Waar alle inspiratie vandaan komt - Sander de Zwart Coaching

Waar alle inspiratie vandaan komt

Vandaag kreeg ik weer een prachtige mail van een van mijn volgers met de woorden: ‘Jouw e-mails bevatten zoveel wijsheid en zijn leuk om te lezen. Leerrijk!’ En vaker krijg ik te horen: ‘Je bent behoorlijk actief op social media, waar haal je toch steeds die inspiratie vandaan?’ Hier wil ik graag samen met jou op inzoomen. Want wat is inspiratie nu eigenlijk? En waar komt alle inspiratie vandaan?

Inspiratie is er altijd

Laat ik vooropstellen dat inspiratie er altijd is en dat geldt voor ieder mens. Niemand heeft meer of minder inspiratie tot zijn beschikking. Maar op sommige momenten lijk je er van te barsten en op andere momenten is inspiratie ver te zoeken. Dan lijk je volledig afgesloten te zijn van al jouw creativiteit en voorstellingsvermogen.
Maar nogmaals: inspiratie is er altijd en nooit meer of minder dan anders. Op de momenten dat je het niet voelt, dan ligt dat in werkelijkheid aan jouw staat van zijn op dat moment. Dan is dat een signaal dat je energieveld geblokkeerd wordt door ‘zwerfvuil’ of identificeer jij je ongemerkt met gedachten en gevoelens die niet kloppen. Zie het als een signaal dat je bij het ontbreken van inspiratie even niet in lijn bent met wie je werkelijk bent. Het nodigt je uit naar binnen te keren, de stilte op te zoeken en de verbinding met jezelf te herstellen.

De zon schijnt altijd

Zie je ware zelf als de zon die altijd schijnt, ook al zie je hem soms niet. Het zijn slechts de wolken die ervoor drijven die je anders doen vermoeden.
Omdat iedereen uniek is en zijn individuele bijdrage aan het geheel levert, dient inspiratie zich voor iedereen in een andere vorm aan.

De vorm van inspiratie

Als ik voor mezelf spreek komt inspiratie bij mij niet steeds op dezelfde manier binnen. Wel ben ik van mening dat alles dat zich aandient uit een zelfde veld van bewustzijn afkomstig is. De vorm is steeds weer speciaal. Soms ervaar ik het als een hoger, wijzer deel van mezelf dat boodschappen doorgeeft. Een ander moment voel ik een heel team aan spirituele gidsen en zielen. Soms ervaar ik overleden dierbaren om me heen of een indiaan. En er zijn momenten dat het voelt als een wijsheid die niet van hier is.

Heldervoelend

Ik ben vooral heldervoelend. Dus ik voel vooral nuanceverschillen in energievormen die zich aandienen. Een verschil in warmte, dichtheid en soms ook een geur of klank helpen mij met het vormen van een beeld van wat zich aandient. Vervolgens koppelt mijn hoofd woorden aan hetgeen in waarneem en dan begin ik met schrijven.
Zo blog ik al 4 jaar en is mijn boek ‘Word de Creator die je altijd al was’ op de markt gekomen. Ik zie alles wat ik deel niet als iets dat ik bezit of iets dat specifiek van mij is. Ik zie het als diepe wijsheid die op unieke wijze tot mij is gekomen en dat gedeeld mag worden met de wereld.

Daar vinden veel mensen wat van. De een vindt het zweverig of vraagt om een verklaring. En dat is begrijpelijk, want ik geloofde ook niet alles direct dat tot mij kwam en mijn hoofd wilde het steeds verklaren. Dan vroeg ik me af: ‘Klopt dit wel?’ of ‘Bedenk ik dit niet gewoon zelf?’ Maar die twijfel laat ik meer en meer los. Vooral ook omdat ik zie tijdens mijn sessies in de natuur dat alles dat er vanuit inspiratie door me heen komt helpend is voor mijn klant. Als ik iemand in meditatieve staat breng of een ademreis faciliteer, pas ik ook veel lichaamsgerichte therapievormen en healingtechnieken toe met aanraking. Na afloop krijg ik bijna altijd terug hoe helend de aanraking gewerkt heeft en vaak ook met enige verbazing dat ik precies de juiste plekken wist te raken.

En ik zeg dit puur om je het belang van het volgen van de intuïtie te laten zien. Je eigen onderbuikgevoel en de impulsen die je krijgt zijn sterk en daar mag je op vertrouwen en naar leren handelen. Want het is niet iets dat je verzint. Jouw inspiratie komt niet voor niets tot je en wil gezien worden. In eerste instantie door jezelf en als je voldoende vertrouwen hebt om te delen met de wereld, in welke vorm dan ook. Want daarmee draag jij je unieke steentje bij. 🙌🏻

Een warme groet,

Sander de Zwart

P.S. Meer inspiratie gewenst? Lees mijn boek: ‘Word de Creator die je altijd al was’. Over bewustzijn, leiderschap & creatiekracht in het nieuwe tijdperk.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download hier de gratis preview van

"Word de Creator die je altijd al was"

Je gegevens worden gebruikt voor het verzenden van het eBook en het versturen van waardevolle info op het gebied van intuïtieve ontwikkeling, ondernemerschap en zelfrealisatie. Je kunt je te allen tijde uitschrijven. Voor meer informatie, zie ook onze: Privacy Policy