De kracht van 'Eye gazing’ - Sander de Zwart Coaching

De kracht van ‘Eye gazing’

Oogcontact is het meest krachtige instrument om met je innerlijk te verbinden. 21 dagen lang maak ik dagelijks een filmpje waarin ik je een minuut lang aan staar. Er wordt ook weleens gezegd:

De ogen zijn de spiegel van de ziel

In oogcontact met een ander wordt precies teruggespiegeld wat er in jou gevoeld wordt. Het doet er eigenlijk niet zoveel toe wat er door mij heen gaat als ik je met deze video’s in de ogen kijk. Het gaat erom wat het met jou doet en wat er bij jou in beweging wordt gezet. Ik film puur vanuit inspiratie en vanuit de ‘staat’ waarin ik me op dat moment bevind. Dus soms zit ik vol gedachten, soms is het stil in mijn hoofd, soms voel ik me vreugdevol en blij en soms verdrietig en boos. Meestal is het precies zoals het is en tref je dus een momentopname van mijn staat van zijn die gedurende de gehele dag in beweging is.

Spelen met je emoties

Soms ook speel ik met mijn emoties, ofwel mijn staat van zijn, want ik heb door de jaren lang veel mogelijkheden ontdekt om hoe ik me voel te beïnvloeden. En hiermee dus precies de emoties op te roepen die ik in het moment wens te ervaren. Zo ook in de video van dag 16, waarvan de linker foto een screenshot geeft. Speciaal voor deze post, besloot ik om direct de video van morgen op te nemen. Zie screenshot rechts. Er zit slechts enkele minuten tussen de opname. Toch zie je twee totaal verschillende Sanders. Ofwel de gedachtes en de gevoelens die er in een moment door je heen gaan, hebben invloed op je uiterlijke kenmerken.

Het contrast

In deze twee video’s riep ik bewust tegengestelde gedachten en gevoelens op om het contrast te laten zien. In eerste video stemde ik af op al het verdriet dat ik in mijn leven ervaren heb en liet ik de gedachte komen dat alle leed van de wereld op mijn schouders kwam te rusten. Een enorme zwaarte kwam er over mij. In de tweede video focuste ik op het potentieel in ieder mens. In gedachte sprak ik tot ieder mens met de boodschap: ‘Ik gun het je om je potentieel te ontdekken en te leven!’ En stuurde ik met mijn gedachte een golf van liefde de wereld in.

Bepaalt wat je denkt wat je voelt of andersom?

Hierover zijn de meningen verdeeld. Sommigen zeggen dat er eerst de gedachte is en dan het gevoel. En ander zegt dat er eerst een emotie is, waaraan we een gedachte koppelen. Als je het mij vraagt dan komt alles in dit Universum in beginsel voort vanuit een mentale kracht en wordt dit door een emotie in beweging gebracht (e-motion = energy in motion). Maar is er dan eerst de gedachte en daarna de beweging? Of is er eerst een beweging en vorm zich hieruit de gedachte. Dit is de grootste paradox in ons gehele bestaan, waar nog nooit het antwoord op gevonden is. Wat was er eerder? De kip of het ei? Een oneindige lus, waarin geen begin en geen eind is. Laten we het erop houden dat het een continue wisselwerking is tussen gedachte en gevoel en vice versa. Je zou het co-creatie kunnen noemen. Tegelijk mag je je realiseren dat je je gedachten en gevoelens niet bent, maar dat je ze hebt om het leven te kunnen ervaren.

Nu heb je geleerd dat je die gedachten en gevoelens min of meer zelf kunt beïnvloeden. Ik daag je uit om hier zelf eens mee te oefenen, zodat je leert jouw staat van zijn ten positieve te beïnvloeden.

Een bakkie doen op afstand?

Je bent van harte welkom voor ‘een bakkie op afstand’ als je voelt dat ik je op welke manier dan ook van dienst kan zijn. Ik probeer zo snel mogelijk te reageren via mail. Virtueel of telefonisch maak ik graag tijd voor je>>

Je kunt me ook bereiken via +31 6 13 49 23 07. Het liefst via WhatsApp, aangezien ik regelmatig aan het coachen ben in de natuur.

Een warme groet,

Sander de Zwart

P.S. Check de gehele 21-daagse ‘Eye gazing’ Challenge op mijn Instagram en in de Besloten Facebookgroep.

2 reacties op “De kracht van ‘Eye gazing’”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *