Manifestatie van je meest brandende verlangen - Sander de Zwart Coaching

Manifestatie van je meest brandende verlangen

Afgelopen vrijdag gaf ik een super gave trainingsdag met mijn maatje, Coen van Broekhoven. Dag 4 van training ‘Bewust VRIJ Man’ stond volledig in het teken van Manifestatie.

Wat is het iedere keer toch gaaf om met een groep mannen te connecten. Ik realiseer me dat ik altijd al verlangde naar meer diepgang dan naar oppervlakkige gesprekken over voetbal en seks en veel bier zuipen. Ik ging daar vaak in mee, omdat ik geloofde dat dit de enige manier was om met een andere man te kunnen verbinden. Toch verlangde ik naar die diepgang en realiseer me dat ik het lastig vond om daarin het initiatief te nemen en wachtte op de ander. Het maakte me passief.

Hoe kon ik verwachten dat de ander hier het initiatief in moest nemen? Het was immers mijn eigen verlangen. En daar hebben we direct een van de geheimen van manifestatie te pakken.

‘Als jij een brandend verlangen voelt, mag je hierin zelf de volledige verantwoordelijkheid nemen en alles in zijn werk zetten om dit te manifesteren.’

 

In de kern zijn we allen één en komen we uit een en dezelfde bron. Toch hebben we een authentieke verschijningsvorm gekregen waarmee we onze eigen levenservaringen mogen creëren. Wat dat is wat onze Ziel wil: Zichzelf ervaren. En dat kan hij op unieke wijze via jou. Dus voel jij een brandend verlangen, dan is dat waarschijnlijk jouw ziel die je influistert wat er via jou gemanifesteerd wil worden.

Er zijn ook andersoortige verlangens: Verlangens vanuit het EGO ofwel vanuit de mind. Die hebben meestal betrekking op persoonlijke voordelen en op materiële zaken. Dit hoeft niet per se iets te zijn dat je volledig de rug moet toekeren of moet afwijzen. Ik zie het vaak als een soort van bijvangst, een resultaat van het volgen van je zielsverlangen. Er wordt ook weleens gesproken over MISSIE, purpose, blauwdruk of gift/gave. De betekenis die ik er aan geef is: Je leven zo authentiek mogelijk leven, dus zoals voor jou bedoeld is.

En ik kan me dan voorstellen dat dit wat verwarrend klinkt, want als ik zeg ‘bedoeld’, dan zou je kunnen denken dat ik geloof dat het gehele leven voorbestemd is en dat je er dus weinig aan kunt veranderen. Laat ik vooropstellen dat ik geloof dat we met bepaalde eigenschappen en waarden geboren zijn. Je kunt het zien als een boek die nog geschreven moet worden. De schrijver heeft wel al een idee waar het over moet gaan, heeft misschien de titel al bedacht en enkele namen van hoofdstukken, maar de structuur, opbouw en inhoud moeten nog vorm krijgen. Die ontstaat vanzelf tijdens het schrijven. Precies zoals het leven. We weten dat ons boek aan het eind van ons leven volgeschreven staat en we weten welke onderwerpen er sowieso in voorbij gaan komen, maar we weten nog lang niet alles. Dat weten we pas achteraf.

En zo werkt dat ook bij manifestatie

Ieder onderdeeltje in ons leven dat we manifesteren begint met een gedachte. Dit kan een relatie zijn, kinderen, een woonplek, werk, inkomen, geluk, vrijheid, liefde. Zodra je deze gedachte hebt, bestaat het al op energetisch niveau en begint het creatieproces. Er komen vervolggedachten, gevoelens en acties, die vervolgens bepalen of en hoe snel je iets manifesteert. Want tussen de gedachte (energetisch) en het resultaat (fysiek), zit nog van alles. Belemmerende gedachten (Kan ik dat wel? Mag ik dat wel? Durf ik dat wel?). Daarnaast ook dieper liggende blokkades van oude patronen, gewoontes, trauma’s, enz. Ik geloof dat niemand 100% vrij is van blokkades, want anders had iedereen precies het leven dat hij wenste.

Wat Jezus al onderwees over manifestatie

Jezus leerde ons ooit al iets moois over manifestatie:
‘Pray for something, as if it is already given to you. And you will receive it…’

Zorg goed voor jezelf en je energieveld

Onze blokkades zorgen ervoor dat we waar we naar verlangen juist afstoten in plaats van aantrekken. Buiten dieperliggende blokkades, trekken we ook iedere dag onbewust weer ‘vuiligheid’ aan. Daarom werk ik dagelijks aan het opschonen van mijn eigen energie. Hier heb ik prachtige methodes voor en daarmee help ik ook vele andere mannen mee vooruit. En dat gun ik iedereen. Ik kan alleen niemand dwingen dit te doen. Ik kan slechts een voorbeeld zijn en degene helpen die ervoor openstaat.

Heb jij het brandende verlangen om de creator te worden die je altijd al was?

Je bent welkom bij Sander de Zwart Coaching voor 1-op-1 begeleiding, groepssessies en een coachopleiding. Ik help je graag verder om te manifesteren waar je naar verlangt>>

Heb je vragen? Let me know.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *