Hoe je al jouw overtuigingskracht inzet om je product of dienst te verkopen - Sander de Zwart Coaching

Hoe je al jouw overtuigingskracht inzet om je product of dienst te verkopen

Hoewel verkopen en omzet wezenlijk nodig is om jezelf ondernemer te mogen noemen, is het krijgen van klanten een stuk eenvoudiger dan je van te voren dacht. Het woord ‘overtuigingskracht’, associeer je hoogstwaarschijnlijk met hard werken, jezelf en je product of dienst bewijzen, zoveel mogelijk voordelen benoemen en je concurrent overtreffen. Echter als je werkelijk onderneemt vanuit hart en ziel, voel je diep van binnen dat je minder hard hoeft te werken dan je van te voren dacht, jij jezelf niet hoeft te bewijzen, geen gladde praatjes hoeft te hebben en dat concurrentie in wezen niet bestaat.

De ware betekenis van overtuigingkracht

In dit artikel neem ik je mee in de ware betekenis van overtuigingskracht. Een potentiële klant die nog twijfelt of hij met me in zee gaat, bewoog me om dit thema op een wat dieper niveau te onderzoeken. En als ik belangrijke levensvraagstukken heb, maak ik vaak een wandeling om mijn hoofd helemaal leeg te maken. In stilte kom ik dan in diep contact met mijn inspiratie en (eigen) wijsheid.

De nog twijfelende potentiële klant is benieuwd naar reviews van andere mannen en wil graag in contact komen met anderen die al een traject bij me gevolgd hebben. Hij is nog met een andere business coach in gesprek en die doet een omzetbelofte. Hij vraagt of ik die garantie ook bied. Met alle liefde van de wereld breng ik hem in contact met mijn ervaren klanten, maar een omzetbelofte doe ik niet. Wat ik wel doe is hem inspireren in contact te komen met de wijsheid in hemzelf. Door hem te begeleiden naar zijn diepste waarheid, waar hij zijn innerlijke stem kan laten vertellen wat voor hem de hoogste keuze is.

De hoogste keuze

Dit is een kort stukje uit de chat die ik met hem uitwisselde:

“Ja, man… en voel vooral diep van binnen wie jouw beste mentor is op je pad op dit moment van je leven. Ik weet waar ik goed in ben en dat is het opsporen van energetische beschadigingen en deze samen helen. En vanuit die heling ontstaat groei, ook in business. Maar dat vraagt om moed, lef en vertrouwen om zo diep te gaan.”

Waarom zou je als business coach een omzetbelofte doen?

Ja, dat is een hele goede vraag. Allereerst zie ik het als een slimme marketing techniek die inspeelt op iets waar je enorm naar verlangt, namelijk: financiële vrijheid. Ik geloof zeker in de kwaliteit van iemand die zo’n belofte durft te doen. Hij bezit enkele ‘ondernemersgeheimen’ die hij prijsgeeft en als je alles precies opvolgt dan bereik je hetzelfde resultaat. Meestal gaat een omzetbelofte vergezeld met een niet-goed-geld-terug-garantie. Natuurlijk krijg je alleen je geld terug als je kunt aantonen dat je alles precies zo hebt gedaan als is voorgeschoteld.

Ik wijs deze manier van ‘coachen’ niet af, want het is waar de leraar én de leerling precies in gelooft en dus nodig heeft om te ervaren. Voor mij is het in elk geval helemaal helder dat ik een andere manier van werken heb. De bereidheid om naar de kern te gaan, iemand te verbinden met zijn ware zielsopdracht in het leven, iemand volledig in lijn brengen met zijn geboorte energie. En vanuit diep verankerd ZIJN creëren. Want dat is waar IK in geloof en mijn klanten natuurlijk ook. Dat kan niet anders. Anders zouden ze geen klant worden. Eigenlijk maakt dat heel duidelijk dat je met wat je uitzendt altijd precies het juiste aantrekt.

Komende week doe ik een bakkie☕️ op afstand met mijn potentiële klant. Ik ben benieuwd. Wat het antwoord ook wordt. Het is zijn JA of NEE. Dit zegt niets of mij  of over mijn kwaliteiten als coach. Die heeft hij immers nog niet kunnen ervaren. Wat het wel over mij zegt is de mate waarop ik in verbinding met mezelf kan blijven en een gezonde dosis zelfvertrouwen.

Je hoeft dus geen grote trukendoos open te trekken om iemand te overtuigen. Slechts te laten zien wie je bent en waar je voor staat. En dat precies leer ik ook de mannelijke coaches waar ik een mentor voor ben.???????? Bakkie doen op afstand? Je bent van harte welkom>>

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *