Wat is het verschil tussen een mentor en een coach?

In de afgelopen jaren als ondernemer, coach en therapeut heb ik mezelf veel titels gegeven. Ik denk altijd: geef het beestje een naam. Hoe je iets noemt maakt eigenlijk niet zoveel uit.

De grootste kracht zit hem in de energie erachter en waar jij als uitdrager van je zielsmissie volledig achter staat. Wat een ander vindt is slechts afleiding. Zelfs mensen die lyrisch zijn over wat je neerzet, kunnen je op het verkeerde been brengen, want als wat je doet niet volledig in lijn is met je natuur en anderen vinden het toch tof wat je doet, kan je mind erin gaan geloven dat je het juiste doet, terwijl je jezelf alleen maar aan het verloochenen bent. Als ik 100% afstem op waar ik volledig voor sta is dat ik me niet meer zie als een coach, maar vooral als mentor.

Wat zijn de verschillen?

Een coach helpt gezonde mensen bij het ontwikkelen van vaardigheden waarin ze graag willen groeien. Vaak is er één probleemvraag ofwel een verlangen én een gewenst resultaat. Als coach begeleid je je klant van A naar B. Als ze eenmaal bij B zijn, is jouw taak volbracht.

En het verwerken van trauma’s dan? Dat is niet aan een coach, maar aan een therapeut.

In mijn eigen praktijk loopt dit wat in elkaar over, want ik bied ook therapie op energetisch niveau en werk in mentale, emotionele en fysieke lagen. Dit zit in mijn natuur en hiervoor ben ik via diverse wegen voor opgeleid en ingewijd. Maar dat geldt niet voor iedere coach. Dus ben je ergens een klant? Heb voor jezelf helder wat jouw hulpverlener je kan bieden. En ben je zelf hulpverlener? Heb duidelijk wat jouw taak en expertise is en bewaak je grenzen, dus verwijs ook door waar jouw expertise ophoudt. Blijf openstaan voor zowel reguliere als alternatieve geneeswijzen. Ze bijten elkaar niet en werken juist verstevigend als je dat durft te erkennen.

Een mentor

Ik zie mezelf als een Spiritual Leadership & Intuitive Business Mentor. Zo…een mond vol.???? In tegenstelling tot een coach is een mentor niet iemand die je van A naar B begeleid, maar je langdurig bijstaat op een of meerdere vlakken. Een mentor gaat uit van de zelfredzaamheid van zijn cliënt en fungeert als een gids op zijn multidimensionale pad. Een spiritueel mentor heeft een holistische kijk op het leven en helpt je verbanden te leggen tussen de fysieke, mentale, emotionele en spirituele lagen van het bewustzijn en de weg voor de ziel vrij te maken om zich vanuit maximale aanwezigheid in deze realiteit te manifesteren.

Niet ieder mens is al zover om dit te kunnen vatten en hiermee te verbinden. Daarom bestaat mijn levenswerk vooral uit kleinschalige projecten en individuele mentoring. Om concreet te zeggen: ik ben een mentor voor zelfredzame, ambitieuze, open-minded, bewuste, spirituele en energetisch hoog vibrerende mannen die hun zielsmissie tot expressie (willen) brengen in de rol van coach, trainer, therapeut, leider, healer, hulpverlener of lichtwerker. Dat dus.❤️✨

Mooi om het voor mezelf af en toe weer eens helder te maken. Dit helpt me weer bij het aantrekken van de juiste mensen in mijn realiteit. Wie of wat trek jij het liefste aan in jouw realiteit?

Een warme groet,

Sander de Zwart

P.S. Meer inspiratie gewenst? Lees mijn boek: ‘Word de Creator die je altijd al was’. Over bewustzijn, leiderschap & creatiekracht in het nieuwe tijdperk.

 

We bieden exclusieve leiderschap- en business programma’s voor CEO’s en hun team.

Onze werkwijze is geïnspireerd op de wijsheid van het dienend en authentiek leiderschap binnen traditionele Native American Tribes. 

 Wil je leren hoe?

“I’ll be there for you”

Sander de Zwart
Leadership & Business Mentor | Auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis Masterclass

Jouw reis terug naar ontspanning, zingeving en plezier

Sander de Zwart draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders