Wat je eigenlijk al weet over energie en creatie - Sander de Zwart Coaching

Wat je eigenlijk al weet over energie en creatie

Je weet veel meer dan je denkt over energie en creatie. Mannen die bij me komen en zeggen: ‘Ik kan niet zo goed voelen’, menen wat ze zeggen. Ze geloven dat echt, totdat ik ze laat ervaren wat ‘voelen’ werkelijk is. En zo zien ze in dat ze eigenlijk al ijzersterke voelsprieten hebben, alleen er nog niet eerder zo bewust mee bezig zijn geweest.

Praktijkvoorbeelden

Voorbeeld 1: Je loopt een ruimte binnen waar een ijzige stilte heerst. Je voelt haarfijn aan dat wat er zich zojuist heeft afgespeeld niet bepaald een harmonieus tafereel was. De energie van de oververhitte discussie die hier zojuist gevoerd werd tijdens een vergadering, hangt nog steeds in de lucht.

Voorbeeld 2: Je komt een vriend tegen op straat en maakt even een praatje. Toch voel je een zwaarmoedigheid bij hem. Je vraagt of er iets aan de hand is en hij zegt: ‘Nee, hoor.’ Het gesprek gaat verder tot het moment dat de vriend van je breekt en in huilen uitbarst. Het hoogste woord komt eruit: ‘Mijn vriendin en ik zijn uit elkaar’. Je voelde de ware energie rondom hem al van meters afstand aan.

Feest der herkenning

Ik weet zeker dat je een dergelijke situatie al eens hebt meegemaakt. En als je verliefd bent dan voel je zoals iedereen vlinders in je buik. En ben je super nerveus voor een prestatie die je moet leveren of een deadline die je moet behalen? Dan voel je je misselijk en heb je een raar gevoel in je buik. Zie je wel, je kunt al voelen. En die voelsprieten van je, kun je steeds verder ontwikkelen. En dat vraagt om training. Net zoals je een abonnement op de sportschool hebt, zou je veel baat hebben bij een abonnement op een mind, intuition of soul school.

Je creëert je eigen realiteit

Ik leer je vanuit mijn levensfilosofie vooral werken met energie, je eigen energie. We zijn namelijk scheppers en creëren onze realiteit. En dat doen we niet met klei, zoals ik vroeger voor me zag als ik het scheppingsverhaal hoorde. Nee, wij doen dat met energie. En via onze gedachten en onze gevoelens zetten we deze energie in beweging. En als we heel veel energie van dezelfde frequentie bij elkaar brengen, ontstaat er uiteindelijk een manifestatie in fysieke vorm. En manifestatie in fysieke (dichte) vorm zoals we die hier kennen op aarde kost veel energie. En het is je eigen energie waarmee je creëert. Dus daarom is het enorm belangrijk je je ervan bewust bent waaraan jij je energie besteed. Wees zuinig op je energie.

Waaraan verspil je deze? Een baan die je niet meer voedt? Een relatie die niet meer werkt? Een product/dienst die niet verkoopt?

We zetten onze kostbare levensenergie continu om in een tastbare vorm. Maar is die vorm wel kloppend? Is dit een expressie van je diepste waarheid? Of komt dit voort vanuit een angst? Een drang om iets te moeten? Je verplicht voelen? Je schuldig voelen als je ‘nee’ zegt?

Rolmodel

Als je een coach, trainer of therapeut bent, mag je het voorbeeld hierin leven en ten diepste snappen wat je doet met je energie. Wat spreek je uit op Social Media? Welke boodschap breng je? Komt deze vanuit je diepste waarheid?

Ik merk dat toen ik startte als ondernemer nog heel vaak bezig was met de gedachte: ‘Ik moet klanten hebben, want anders…’ Maar dan ga je vooral heel krampachtig zoeken naar de juiste woorden, dan denk je in verkopen en je klant voelt dat ook. Daarom is het belangrijk om die energie in jezelf te transformeren naar lichte energie, liefde, vreugde, vrede of vertrouwen. Want vanuit die lichtheid kun je je waarheid werkelijk spreken. Dan doe je dat omdat je niet anders meer kan dan je boodschap te delen. Dan stroomt inspiratie en vloeien woorden als vanzelf op papier of in je phone.

En de inspiratie komt op de meest onverwachte momenten. Ik had me voorgenomen om met kerst even rustig aan te doen.???????? Maar inspiratie dacht daar anders over. Haha.

Tot zover weer iets dat er uit mocht over energie.????

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *