Mannenliefde - Sander de Zwart Coaching

Mannenliefde

Waar ik nu over ga schrijven heeft niets met en liefdes- of seksuele relatie te maken. Wel heeft dit met liefde te maken én met seksuele energie. Ik neem je graag mee in mijn belevingswereld.

Het woord ‘mannenliefde’ ervaar ik als een krachtige verbinding die mannen kunnen ervaren, wanneer door alle bestaande conditioneringen, beperkende overtuigingen en maskers heen geprikt wordt. Wanneer dat gebeurt is er geen strijd, geen competitie, geen haantjesgedrag, geen beter, mooier of groter willen zijn. Nee… in die verbinding wordt de ware kracht van de man gevoeld en die is zacht, authentiek en liefdevol.

In die verbinding voel je jouw eigen levensenergie stromen, een oneindig grote kracht die suist door je gehele lijf. Deze levensenergie ofwel levenskracht wordt in oude Oosterse wijsheden en geneeskunde al millennia lang beschreven als seksuele energie. In deze kracht huist creatie en de potentie om een idee om te zetten naar iets tastbaars. Wij als mens zijn ontstaan uit deze energie, net als alle andere levensvormen en materie ontstaan zijn vanuit deze intense kracht.

Tijdens mijn 1-op-1 coachingssessies in de natuur laat ik mijn cliënt verbinden met zijn ware levenskracht. Afgelopen vrijdag had ik een enorm diepe sessie met een jongeman van begin dertig. Hij was volledig ontvankelijk voor wat er mocht ontstaan en ook in ging er volledig open in. Ik word hierin volledig geleid door mijn intuïtie en dit brengt me altijd waar we mogen zijn. Wow…er werd iets dieps geraakt in hem. Ook al kende hij het stuk al uit eerdere therapieën en had hij alles verstandelijk een plek gegeven. In deze diepte had hij de emotie nog niet eerder mogen doorvoelen en die mocht in deze sessie verzacht en getransformeerd worden, waardoor zijn levenskracht weer volledig ging stromen.

En man man…wat een kracht. Het begeleiden hiervan was intens. In deze enorme kracht die vrij kwam, waren we volledig verbonden met elkaar. In deze intensiteit had ik het zelf nog niet eerder ervaren en dat is fijn, want in iedere nieuwe sessie neem ik me voor om nog vrijer te zijn in alles wat mag ontstaan en dit brengt me steeds dieper, in nog diepere lagen van de cliënt en ook in mezelf.

Deze man en ik voelden ons totaal verbonden en we spraken ook uit wat we voelden: Liefde…mannenliefde. We omhelsden elkaar innig en konden elkaar bijna niet meer loslaten, zo fijn voelde deze verbinding. We konden dit op deze manier zo intens ervaren omdat we bestaande overtuigingen en dogma’s konden loslaten. Ideeën dat het ‘gay’ zou zijn om zo in de bossen te staan en welke labels hier op geplakt konden worden door anderen, we konden er aan voorbijgaan. Onze maskers waren volledig af en door deze intense verbinding waren we in staat om diep te voelen in onszelf. Zo’n verrijking om dit te mogen voelen en ervaren en volledig in ontspanning te kunnen zakken bij mannen.

Een warme groet,

Sander de Zwart

Leiderschap Coach | Business Trainer

P.S. Ik nodig je ook graag uit om kennis te maken bij mijn Mannencirkel in de Schoorlse Duinen iedere 2e woensdag van de maand.

Fotografie: Marleen Sahetapy
Met dank aan Maarten Ligthart voor deze knuffel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *