Wat je ogen zien is projectie - Sander de Zwart Coaching

Wat je ogen zien is projectie

‘Wat je ogen zien is projectie’, woorden die ik zo vaak gelezen heb. Het komt terug in iedere boek dat gaat over persoonlijke groei, bewustwording en spiritualiteit. Toch blijft het een uitdaging om werkelijk te begrijpen wat hiermee bedoeld wordt.

Het ene moment lijk ik het volledig te snappen en het volgende moment tast ik volledig in het duister en realiseer ik me dat ik er niets van begrepen heb. Over diepste waarheid valt niet te twisten. Toch doen we dit massaal als slechts een stukje van diezelfde waarheid wordt belicht. Want door slechts een stukje te belichten, ontbreken vele andere stukken die de waarheid weer compleet maken.

Kijken de ogen naar links dan zie je niets van rechts en kijken de ogen naar rechts dan zie je niets van links. En daar is in de kern niets mis mee. Als je naar links kijkt, betekent dat niet dat rechts opeens niet meer bestaat of dat je dit ontkent of afwijst. Het is een keuze om in dit moment naar links te kijken.

Toch is dit waar in de kern iedere oorlog en ruzie mee start. We zijn niet in staat om te accepteren dat een ander een andere kant op kijkt dan waar wij naar kijken. We voelen ons dan niet gezien, eenzaam en afgewezen.

En als we proberen te accepteren dat een ander toch naar een andere kant kijkt, dan hebben we daar veel moeite mee. We zijn werkelijk bang dat als we accepteren hoe een ander denkt, voelt en handelt, dat we onszelf verloochenen. Want toestemming voor het een betekent ontkenning van het ander, toch?

Ja, dat zijn we gaan geloven. We geloven dat kiezen voor het één, betekent dat we het ander uitsluiten.

Maar is dat werkelijk zo?

Want wat nu als het én én kan zijn? Dat zowel links als rechts naast elkaar kunnen bestaan. Dat het een en het ander gewoon hetzelfde is, alleen dan in een andere vorm?

Als ik mijn ogen open zie ik delen van mezelf. Ik zie mijn handen, een deel van mijn borst, buik, benen en voeten. Maar ik zie niet mijn gezicht….slechts een stukje van mijn wangen als ik glimlach. Het meeste wat mijn ogen zien is iets wat zich buiten mezelf bevindt. En misschien ligt daar precies de scheidslijn tussen binnen en buiten en tussen wie ik ben en wie de ander. Ligt hier de grens tussen waarheid en illusie.

En voel ik hier precies wie ikzelf ben in het geheel en wie/wat niet. Wie zal het zeggen? Wie zal het zien?

De ogen zien zoveel, maar wat is nu werkelijk waarheid? Want wie of wat bepaalt dat wat jouw ogen zien waar is?🤔

Samen onderzoeken wat jouw waarheid is?

Stap 1: Gratis Groeigeheimen

Download hier het eBook “Male Potential Life Hack”>>

Stap 2: Bakkie op Afstand

30 minuten focus op jouw MISSIE, jouw hulpvraag superscherp en mijn advies voor jouw groei>>

Stap 3: Energy Update

Boek een diepgaande APK-sessie van 1,5-2 uur samen met mij in de natuur>>

Stap 4: Mentoring

Beklim samen de trap naar Next Level en word de Creator die je altijd al was>>

Een warme groet,

Sander de Zwart

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *