Het pad van angst of het pad van liefde?

De afgelopen maanden ontving ik eens per maand een groepje mannen bij me thuis voor mijn maandelijkse Mannencirkel. Iedere keer weer een andere samenstelling, iedere keer weer een andere dynamiek en tegelijk iedere keer opnieuw een liefdevolle verbinding met elkaar. Vanaf de eerste minuut totale ontspanning, het volledige vertrouwen om volledig jezelf te zijn en te delen wat er op dit moment belangrijk voor je is.

Morgenavond doe ik mijn Mannencirkel voor het eerst online en dat vind ik best wel spannend. Al jaren help ik mezelf om volledig aanwezig te zijn bij mijn angst, de angst te omarmen en te handelen vanuit liefde. Dat brengt me keer op keer weer verder in het leven en daarbij: Liefde kan niet anders dan de angst omarmen en transformeren.

Twee paden, twee keuzes (De vrije wil)

In mijn ogen zijn er slechts twee paden die je als mens kunt bewandelen en dat is ‘Het pad van angst’ of ‘Het pad van liefde’. Nog meer dan gewoonlijk ervaren we in deze tijd van crisis het contrast, dualiteit, de polariteit en het verschil. Dat uiteindelijk samengevat kan worden tot de twee uitersten ‘angst’ en ‘liefde’. De mens zelf heeft de vrije wil om te kiezen voor ‘Het pad van angst’ of ‘Het pad van liefde’. Dit is niet voor niets de insteek van mijn Mannencirkel morgenavond.????

De kracht van onze gedachten (de gedachte achter de gedachte)

We zijn hier als mens op aarde om ervaring op te doen. Een kernwaarheid over het leven is: ‘Wat je verwacht te ervaren krijg je ook te ervaren’. Het zijn onze gedachten die hiervoor zorgen. Dit kan een gedachte zijn vanuit angst of een gedachte vanuit liefde. De gedachte achter de gedachte bepaalt of je iets aantrekt dat je juist wilt ervaren of dat je datgene aantrekt waar je juist bang voor bent en niet wilt ervaren. Dus: ‘Het pad van angst’ of ‘Het pad van liefde’, waar kies jij voor?

We bieden exclusieve leiderschap- en business programma’s voor CEO’s en hun team.

Onze werkwijze is geïnspireerd op de wijsheid van het dienend en authentiek leiderschap binnen traditionele Native American Tribes. 

 Wil je leren hoe?

“I’ll be there for you”

Sander de Zwart
Leadership & Business Mentor | Auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis Masterclass

Jouw reis terug naar ontspanning, zingeving en plezier

Sander de Zwart draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders