat je een ander moest redden of beschermen voor dreigend gevaar? Of voelde je je juist een slachtoffer van de daden die een ander pleegde? Of vond je dat je moest strijden voor rechtvaardigheid omdat je je tekort gedaan voelde? Of zette jij onverhoopt jouw positie/rol in om je zin te krijgen of iemand ergens van te overtuigen?

In iedere situatie waarin je op basis van ongelijkwaardigheid handelt, geef jij je eigen kracht weg. Het maakt hierin niet uit of je jezelf boven of onder een ander plaatst. In beide gevallen geef jij je kracht weg.

Verantwoordelijkheid

Dit alles draait om verantwoordelijkheid. Het nemen van verantwoordelijkheid voor je eigen leven en anderen de kans geven om hun eigen verantwoordelijkheid te dragen. Van daaruit ontstaat gelijkwaardigheid en dus balans. En die is momenteel ver te zoeken in deze wereld. Probeer hierin, net als ik, het wijzen naar anderen te staken en alleen naar jezelf te wijzen.

Meer inspiratie vind je in mijn boek ‘Word de Creator die je altijd al was‘.

(Nu ook als luisterboek beschikbaar)

Meer info over de Opleidingen en het Mentorship?
Academie voor Mannencoaches & Lichtwerkers

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *