Hoe maakbaar is het leven eigenlijk?

Manifestatie vindt plaats als hetgeen waarvan je droomde een vaste vorm begint te krijgen. Het is een van de vele fases binnen het gehele creatieproces. Het is het moment waarop geduld, vertrouwen, overgave en een niet weten hun taak hebben volbracht.

Je kunt je afvragen: ‘Hoe maakbaar is het leven eigenlijk, als de natuur gewoon zijn ritme heeft?’ of ‘Is het wel de bedoeling om bezig te zijn met iets te willen, als het leven al een groter plan voor ons heeft?’

Het contrast, de tegenstelling

Veel levensbeschouwelijke wijsheden spreken elkaar hierin tegen en lijken lijnrecht tegenover elkaar te staan. In mijn ogen ligt zoals altijd de spreekwoordelijke waarheid in het midden. Hoe groot het contrast ook lijkt, beiden uitersten zijn waar.

Er is een groter plan en in de kern ben je iemand die al heel is. Daar valt niet aan te tornen. Je hoeft hier alleen maar mee te ZIJN. Dat is je blauwdruk, je ziel, je wezen. Daar hoef je niets van te maken, dat hoeft niet gecreëerd te worden. Dat IS.

Maar…

De wijze waarop je expressie geeft aan je ZIJN, dus hoe jij je leven vormgeeft, de keuzes die je maakt, met wie je omgaat, wat voor werk je doet, hoe je leeft en hoe jij je uit, dat is wel degelijk maakbaar. Daaraan mag jij een eigen vorm geven. Daar binnen heb jij je vrije wil en alle mogelijkheden om je realiteit te creëren en dus te ervaren. De weg om zowel mee te bewegen op het ritme van het leven én de vrijheid om jouw leven de vorm te geven die je wil, is eenvoudig.

Leer te creëren vanuit ZIJN
Zodat je ook manifesteert vanuit ZIJN

We bieden exclusieve leiderschap- en business programma’s voor CEO’s en hun team.

Onze werkwijze is geïnspireerd op de wijsheid van het dienend en authentiek leiderschap binnen traditionele Native American Tribes. 

 Wil je leren hoe?

“I’ll be there for you”

Sander de Zwart
Leadership & Business Mentor | Auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis Masterclass

Jouw reis terug naar ontspanning, zingeving en plezier

Sander de Zwart draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders