Welke fouten ik zelf maakte als trainer/coach/ondernemer - Sander de Zwart Coaching

Welke fouten ik zelf maakte als trainer/coach/ondernemer

Alhoewel goed en fout eigenlijk niet bestaat, maakte ik in vier jaar tijd niet altijd de meest handige keuzes. Dus laat ik zeggen dat ik je de komende tijd graag wil meenemen in de lessen die ik als ondernemer in de afgelopen jaren leerde. Mits jij dat interessant vindt natuurlijk.????

Mocht jij zelf trainer/coach zijn? Bij het maken van welke keuzes heb jij moeite? Laten we de dialoog hierover aangaan. Voel je vrij te reageren.

Weinig op te schalen als er nog niets op te schalen is

De eerste minder handige keuze die ik maakte in het begin van het ondernemerschap is dat ik me vooral liet overspoelen door een veelvoud aan webinars van een veelvoud aan business coaches die het allemaal hadden over automatisering en online ondernemen. Kortom: ‘Je moet online trainingen bouwen. Dat is de bom en biedt de beste mogelijkheid om te groeien en je business op te schalen’. Wat ik als beginnende trainer/coach/ondernemer nog niet volledig begreep, is dat je er weinig ‘op te schalen’ is als je nog aan het begin staat van je business. Je hebt nog geen verhaal, nog geen succesvolle methodiek, goed lopende dienst of product. Dat mag nog vorm krijgen.

De angst om niet goed genoeg te zijn

Ik zie nu wel waardoor ik dat over het hoofd zag. Er werd vanuit angst gepraat door veel business coaches:

  • Als je niet dit doet, dan…
  • Je hebt passief inkomen nodig, want anders…
  • Als je alles zelf doet, dan kun je niet…
  • Je hebt dit nodig, want anders kun je niet…

Er werd veel gepraat van uit een tekort, vanuit ‘je bent niet goed genoeg’…dus ging ik dat geloven. Ik ging geloven dat ik naar al die coaches moest luisteren, want anders zou er niets van mezelf terechtkomen. Even gechargeerd natuurlijk, want het was niet zo dat ik helemaal wanhopig was of een emotioneel wrak. Maar mijn les hieruit was duidelijk: ik mocht meer vertrouwen op mezelf en op wat goed voelt voor mezelf.

Maak eerst meters, zodat jouw methodiek vanuit flow ontstaat

Het ging erom dat ik eerst meters ging maken met mijn business. Gewoon ervaring op doen. Zoveel mogelijk klanten helpen/begeleiden. Nu vier jaar later heb ik een paar honderd klanten persoonlijk gesproken. Velen voor een eenmalige sessie in de natuur of online. En een selecte groep voor een langere tijd in een traject.

Weet én spreek de taal van jouw klant

In de laatste 2 jaar kan ik zeggen dat het in een stroomversnelling is gegaan. Ik weet nu beter welke issues er spelen bij mijn klanten, welke woorden ze gebruiken en welke verlangens ze hebben. Dit maakt het veel eenvoudiger mijn doelgroep online aan te spreken omdat ik nu weet welke woorden hen triggeren en bewegingen en naar welke oplossingen op zoek zijn. Want hoe duidelijker je dat als ondernemer hebt, des te makkelijker trek je juist die mensen aan. Zo werkt dat.

Dus mijn tip voor een starter of voor een coach/trainer waarvan de onderneming nog niet winstgevend genoeg is mijn advies: Maak zoveel mogelijk meters en spreek zoveel mogelijk van jouw klanten over zijn uitdagingen en zijn verlangens. Zo kun je jouw verhaal volledig afstemmen op hun verhaal. Bijvoorbeeld in hoe jij je online uitspreekt via blogs, video’s en in jouw verdere online content.

Ik wens je veel inspiratie en wijsheid met jouw business.

Een warme groet,

Sander de Zwart

P.S. Er is nog ruimte in de Man & MISSIE Business Tribe die in september start. Voor alle mannelijke coaches/trainers die eraan toe zijn om hun business op een dieper bewustzijnsniveau te ontwikkelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *