De (vernietigende) kracht van gedachten - Sander de Zwart Coaching

De (vernietigende) kracht van gedachten

Als kind was ik bang om negatieve gedachten te hebben. Ik geloofde dat ik er kwaad mee kon doen als ik slecht dacht over anderen. Toch zag ik iedereen het doen. Iedereen had zijn oordeel klaar en wist in geuren en kleuren te vertellen wat anderen allemaal niet goed deden. Ik begreep dat niet.

Waarom zijn mensen niet aardiger voor elkaar? Waarom klaagt iedereen zoveel? Waarom doet iedereen zo zijn best om het beter te weten? Is dat nou het leven? Is dat zoals het hoort?

Ik ging het bijna geloven, omdat dat het voorbeeld was dat ik overal zag. En natuurlijk ben ik ook niet heilig en heb ik me regelmatig laten verleiden daar in mee te gaan. Toch is er een stemmetje, mijn geweten, dat knaagt en zegt dat dit niet klopt. Dat het in werkelijkheid gaat om het leven in liefde en vrede met jezelf.

Gedachte is energie

Iedere gedachte is energie die met een bepaalde kracht het collectieve energieveld inschiet. Je zou het kunnen zien als een minicreatie. Iedere gedachte draagt bij aan een groter geheel en wordt een wezenlijk onderdeel van het volledige veld.

Achter een gedachte zit ook een emotie en samen bepalen ze de frequentie waarmee ze het veld vullen. Met alle gedachten en emoties van ieder wezen bij elkaar vormen we een collectief bewustzijn. En in die zin draagt wat iedereen denkt en voelt bij aan de manier waarop we momenteel leven op aarde.

Dus als ik negatief over iemand denk of praat, dan heeft dit invloed op het collectieve veld van bewustzijn. Misschien maar een hele kleine invloed, maar hoe meer mensen negatief denken en negatief praten. Hoe krachtiger de frequentie van negativiteit in het veld is. En laten we eerlijk zijn: het liefste willen we positieve ervaringen in het leven.

Positief en negatief als voorbeeld

Voor het gemak praat ik even over ‘positief’ en ‘negatief’. Dit doe ik bewust om het voor het hoofd begrijpelijker te maken. Uiteindelijk is het collectieve veld van bewustzijn veel complexer en met het verstand onmogelijk te bevatten. Zelfs al komt er een moment dat je denkt dat je het eindelijk snapt, kom je na verloop van tijd weer op een punt dat je inziet dat je er nog steeds niets van begrepen hebt.

Energie is in essentie neutraal en ongeladen. Pas als je het vorm krijgt, krijgt het lading. En die vorm bepalen onder andere wij als mens. De energie stroomt door je heen en met jouw aanwezigheid laadt je het veld. En zo doet iedereen dat of jij je je er nu bewust van bent of niet.

Even chargerend: mensen die overwegend liefdevol, vreugdevol en vredevol in het leven staan vullen het veld dus vooral met die frequenties. En mensen die vaak opgefokt, oordelend en angstig zijn, vullen het veld dus voornamelijk met die bijbehorende frequenties. Vooral in deze hectische tijd, merk ik dat de lontjes kort zijn. Vooral ook bij de wat bewustere medemens zie ik veel strijd.

Naar welke frequentie zet jij je energie om?

Terwijl het collectieve veld behoefte heeft aan de hogere frequenties van liefde, vrede en vreugde, zie ik veel lichtwerkers hun energie omzetten naar lage frequenties:

  • Oordelend over de politiek en de maatregelen;
  • Strijdend om mensen wakker te schudden;
  • Onrust zaaiend over wat er niet klopt in de wereld.

En natuurlijk kun je je werkelijk afvragen of er andere oplossingen mogelijk zouden zijn rondom COVID-19, zijn er zeker mensen in onwetendheid en klopt er heel veel in de wereld niet. Ik geloof dat er andere oplossingen komen, dat mensen meer en meer bewust worden en dat alles dat er niet klopt in deze wereld hoe dan ook aan het licht komt. Alleen hierin hoeft niets geforceerd te worden, hoef je je energie niet onnodig te verliezen.

Denken in mogelijkheden en oplossingen heeft een hogere frequentie dan roepen wat er nu niet goed is. Mensen voorlichten over hoe ze gezonder kunnen leven en hun immuunsysteem kunnen verbeteren heeft een hogere frequentie dan roepen dat vaccinatie slecht is. Focus hebben op je eigen licht, je kracht en je liefde, zorgt voor een hogere frequentie dan je energie steken in het boven tafel krijgen van alles wat duister is en niet klopt in de wereld.

Daarom blijf ik zeggen: Blijf je gewaar van hoe jij je energie omzet, dus welke frequentie(s) jij in het veld schiet. Alleen samen maken we er een mooiere wereld van.

Spreekt mijn boodschap je aan en wil je ontdekken wat ik voor jou kan betekenen om jouw energie op een positieve manier om te zetten? Laten we een bakkie ☕ doen op afstand>>

Een warme groet,

Sander de Zwart

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *