Niet lullen maar poetsen - Sander de Zwart Coaching en Trainingen

Niet lullen maar poetsen

De laatste tijd zie ik op Social Media veel berichten voorbijkomen met een lage ‘energiewaarde’. Allemaal items over diverse kwesties die ons als mens en onze planeet aangaan.

Iedereen met een eigen visie, dat blijkt. Er wordt veel tijd vrijgemaakt om reacties te plaatsen en vooral te oordelen over goed of fout.

In eerste instantie besloot ik die berichten door te scrollen, omdat ik het vaak zo zonde van mijn tijd vind. Toch betrapte ik me erop dat ik op onbewaakte ogenblikken toch aan te lezen geslagen was. En jaar hoor…ik zag berichten met soms wel honderden reacties. En precies zoals ik van te voren inschatte: Er is veel tijd geïnvesteerd om een woordenzee te verspreiden. Reacties met vooral een hoge ‘strijdwaarde’, om anderen te overtuigen van hun standpunt.

Laat ik eens een keer heel oordelend uit de hoek komen. Dat mag wel af en toe:
‘Wat wordt er toch een hoop geluld bij elkaar!’

Opeens komen spreekwoorden als: ‘Geen woorden maar daden’ en ‘Niet lullen maar poetsen’ in mijn systeem naar boven.

En dat is voor mij de trigger om er afstand van te nemen en te verstillen in mezelf. Ik ben me er dan weer van bewust dat ik me heb laten afleiden door al die verschillende meningen en oordelen, die in mijn ogen allemaal een zelfde betekenis hebben: Het houdt ons weg bij onze eigen kern.

We kunnen de wereld niet mooier maken door er steeds weer over te praten. Het gaat erom om te kunnen zijn in de kern van onszelf.

Daar is het stil
Daar is het rustig
Daar is een zee van ruimte
Daar is onvoorwaardelijke liefde

En als je van daaruit handelt, is het altijd goed. Van daaruit kunnen we ons ontspannen verbinden met de wereld om ons heen.

Vasthouden vs. loslaten

Alles is in beweging, alles groeit en is vergankelijk. Wij als mens hebben vaak de grootste moeite met loslaten. Terwijl loslaten eigenlijk ‘laten’ betekent en dus geen actie is en geen energie kost.

Wat wel energie kost is vasthouden. En daar zijn we extreem goed in. We klampen ons graag vast aan van alles en nog wat. Want we zijn bang om het te verliezen. Want als er niets is om je aan vast te houden wat blijft er dan nog over?

Een warme groet,

Sander de Zwart

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *