Geld verdienen met je zielsopdracht, egoïstisch of niet?

In dit artikel wil ik een gevoelig onderwerp aansnijden, namelijk: GELD. Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Ieder mens heeft wel één of meerdere beperkende overtuigingen in zijn systeem geprogrammeerd staan met betrekking tot geld. Ik hoef niet in detail te treden wat die overtuigingen kunnen zijn. Ik vertrouw erop dat je precies weet welke die van jou is. En als je het niet exact weet, dan kun je wel voelen dat er ergens een weerstand in je zit.

Wanneer geld pas echt waarde heeft

Grappig genoeg heb ik zelf 18 jaar in het bankwezen gewerkt. Op mijn 18e begonnen met vakantiewerk. Miljoenen guldens, euro’s en andere valuta zijn er door mijn handen gegaan. Hoewel ik al een tijdje uit de bankwereld ben gestapt, droom ik nog een paar keer per week over geld. De fysieke biljetten die door mijn handen gaan. Ik voel er werkelijk niets bij. Steeds zie ik weer in dat geld op zichzelf neutraal is en pas waarde krijgt als het in beweging is en wordt ingezet om iets fysieks te manifesteren. En dan wordt het tastbaar, voelbaar en krijgt het een bestemming.

Waar de uitdaging hem in zit is dat onze beperkende mind dit proces niet precies snapt. Die gelooft dat geld pas waarde heeft als je het letterlijk in je handen hebt, op de bank hebt staan of in een oude sok hebt zitten onder je matras. Dat maakt dat als je geen tastbaar geld voor handen bent, het idee hebt dat je een arme sloeber bent. Het creëert de gedachte en het gevoel van tekort. Of als je iets wilt manifesteren en dat vraagt om een investering, heb je moeite om het uit te geven. Want ook dat creëert weer een gevoel van tekort, omdat je denkt het geld kwijt te zijn. Maar je mag je realiseren dat er nooit tekort is en dat als je geld uitgeeft, dit in een andere vorm direct weer naar je terugkomt. En dat geld op een later moment gewoon weer in je leven verschijnt, wanneer je het weer nodig hebt.

Mijn eigen blokkade

Mijn mind worstelt daar soms ook mee. Laatst had ik weer even een diep en duister gevoel van tekort. Ik besloot een investering te doen om mijn boek als luisterboek te produceren en ik had wat grote uitgaven. Ik merkte dat het geld een beetje op begon te raken. Daarbij kwam dat ik met een aantal coachtrajecten in een afrondende fase zat en daar waren nog geen nieuwe klanten voor in de plaats gekomen. Dus het begon een beetje te wrijven van binnen. Ook mijn vrouw merkte het betrekkelijk karige banksaldo op en raakt me dan precies weer op de zere plek: “Had je wel die investering moeten maken in je luisterboek?” “Gaat dat wel voldoende opleveren?” “Krijg je wel weer nieuwe klanten?” “Werk je wel slim en efficiënt genoeg?”…

Grrr…ik besloot ruimte te nemen om de blokkade te doorvoelen. Voor mij werkt meditatie en ademwerk enorm transformerend. Binnen luttele seconden zat ik al in de kern. Er kwamen tranen. Ik voelde gerommel in mijn buik. En al gauw wordt het rustiger en voel ik me ontspannen. Want dit gaat om eigenwaarde, zelfliefde en zachtheid naar jezelf toe. Kan jij soms ook zo hard zijn voor jezelf? Dat je het gevoel hebt dat je niets goed genoeg doet? In die meditatieve staat voel ik weer wie ik werkelijk ben en valt de schil om me heen volledig weg. En dan gaat het ook meteen weer stromen. En dat uit zich dan direct in mijn realiteit.

Want diezelfde dag kreeg ik drie nieuwe klanten. Eentje stapte gelijk in mijn Mentorship Programma en betaalde het volledige bedrag direct en de andere twee zeiden ook JA tegen een volledig traject. Hoezo tekort?

Geld verdienen met je zielsopdracht, egoïstisch of niet?

Laat ik meteen zeggen, JA je mag geld verdienen met je zielsopdracht. En NEE, dat is niet egoïstisch. Zo, ik heb gesproken. Lang heb ik daarover getwijfeld en gewikt en gewogen. Want zo vaak ben ik op het verkeerde been gebracht, vooral door mensen die het spirituele pad al een tijdje bewandelen en een diepgewortelde overtuiging hebben dat het nooit de bedoeling kan zijn om geld te verdienen met je gave. Dat geld vies en slecht is en alleen maar destructief is. Intussen heb ik gezien dat geld inderdaad een negatieve kant heeft, maar ook een hele mooie. We leven in een wereld waarin geld een ruilmiddel is om je te voorzien in je levensonderhoud. Het dient juist ter support op je spirituele pad.

Ik heb er mijn beroep van gemaakt om andere mensen naar een hoger niveau te brengen in hun leven en ik vermoed dat jij ook een diepgeworteld verlangen hebt. Geld verdienen met een talent, waarom zou je dat veroordelen? Een profvoetballer verdient miljoenen, omdat hij ervoor gekozen heeft om zijn passie en talent te volgen. Iemand die goed is met cijfers, mag als accountant zijn brood verdienen. En jij hebt als coach, trainer of therapeut ook een groot talent.

Bijvoorbeeld:

  • Je kan je goed inleven in de belevingswereld van anderen;
  • Je stelt ijzersterke en confronterende vragen die een ander vooruit helpen;
  • Je voelt precies aan waar iemands blinde vlekken liggen en weet een ander op jouw manier te openen;
  • Je hebt een prachtige stem om anderen in contact te brengen met hun onderbewuste;
  • Je bent een kei in het herkennen van blokkades en het doorzien van patronen en systemen waarin iemand zich heeft vastgezet;
  • Mensen voelen zich veilig om kwetsbare zaken met je bespreekbaar te maken;
  • Jij prikt met gemak door de maskers die een ander draagt heen;
  • Je bent een soort van tovenaar die energie in beweging brengt en de ander in contact brengt met zijn ware kern.

Wat kan ik nog meer zeggen? Je hebt zoveel mooie talenten om anderen te gidsen en te begeleiden naar een gelukkiger en meer ontspannen leven. Waarom zou jij met je talent dan geen geld mogen verdienen?

Realiseer je dat je zoveel waarde kunt toevoegen aan iemands leven, dat dit het geld dubbel en dwars waard is. Daarbij komt dat die intense verbinding die je met een ander maakt veel kracht en energie kost. Geld mag je hierin zien als een gelijkwaardige bijdrage die jou hierin ondersteunt.

Dit maakt dat jij ruimte hebt om je gezin en jezelf te onderhouden en te investeren in je mentale, fysieke, emotionele en spirituele gezondheid. Je kan namelijk nooit die kwaliteit en hoge waarde leveren als jij jezelf niet support, als je niet kan zorgen dat je eigen energiesysteem continu opgeruimd en zuiver is. Je kan evenmin die waarde leveren, als je daarnaast ook nog een baan in loondienst zou hebben. Want dan zou er gewoonweg teveel van je kostbare energie en grote stukken van je talent versnipperd raken en verloren gaan. Met andere woorden: dan kun je gewoonweg niet de maximale bijdrage zijn voor je klant.

Geld is in dat opzicht een mooi ruilmiddel in de waarde die jij als coach, trainer of therapeut toevoegt aan het leven van de ander. Als je alles gratis zou doen en iedereen gratis zou helpen, wat gun jij jezelf dan? In hoeverre ben je er dan voor jezelf? Dit haalt je onherroepelijk uit evenwicht en dit zegt iets over de balans tussen geven en ontvangen. Want in hoeverre ben je in staat te ontvangen?

Ben jij de man die vanaf vandaag kiest voor maximale energie, tijd en focus op je groeiproces als man, als coach én als ondernemer?

Plan een vrijblijvend bakkie op afstand en krijg in 30 minuten tijd helderheid over:

  • jouw eerste meest logische stap voorwaarts;
  • de grootste blokkade die jou nog vasthoudt in het oude vertrouwde;
  • wat juist jij nodig hebt om je innerlijke demonen te verslaan.

There’s no way back als je HIER klikt. 😉

Een warme groet,

Sander de Zwart

We bieden exclusieve leiderschap- en business programma’s voor CEO’s en hun team.

Onze werkwijze is geïnspireerd op de wijsheid van het dienend en authentiek leiderschap binnen traditionele Native American Tribes. 

 Wil je leren hoe?

“I’ll be there for you”

Sander de Zwart
Leadership & Business Mentor | Auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis Masterclass

Jouw reis terug naar ontspanning, zingeving en plezier

Sander de Zwart draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders