Hoe je toegang krijgt tot de diepste geheimen van het leven - Sander de Zwart Coaching en Trainingen

Hoe je toegang krijgt tot de diepste geheimen van het leven

Het bewust leren waarnemen van je gedachten en gevoelens is waar het allemaal mee begint. Door te leren hoe je gedachten en emoties werken en hoe deze te reguleren, opent zich een deur naar ongekende mogelijkheden. Je ziet dan in dat je niet je gedachten of je emoties bent, maar veel meer dan dat, zodat je stressvrij, bezield en ontspannen in het leven kunt staan.
 
Alle oeroude wijsheden en moderne wetenschap die ik de afgelopen jaren bestudeerde leiden precies naar die twee dimensies van ons bewustzijn…de gedachten (het hoofd/de mind) en de gevoelens/emoties (het hart)
  • Positieve psychologie
  • Universele wetten (zoals de Law of attraction)
  • Alchemie
  • etc.
Toch mis ik in alle wijsheden cruciale informatie en wordt de kern in mijn ogen niet volledig geraakt. Het voelt zelfs alsof er moedwillig informatie wordt achtergehouden om de toegang tot de diepste geheimen van het leven tegen te houden. Ik merk dit op door de manier waarop ik informatie verwerk en de wijze waarop ik leer.
 
Ik zie leren als het activeren van iets dat al in jezelf aanwezig is. Dus lees je boeken, volg je cursussen, trainingen of heb je een coach dan gaat het niet om het aanleren van iets nieuws (wat we vaak denken), maar juist om het activeren van iets heel ouds.
 
We komen allemaal uit dezelfde bron. Wetenschappers zijn het er allen over eens dat er ooit een ‘big bang’ was waaruit het Universum ontsproot. Ik ben geen wetenschapper, dus ik kan geen chique woorden gebruiken. Maar ik kan mijn logisch verstand gebruiken. Ooit was er niets en uit het niets is er iets ontstaan. Net zoals uit een bevrucht eitje van een vrouw binnen 9 maanden een heel mensje ontstaat.

Leven = groei en waar het begonnen is of eindigt is blijft een diep mysterie

 
Het welbekende kip-ei-verhaal. Man, ik weet nog goed dat ik over de kip en het ei als kind jarenlang mijn brein gebroken heb. Mijn moeder zal gek geworden zijn van me met alle vragen die ik steeds stelde. Het intrigeerde me en nog steeds.
 
Dat maakt dat bewustzijn, de psyche van de mens, de vragen wie we zijn en wat we hier komen doen voor mij de rode draad vormen in mijn leven. Maar ik raak wat uit mijn verhaal. We komen uit dezelfde bron. We bestaan allemaal uit ‘sterrenstof’ op het zomaar te zeggen. We hebben een lijf dat opgebouwd uit ontelbare cellen dat allemaal het oergeheugen van onze voorouders bevat en dat gaat helemaal terug tot de oerknal waar alles begon. Dus…kan het niet anders dat alle wijsheid al in ons zit. Latent aanwezig. Het hoeft alleen maar geactiveerd te worden.
 
Dit activeren van binnen gebeurt door de spiegels die je van buiten krijgt. Mensen die zeggen dat je geen boeken moet lezen, moet stoppen met het kijken van inspirerende video’s, geen cursussen moet volgen en vooral geen geld moet uitgeven aan een coach omdat alle wijsheid al van binnen zit, hebben deels gelijk.
 
Ja, de wijsheid zit van binnen. Nee, de wijsheid kan niet zomaar naar buiten komen. Dus daar is wel degelijk iets voor nodig. Een spiegel. Welke dan ook.
 
Om het oneerbiedig te zeggen: Het maakt geen reet uit welke spiegel je gebruikt. Ik kan namelijk al mega geïnspireerd raken door naar de lucht te kijken. En ook het kijken van een comedyserie van vroeger (ik kijk nu af en toe een aflevering van Zeg ‘ns Aaa terug), geeft mij boordevol informatie over mijzelf. Alle verwikkelingen die ik daarin tegenkom, geven direct antwoord op cruciale levensvragen. Je moet het alleen zelf willen en kunnen zien.
 
Zodra we onze ogen openen in de ochtend, is de eerste ‘spiegelsessie’ al een feit. En je hoeft niet eens je ogen open te hebben. Je kunt ook horen, ruiken, proeven en voelen. En zelfs als je slaapt, geven je dromen ook informatie.
 
We zijn een mens en hebben in deze huid te maken met dualiteit, met contrast, met verschillen. Je ontkomt er niet aan, want alles wat we ervaren, creëert onze werkelijkheid.
 
En onze werkelijkheid is niet altijd zoals we willen. Maar ook dat is wat we we er uiteindelijk zelf van maken. Want waarom willen we het niet zo? Waarom irriteert het ons? Waarom zijn we boos als iets nog niet is gemanifesteerd? Waarom zijn we verdrietig? Het triggert een stuk in jezelf wat je nog mag omarmen.
 
“That’s what’s life about. Embrace life, embrace yourself!”
 
Een warme groet,
 
Sander de Zwart
Leiderschap Coach voor Mannen| Business Trainer

Sander de Zwart Coaching en Trainingen helpt bewuste mannen, trainers, coaches, leiders en andere impactmakers, via Coaching in de natuur, Groepstrainingen en Online bij het bereiken van je hoogst mogelijke potentieel en het leven van jouw MISSIE.

Interessant voor jou? Mijn boek ‘Leef‘, waarin ik je meeneem in mijn eigen pad van Spiritueel leiderschap.

#bewustzijn #bewustwording #blokkades #businesscoaching #coaching #healing #hsp #innerlijkekracht #lifecoaching #lifestyle #leiderschap #man #mannenwerk #manzijn #mannencirkel #mindset #mindfulness #missie #natuur #nlp #ondernemerschap #ondernemen #meditatie #outdoorcoaching #persoonlijkeontwikkeling #persoonlijkegroei #purpose #spiritualiteit #zelfrealisatie #zelfreflectie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *