Er is maar één shift die je moet maken

Een transformatie van je ‘aardse’ leven duurt misschien jaren, maar er is slechts één shift die je moet maken die alles in gang zet. Wil je weten welke? Dat komt zo, eerst nog even waarom we die shift nog niet kunnen maken. Het is iets dat veel mensen (nog) niet snappen. Daarom is het in deze wereld zo’n zootje, is er nog steeds oorlog en spelen we conflicten uit op microniveau.

We hebben allemaal onze rol in het grote wereldtoneel

Een grote nachtmerrie waaruit we langzaam ontwaken. Het zijn meestal de underdogs die als eerste wakker worden. Zij waren de slachtoffers in het stuk, de benadeelden, degenen die jarenlang onderdrukt zijn. Zodra je je dit realiseert begint jouw proces.

Dit begint met het ontdekken van de andere kant van de medaille. Je gaat de daders in het stuk herkennen. Dit kan leiden tot het vrijkomen van veel frustratie en woede. Met een hoog “En NU is het míj́n tijd”-gehalte. Het is een automatische reactie om je los te schudden uit je oude patroon, maar het vraagt enorme waakzaamheid.

Het kan ertoe leiden dat je neigt naar het omdraaien van de rollen

En voor je het weet word jij de nieuwe dader in het spel en de voormalige dader(s) het slachtoffer. En zo blijven we al duizenden jaren een cyclus herhalen op hetzelfde level. En blijkbaar hebben we nog steeds niet geleerd om de werkelijke shift te maken.

Er zijn mensen die het écht snappen, misschien herken jij jezelf er wel in. Maar deze groep vormt nog steeds een minderheid. Sinds ik me kan herinneren probeer ik eraan bij te dragen om mensen bewust te maken van deze vicieuze cirkel. En ikzelf ben er ook dikwijls in vervallen. Want oh wat zijn er veel verleidingen, afleidingen en misleidingen.

Ooit blikken we terug

Toch hoop ik dat we op een dag terugkijken op de geschiedenis en zeggen: “Ja, zo gingen we vroeger met elkaar om. Maar nu leven we in vrede en harmonie.” Helaas…nu nog een droom!

Welke shift moeten we maken?

We worden gevoed door twee bronnen. Het ego en de essentie.

Zolang het ego de CEO van je leven blijft, houden we de cyclus in stand. Zorg dat je essentie de nieuwe CEO wordt en het ego je beste werknemer. That’s All!

🔥

We bieden exclusieve leiderschap- en business programma’s voor CEO’s en topondernemers.

Onze werkwijze is geïnspireerd op de wijsheid van het dienend en authentiek leiderschap binnen traditionele Native American Tribes. 

 Wil je leren hoe?

Een warme groet, ook namens Nico,

Sander de Zwart

Leadership & Business Mentor | Auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sander de Zwart draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders