Iedereen is weleens de weg kwijt - Sander de Zwart Coaching en Trainingen

Iedereen is weleens de weg kwijt

Het hondje op de foto, Lois, was verdwaald. We kwamen haar tegen op ons pad tijdens het Man & MISSIE Weekend afgelopen januari. Een voorbij komend stel, dat met hun eigen hond in de bossen was, ontfermde zich over haar. Gelukkig was Lois voorzien van telefoonnummer van de eigenaar. Dus dat moet helemaal goed gekomen zijn.

Toen we eind van de middag in de villa terug waren met de mannen, deelde ik over de symboliek die ik haal uit alles wat er die dag voorbijkwam: ‘Iedereen is weleens de weg kwijt.’

Het hondje, Lois, stond hiervoor symbool. Ik zie nog de onrust in haar ogen, de onrustige bewegingen die ze maakte en de huil die ze uitkraamde. Het stond symbool voor de zoektocht die wij als man maken. We hebben richting nodig in ons leven en als die er niet is, raken we onrustig, ongeduldig, onzeker, futloos, verdrietig, boos. We schieten dan naar ons hoofd en raken verstrikt in onze opeenstapeling van gedachten.

‘The only way out is in’

De enige manier om uit je hoofd te komen, is de weg naar binnen af te leggen. Te leren voelen. De ratio met de intuïtie verbinden en laten samenwerken.

Wat is de weg?

  • Acceptatie: Accepteren dat waar je nu bent helemaal OK is. Het mag best een beetje mistig zijn soms;
  • Vertrouwen: Vertrouwen in jezelf, in anderen, in het leven. Je realiseren dat alles met een reden gebeurt en dat achter iedere angst, achter iedere pijn een diepere waarheid schuilt. Je hoeft het alleen maar te aanvaarden.

Acceptatie + Vertrouwen = Overgave

Hoe kun je accepteren en leren vertrouwen en dus in volledige overgave staan? Door je hoofd de ruimte te gunnen om te rusten, te ontspannen, te ontladen, in stilte te zijn. Dat kan op vele manieren. Begin met ontdekken wat werkt voor jou.

Voor mij werkt dit:

  • Regelmatig de natuur in;
  • Me omringen met gelijkgestemden;
  • Zoveel mogelijk dingen doen die me energie geven en dingen laten die me energie kosten;
  • Andere mannen op diep niveau begeleiden op hun pad van zelfrealisatie (Het kan mij niet diep genoeg gaan🤪);
  • Continu investeren in mijn eigen groei en persoonlijke ontwikkeling.

Het leven is één groot transformatieproces. Zodra je je realiseert dat dit nooit ophoudt, begint het pas echt.💫

Samen groeien en het niet meer alleen hoeven doen? Je bent welkom.🙏🏻

Een warme groet,

Sander de Zwart
Leiderschap Coach voor Mannen | Business Trainer

Sander de Zwart Coaching en Trainingen helpt bewuste mannen, trainers, coaches, leiders en andere impactmakers, via Coaching in de natuur, Groepstrainingen en Online bij het bereiken van je hoogst mogelijke potentieel en het leven van jouw MISSIE.

Interessant voor jou? Mijn boek ‘Leef‘, waarin ik je meeneem in mijn eigen pad van Spiritueel leiderschap.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *