Creëer het leven dat je wilt met jouw oneindige creatiekracht

Al mijn gehele leven tap ik in op een energieveld van oneindige wijsheid. Dat doen wij namelijk allemaal. Grotendeels onbewust, geheel automatisch, zonder erbij stil te staan. Je raakt geïnspireerd door iets dat je waarneemt met je zintuigen en daar gaat je creatieve vermogen mee aan de slag, het stroomt en alles gaat dan volledig vanzelf.

Meer dan 5 zintuigen

En het blijft niet bij 5 zintuigen. De wetenschap begint steeds meer te onderkennen dat wij over meer latent aanwezige zintuigen beschikken. Een mooi voorbeeld hiervan is ‘echolocatie’. Het vermogen dat blinden kunnen ontwikkelen om objecten in hun omgeving waar te nemen door middel van het uitbrengen van geluid. Ook andere vormen van waarnemen doen steeds meer hun intrede.

De Akasha Kronieken

Jaren geleden stuitte ik op het begrip ‘Akasha Kronieken’.

De Akasha Kronieken, van het Sanskriet akasha (ether, hemel of uitspansel), is een van oorsprong hindoeïstische opvatting over het bestaan van een allesdoordringend medium, ‘ether’ genoemd of het ‘vijfde element’ waar de term kroniek in de theosofie aan toegevoegd is. In deze kronieken zouden alle gebeurtenissen die ooit hebben plaatsgevonden, elke gedachte en emotie voorgoed bewaard worden in een ‘astraal licht’. (Bron: Wikipedia)

Ik was altijd in de veronderstelling dat dit ‘Energetisch archief van Bewustzijn’ slechts toegankelijk was voor een select groepje hoogbewuste en ingewijde spiritueel leraren. Ik was gaan geloven dat mijn eigen manier van waarnemen slechts een minuscuul tipje van de sluier oplichtte. Totdat een van mijn cliënten me wees op het boek ‘Een hemels avontuur’ uit 2014 van Helena Stuik en Fred Teunissen.

Dit boek beschrijft dat de ‘Akasha Kronieken’ voor iedereen toegankelijk zijn en helpt je ermee te leren leven en werken. Het boek begeleid je door het proces om je ‘eigen persoonlijke boek’ te openen en vanuit een hogere staat van bewustzijn informatie en inzichten te verschaffen over je levenspad op zowel persoonlijk als op zakelijk vlak. Het laten groeien van je bewustzijn en leren vertrouwen op je intuïtie staan hierin centraal.

Een hoger bewustzijn, dé oplossing volgens Albert Einstein

Dit sluit prachtig aan bij de theorie van Albert Einstein. Hij zei namelijk al:

“We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them.”

Om je problemen op te lossen, is een ander/ruimer bewustzijn nodig, dan waarin het probleem is ontstaan. Anders blijf je continu in hetzelfde cirkeltje ronddraaien, zonder resultaat. Groeien als mens en jezelf ontwikkelen is pure noodzaak en in mijn ogen zelfs het overall levensdoel van ons als mens hier op aarde.

De taal van de kronieken is de taal van het hart

De taal van de kronieken is namelijk niet de taal die wij gewend zijn te spreken. Het is namelijk de taal van het hart. We mogelijk ons verbinden met ons hart en leren voelen.

Het hart als brug

De connectie met je hart is benodigd om de informatie te ontvangen en uiteindelijk te vertalen naar concrete inzichten. Je hart is als het ware de brug. Ik las het boek, Een hemels avontuur, van ongeveer 125 bladzijden binnen twee uur uit. Dat is snel voor mijn doen. Meestal heeft mijn systeem langer nodig om de inhoud te vertalen naar voor mijzelf klare en bruikbare taal.

Het doet me beseffen dat onze taal in woorden zeer beperkt is. Als je schrijft vanuit hart en ziel, kunnen woorden nooit het niveau behalen van de beleving zelf.

Ik ervaar dit als volgt: De taal waarin we verbaal communiceren kun je zien als een gecomprimeerd computerbestand. (Een zgn. ZIP-file). We comprimeren wat we werkelijk ervaren tot een bestand dat klein genoeg is om verzonden te worden. De ontvanger dient het vervolgens weer uit te pakken. Bij zowel het comprimeren als bij het uitpakken gaan essentiële gegevens verloren. Dat veroorzaakt de zogenoemde ‘ruis op de lijn’. Hierdoor ontstaan vaak meningsverschillen en ruzies.

Ieder mens zet namelijk zijn eigen pakketje aan overtuigingen, conditioneringen, perceptie en voorstellingsvermogen in om informatie te verwerken. Dus zowel bij het inpakken al bij het uitpakken, gaat er enige zuiverheid verloren.

Hoe hoger je bewustzijn is, des te zuiverder je een boodschap kunt verzenden én ontvangen. Dit maakt het super eenvoudig om te zien waar je eigen verantwoordelijkheid ligt: Zorg dat je eigen bewustzijn zo hoog mogelijk is. Voor dat van de ander ben je nooit verantwoordelijk.

Dit geldt dus ook voor jou als je coach bent. Je kunt een zo zuiver mogelijk medium zijn voor de ander, als je zorgt dat jijzelf bent opgeruimd of tenminste bewust bent van wat er nog opgeruimd dient te worden.

Het besef dat mijn ‘Energy Bridge Methode’ toegang geeft tot de Akasha Kronieken

Het lezen van het boek deed me realiseren dat de ‘Energy Bridge Methode’ die ik heb ontwikkeld en inzet bij mijn coaching in de natuur voor mij de manier is om te verbinden met de Akasha Kronieken. Dit geldt voor zowel voor mezelf als voor mijn cliënt. In het veld dat ik neerzet, leer ik hem te verbinden met zijn ‘eigen boek’.

Het lezen van ‘Een hemels avontuur’ heeft het laatste stukje van mijn mind overtuigd dat ik niet gek ben. Want die verhalen speelde nog geregeld door me heen: “Je bent gek, je verzint het zelf, je gaat als leugenaar uitgemaakt worden, etc…” (je herkent het vast). Ik was altijd eigenwijs genoeg om mijn mind te laten roepen en te blijven vertrouwen. Dit boek heeft het in mijn hoofd nu koest gemaakt, om het zo maar te noemen.????

Waarom jouw verbinding met ‘Het Energetisch archief van Bewustzijn’ juist nu zo belangrijk is

De basis van mijn 1-op-1 coaching is het verhogen van je energie of wel het verhogen van je trilling/vibe. Vanuit een hogere energie vallen namelijk alle beperkende overtuigingen van je af en opent zich een wereld vol magie en mogelijkheden die we meestal in ons dagbewustzijn niet zien. Vooral in deze Coronacrisis staan wij bloot aan invloeden die ons energieniveau laag houden of omlaag brengen. Denk aan: nieuwsuitzendingen, berichtgeving op Social Media, gesprekken en de dagelijkse bezigheden. Vooral dit laatste heeft veel impact. We zijn hoe dan ook uit onze ‘automatische piloot’ getrokken. We werken thuis, we werken harder dan normaal of we hebben momenteel helemaal geen werk of geen inkomen. Heb je kinderen, dan wordt ook nog eens van je verwacht dat je ze voorziet van de nodige educatie. Daarnaast kan heel veel berichtgeving over de Coronacrisis je energetisch beïnvloeden. Want is dit virus moedwillig de wereld ingegooid? Zit er een agenda achter? Is dit de generale repetitie voor de grote schoonmaak? Ongeacht of deze berichten berusten op waarheid of onwaarheid, ze hebben hoe dan ook invloed op je energieniveau.

Hoe herken je het als je in een lagere energie/vibe zit?

  • Je bent meer prikkelbaar/humeurig dan anders;
  • Je wordt overweldigd door piekergedachten en dit slaat soms zelfs door naar ‘doom denken’;
  • Je voelt je onzeker over de toekomst of maakt je zorgen om je financiën;
  • Je grijpt extra vaak naar je smartphone om nieuwe berichtgeving op te slurpen als een spons;
  • Je voelt je boos, gefrustreerd of verdrietig;
  • Je krijgt veel dwangmatige gedachten of impulsen om in actie te moeten zijn;
  • Je gunt jezelf geen rust;
  • Je lijf voelt gespannen aan;
  • Je voelt een druk in je hoofd of hebt een zeurende hoofdpijn;
  • Je gelooft dat iedereen tegen je is en het op jou gemunt heeft.
  • Je vertrouwt niemand meer en je leven is zo goed als voorbij.

Zomaar een aantal punten die duiden op een lage energie. Dus direct een uitnodiging om daar verandering in aan te brengen.

Hoe pak ik dat aan in de 1-op-1 sessies in de natuur?

  1. Een stukje wandelen door de natuur (Vooral het hoofd mag nog even ratelen en spuien. De mind krijgt aandacht en wordt rustig)
  2. Op een hoog energetisch plekje in de natuur doen we een oefening in oogcontact (Een quick bodyscan om spanning in het lijf te voelen en los te laten)
  3. Vervolgens met gesloten ogen (Vaak in diepe trance aanschouwen wat er gezien en gevoeld wil worden. Heftige emoties kunnen loskomen en waardevolle inzichten ontstaan. Samen creëren we een veld van heling)

In de derde fase kunnen stukken uit het verleden of zelfs uit vorige levens aan de orde komen. Altijd met als doel inzicht te krijgen, te helen en de blokkade te transformeren. Het mooie is dat wanneer je volledig openstaat zoveel mooie inzichten kunnen komen. Op persoonlijk of relationeel vlak, maar ook op gebied van werk en business.

Normaal gesproken werk ik ook veel met aanraking. In deze tijd van crisis houd ik de 1,5 afstandsregel in acht. Dat is soms jammer en tegelijk heb ik in de afgelopen weken gemerkt dat de sessies er geen hinder van onder vinden. Die ongelooflijke magie en diepgang is er nog steeds.

Wauw…die wijsheid daar breng ik mannen graag mee in contact, vooral op een nuchtere manier. That’s my gift! Ook toe aan een dergelijke beleving? Je bent meer dan welkom>>

We bieden exclusieve leiderschap- en business programma’s voor CEO’s en hun team.

Onze werkwijze is geïnspireerd op de wijsheid van het dienend en authentiek leiderschap binnen traditionele Native American Tribes. 

 Wil je leren hoe?

“I’ll be there for you”

Sander de Zwart
Leadership & Business Mentor | Auteur

2 reacties op “Creëer het leven dat je wilt met jouw oneindige creatiekracht”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis Masterclass

Jouw reis terug naar ontspanning, zingeving en plezier

Sander de Zwart draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders