Het spirituele pad van mannelijke waarheid

Hoewel de titel van dit artikel op de vlakken ‘spiritueel’, ‘pad’, ‘mannelijk’ én ‘waarheid’, ongetwijfeld al de nodige vragen oproept, nodig ik je uit dit artikel met volledige aandacht te lezen. Mocht je dan toch nog vragen hebben? Uiteraard van harte welkom om ze te stellen. Graag neem ik je mee in een poll die ik uitzette in mijn Besloten Facebookgroep. Ik was namelijk benieuwd naar de dieperliggende behoeften van de leden. Dus ik stelde een vraag over mentoring: ‘Op welk vlak zou je het liefste begeleid willen worden?’ met de mogelijkheid te kiezen uit de volgende aandachtsgebieden:

  • Spiritualiteit/intuïtie/zelfrealisatie
  • Hooggevoeligheid
  • Business/coaching skills
  • Leiderschap
  • Man zijn/mannelijkheid

Al snel druppelden de antwoorden binnen en ontstond de bovenvermelde rangschikking. Ik doorzag direct al een patroon. In eerste instantie had ik ‘Leiderschap’ en ‘Man zijn/mannelijkheid’ wat hoger geplaatst in mijn rijtje. Maar ik bedenk me nu dat het klopt. Uiteindelijk is ieder aandachtsgebied een vertrekpunt en is alles een wezenlijk onderdeel van wie je bent en hoe je dit tot uiting brengt in je leven en in je business. Laten we ze samen eens doornemen.

Spiritualiteit

Staat in mijn ogen voor de goddelijke bron van ons gehele bestaan. Je zou het ‘spirit’ (onvoorwaardelijke liefde) kunnen noemen. Ieder vonkje van leven dat een plek en een vorm aanneemt. En nu heeft spirit ’toevallig’ de vorm aangenomen van jou als mens.

Intuïtie

Een manier om je herinnering aan het ‘goddelijke bestaan’ op diep niveau waar te nemen en te ervaren.

Zelfrealisatie

Het pad dat we bewandelen om die herinnering steeds meer bloot te leggen en te integreren in ons bestaan als mens, als man.

Hooggevoeligheid (HSP)

Als jij je herkent in een HSP, is jouw manier van waarnemen subtieler en meer doortastend dan een niet HSP. Je bent daarom in staat ‘spirit’ in alle hoedanigheden diep te ervaren. Tenzij jij je laat leiden door angst en je beperkende overtuigingen. Deze belemmeren je manier van waarnemen. Misschien was er vroeger geen ruimte voor jouw intense belevingswereld en werd dit afgedaan als onzin. Of werd er gezegd: stel je niet aan. Realiseer je dat het omarmen van je hooggevoeligheid de verbinding legt tussen de ‘spirituele wereld’ en de ‘aardse wereld’.

Business

Als jij je herinnert wie je werkelijk bent en je dit ook omarmt, is het aan jou de keuze hoe je vanuit ‘spirit’ je leven en je business vormgeeft. Zie het dus als de expressie van het goddelijke om je (levens)ervaring te kunnen scheppen. Daarvoor heb je je vrije wil. Je persoonlijkheid en ego heb je nodig om te manifesteren, maar kan je soms nog in de weg zitten bij het maken van keuzes. Is er twijfel? Weet dan dat dit altijd ego is. Twijfel komt nooit vanuit spirit. Alles waar twijfel, onzekerheid, stress of ongeduld is, duidt op een gebrek aan ‘spirit’ op die plek. Beperkende gedachten en zwaarmoedige gevoelens zijn daarom altijd een richtingaanwijzer om jou te laten weten, waar ‘spirit’ uitgenodigd mag worden. Dat is wat het helingsproces werkelijk inhoudt. Je transformeert de zwaarte naar licht en daarmee verhoog je jouw vibratie en help je jezelf om je fysieke, mentale en emotionele bestaanswereld omhoog te tillen.

Coaching skills

Je kunt jouw klant brengen tot waar je zelf gekomen bent. Vanuit jouw eigen ervaring ben je een levende inspiratiebron. Ook hierin is het ‘spirit’ die de verbinding legt (lees: IS) en leidt tot ‘inspiratie’. (In-spiratie = Het insluiten/binnenlaten van ‘spirit’) En in die overdracht/uitwisseling tussen coach en klant gaat het niet om ‘doen’ maar om ‘ZIJN’. In dat opzicht is opleiding en alles dat je opdoet over het vakgebied niet het aanleren van iets nieuws, maar juist het ontketenen van de vaardigheden die diep van binnen al aanwezig waren. Je weet dat dit zo is en het woord ‘ontwikkeling’ verklapt dit proces. Je ontdoet je van alles dat niet relevant is en dat geeft ruimte aan wat jou wél dient.

Leiderschap

Wanneer je de herinnering van wie je werkelijk bent volledig omarmt en ‘spirit’ integreert in alles dat je creëert in het leven dan bén je een leider. In dat opzicht is leiderschap niet iets waar je hard voor hoeft te strijden. Het nemen van de totale verantwoordelijkheid voor wie je werkelijk bent en hier naar handelen, leidt je hier moeiteloos naar toe.

Man zijn/Mannelijkheid

“Leven vanuit jouw diepste waarheid en met je volledige aandacht aanwezig zijn.”

Wanneer je ‘spirit’ volledig weet te integreren in je leven, stel je jezelf geen vragen meer als: ‘Wat is man zijn eigenlijk?’ Of ‘Hoe kom ik meer in mijn mannelijke kracht te staan?’ Nee, dan hoef je niet meer te zoeken, want je realiseert je dat jouw ‘man zijn’ slechts een resultaat is: een automatisch gevolg. Want kies je voor het leven van jouw waarheid door ‘spirit’ te volgen, dan ben je volledig in het NU (niet meer bezig met schimmen uit het verleden of onzeker over de toekomst) en sta je dus in je mannelijke kracht. Het is geen trucje dat je zomaar even toepast. Het vergt volledige overgave en offers door het loslaten van alles dat jou niet werkelijk meer voedt in het leven.

En in dit pad heb ik zelf al meerdere malen ontdekt: “Je moet dit zelf doorstaan, maar…je hoeft dit pad nooit alleen te bewandelen.”

Welkom, man????????❤️

Zet de volgende stappen en beklim de trap naar Next Level

Stap 1: Gratis Groeigeheimen

Download hier het eBook “Male Potential Life Hack”>>

Stap 2: Bakkie op Afstand

30 minuten focus op jouw MISSIE, jouw hulpvraag superscherp en mijn advies voor jouw groei>>

Stap 3: Energy Update

Boek een diepgaande APK-sessie van 1,5-2 uur samen met mij in de natuur>>

Stap 4: Mentoring

Beklim samen de trap naar Next Level en word de Creator die je altijd al was>>

Een warme groet,

Sander de Zwart

  • Maak ‘Jouw innerlijke reis’  gratis en voor nix! Deze geleidemeditatie helpt je te verbinden met diepe emoties, blokkades en trauma.
  • Een dag de diepte in? Dat kan HIER!
  • En lees HIER alles over de Man & MISSIE Jaartraining die in september start!

Een transformerende groet,

Sander de Zwart
Outdoor Life Coach & Leadership Mentor voor intuïtieve leiders

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gratis Masterclass

Jouw innerlijke reis

Deze geleidemeditatie helpt je te verbinden met diepe emoties, blokkades en trauma.

Sander de Zwart draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches