Geld vragen voor je diensten (doodeng) - Sander de Zwart Coaching

Geld vragen voor je diensten (doodeng)

Als je besluit om van het helpen van mensen je beroep te maken, komt er een moment dat je geld gaat vragen voor je diensten. Als coach, trainer of therapeut, kan dit leiden tot een behoorlijke weerstand. Dit gaan we vaak uit de weg door te zeggen:

‘Ach, het is mijn gave, dus wie ben ik om er geld voor te vragen?’

of

‘Bij het bewandelen van het spirituele pad, gaat het om uitwisseling van energie en niet om geld verdienen’

of

‘In mijn ideale wereld bestaat geld niet en zijn er andere oplossingen gevonden’

Dit waren mijn eigen beperkende overtuigingen. Maar ik keek ze toen ik startte met ondernemen niet aan en liep er juist voor weg.

Ik praatte het goed voor mezelf:
‘Bescheiden blijven is mijn kwaliteit’
‘Ik ga wel werken op donatiebasis en laat de ander bepalen wat het hem waard is’
‘Geld maakt niet gelukkig’
‘Mensen die veel geld hebben zijn niet te vertrouwen’
‘Ik hoef geen miljonair te worden, als ik er maar een beetje van kan leven’

Bullshit en smoesjes

Allemaal bullshit. Ik zette mezelf en de ontwikkeling van mijn bedrijf er letterlijk mee op slot. Al die smoesjes die ik mezelf vertelde, hielden me uit mijn eigen licht vandaan. Die hielden me klein. Die zorgden ervoor dat ik nog niet volledig in mijn waarheid ging staan.

Ik mocht nog meer zakken in vertrouwen dat ik werkelijk iets bij te dragen heb. Dat ik werkelijk het verschil maak. En ook jij kan echt het verschil maken. De wereld verandert in sneltreinvaart. Mensen lopen vast en gaan steeds meer op zoek naar hun ware purpose, willen gezonder en vitaler leven, zijn op zoek naar meer zingeving.

Ieder mens heeft baat bij minimaal 5 coaches

Coaches zijn er op zoveel vlakken nodig. Laatst las ik dat iedere mens praktisch gezien baat zou hebben bij 5 coaches op verschillende aandachtsgebieden. Ik voel dat het klopt en dat zou betekenen dat onze wereld een chronisch gebrek heeft aan coaches.

Business of uit de hand gelopen hobby?

Ben je een missiegedreven coach, trainer of therapeut? Vergeet niet dat hoewel geld bij jou nooit op de eerste plaats staat, dit niet betekent dat je geld volledig moet bannen uit je leven en uit je business. Want een business zonder geld is geen business, maar slechts een uit de hand gelopen hobby. Durf prijzen te vragen die jou voorzien in levensonderhoud, maar ook voorzien in een stuk comfort en in de mogelijkheid te investeren in je eigen persoonlijke, spirituele en zakelijke groei.

De prijzen die ik vraag?

Mijn jaarprogramma voor 2021, de ‘Man & MISSIE Business Mastery’ vraagt een investering van 3.777 euro ex BTW. Dit bestaat uit 1-op-1 coaching, groepscoaching en online Masterclasses. Dit bedrag zou ik vier jaar geleden niet gevraagd durven hebben. Toch vertrouw ik er 100% op dat de prijs volledig matcht met de waarde. Ik zie het als een complete opleiding voor het bouwen van een succesvolle coachpraktijk. Waarbij ik zie dat goedkopere oplossingen zich bijna volledig toespitsen op online opleiding of werken in grote groepen, kies ik juist bewust voor 1-op-1 en werken met een select gezelschap. En zie ik ook opleiders die al gauw 10.000 euro vragen voor een vergelijkbaar aanbod. Vergelijken met anderen helpt mij bij het bepalen van mijn eigen eerlijke en passende prijs.

Vergelijken mag

Er wordt vaak geroepen: vergelijk niet met anderen, want dat duidt op angst. Het is maar net hoe je het bekijkt. Natuurlijk kan vergelijken gebaseerd zijn op angst. Angst dat een ander de gouden sleutel bezit, waar jij al zolang naar op zoek bent. Of de angst dat jij het fout doet. Dit kan leiden tot nog meer onzekerheid en dat je nog harder gaat werken om dingen voor elkaar te krijgen. Oude marketing speelt in op precies die angsten, waardoor je steeds weer gaat twijfelen aan jezelf en denkt iets nodig te hebben.

Maar vergelijken kan ook helpend zijn. Het helpt je om jouw eigen positie in de markt te bepalen. Of helderheid geven over hoe jij juist niet wilt werken. Of het kan zelfs inzicht geven in waarin jij het verschil maakt ten opzichte van anderen. Vertrouwen in je eigen kunnen en ook het vertrouwen geven aan jouw coachklant dat ze in staat zijn om hun problemen zelf op te lossen en dit helder uitspreken, dat is nieuwe marketing. Gebaseerd op openheid, eerlijkheid, menselijkheid. Door je potentiële klant vertrouwen te geven, leer je ze onafhankelijk van je te zijn. Dit betekent ongetwijfeld dat heel veel potentiële klanten uiteindelijk geen klant worden, omdat je ze zoveel vertrouwen geeft, dat ze er zelf aan de slag gaan.

Je klanten onafhankelijk van je maken: bedreiging of zegen?

Je zou dan kunnen denken: ‘Maar dan loop ik toch inkomsten mis?’ Het tegendeel is waar. Je schept namelijk heel veel ruimte. En dat is ruimte voor de mensen die heel graag willen samenwerken met je. Mensen die bereid zijn in zichzelf te investeren en dus graag een traject met je willen aangaan. Niet omdat ze geloven dat ze het zelf niet kunnen, maar omdat ze jou energie prettig vinden en voelen dat ze sneller groeien als ze dat samen met jou doen.

En dat is toch wat je het allerliefste doet? Want mensen waar het niet mee matcht, gaat op den duur energetisch heel zwaar worden. Het trekt je leeg na een sessie en je hebt het gevoel dat je de ander steeds moet aanzwengelen. En aan het eind van een dergelijk traject heb je alles gegeven van jezelf en is de kans groot dat je nog een slechte recensie krijgt ook.😢

Ik kan me voorstellen dat je daar niet op zit te wachten.

Voel je dat wij mogelijk iets voor elkaar kunnen betekenen?

Je bent van harte welkom voor een bakkie☕️ op afstand. Neem contact op>>

Een warme groet,

Sander de Zwart

2 gedachtes op “Geld vragen voor je diensten (doodeng)”

  1. Herman Zoetendal

    Zo herkenbaar Sander,

    Wij kennen elkaar nog niet, maar ik herken mijzelf wel in jouw verhaal wat je hier schrijft. Ik ben jaren fiscalist geweest, o.a. bij EY en Deloitte en later met eigen kantoor . Ik voelde mijzelf altijd “helper”, en dat voel ik nog steeds. Een van de dingen die mij zo tegen stonden was het maken van facturen voor uurtarieven waar ik eigenlijk niet achter stond. Een van redenen waardoor ik de grote kantoren verlaten heb. Je moet natuurlijk geld verdienen, want zo zit onze maatschappij nu eenmaal in elkaar, maar de door jouw geschetste worsteling begrijp ik helemaal. Ik ben nu bezig met coaching opleidingen omdat ik denk dat ik daar geschikt voor ben en wil een eigen praktijk gaan starten. Ik ben woonachtig in Alkmaar, bij jou in de buurt. Ik meld mij graag nog een keer bij jou als het mijn tijd is.

    1. Dag Herman, wat een fijne reactie. En mooi dat je kiest dat je het hebt omgebogen voor jezelf door een nieuw pad te kiezen. Veel succes met je opleidingen en als de tijd rijp is voor je, dan ben je van harte welkom! Warme groet, Sander

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *