Het belang van ‘schaduwwerk’ - Academie voor Mannencoaches & Lichtwerkers

Het belang van ‘schaduwwerk’

Schaduwwerk oftewel het doen van je innerlijk werk is essentieel op je levenspad. De manier waarop we onze realiteit ervaren en hoe we reageren op de wereld om ons heen, wordt bepaald door ons referentiekader, onze overtuigingen en onze trauma’s. Op diepere levels kun je ook nog spreken van energetische blokkades en Karma uit dit leven en uit vorige levens. Voor veel mensen klinkt dat misschien wat zweverig en laat dat juist niet het geval zijn. Het is gewoonweg één van de vele manieren om naar onszelf en ons bestaan te kijken. Een misschien iets meer toegankelijke zienswijze is die van ons DNA. In ons celgeheugen ligt alle informatie van onze voorouders opgeslagen. Dus ook het trauma dat generatie op generatie is doorgegeven. En dat is iets dat gewoonweg invloed heeft op hoe je naar de wereld kijkt en hoe jij je erin voortbeweegt.

Al deze zogenaamde schaduwkanten vormen een laag mist die je zicht op de werkelijkheid belemmert. Hoe meer jij je schaduwkanten hebt opgeruimd, des te zuiverder is je zicht.

In mijn eigen praktijk bestaat de coaching/mentoring voor een groot deel uit schaduwwerk. Wat hierin regelmatig een uitdaging is voor mijzelf en voor mijn klanten is dat het meeste werk onder de oppervlakte plaatsvindt: in het onderbewustzijn. Resultaten zijn daarom niet altijd direct zichtbaar, wel voelbaar, tenminste als je erop afgestemd bent. De absolute werkelijkheid bestaat uit oneindig veel frequenties en voor onze mind liggen veel van die frequenties buiten het bereik. Daarom is het zo belangrijk om andere manieren van waarnemen te trainen, zoals je intuïtie, je onderbuikgevoel. Vanuit deze en andere ‘hogere’ stadia van bewustzijn, gaat er een hele nieuwe wereld voor je open.

Sinds ik me kan herinneren sta ik meer open voor het onzichtbare dan de meeste mensen om me heen. Vaak ben ik er voor weggelopen en wilde ik liever een ‘normaal’ leven leiden, maar ik werd steeds weer op mijn plek gezet. Dat we juist nu als lichtwerker op aarde zijn gekomen heeft een reden. We zijn hier niet om anderen wakker te schudden, maar om vanuit wie we ten diepste zijn dienstbaar te zijn.

💚🙏🏻✨

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *