Succesvol ondernemen is je 'innerlijk werk' doen - Sander de Zwart Coaching

Succesvol ondernemen is je ‘innerlijk werk’ doen

Hoe meer ik besloot dichtbij mezelf te blijven, mijn eigen demonen te trotseren en dus mijn ‘innerlijk werk’ te doen, des te succesvoller mijn business werd. En daarbij zeg ik eerlijk:

  • Ik ben (nog) geen miljonair
  • Kom nog met enige regelmaat mezelf tegen
  • Ik zie nog steeds mogelijkheden om mezelf te blijven ontwikkelen

Ik laat me nog regelmatig begeleiden door coaches, trainers en therapeuten. En ik heb al vaker gevraagd om een échte ‘spiritual teacher’ die me begeleid naar een volgend level. Hoewel mijn ego denkt dat dit ik die mentor nog steeds niet heb gevonden, realiseer ik me dat die ‘spiritual teacher’ in oneindig veel vormen al is verschenen in mijn leven. Het is de kunst om dat te kunnen zien.

Een van de lichtwerkers waar ik regelmatig een healingsessie onderga, vroeg het volgende:

Wat is je grootste frustratie op het gebied van het inschakelen van een coach?

Wat een leuk vraag vond ik dat. Dus ik besloot daar eens in te duiken. In een tijd waarin ik zelf nog veel zoekende was, heb ik diverse coaches gehad. En meestal zaaiden ze meer verwarring dan ze me hielpen om dichtbij mezelf te komen. En natuurlijk lag dit deels aan mezelf, want ik dacht de ander nodig te hebben om een business te bouwen en vertrouwde nog onvoldoende in mezelf, waardoor ik continu hen en weer geslingerd werd.

Naar mate ik mijn eigen keuzes begon te maken, groeide mijn business meer en meer. Nu begrijp ik dat een coach eigenlijk niet zoveel hoeft te doen, slechts de spaceholder te zijn die de ruimte biedt om mijn eigen innerlijk werk te doen. Ik heb daarom vooral baat bij begeleiders die daartoe in staat zijn. Coaches, trainers of therapeuten die weinig vertellen over wat ik moet doen, maar de juiste vragen stellen, zodat ik zelf mijn antwoorden kan geven. Of iemand die lichaamsgericht werkt, zodat ik contact kan maken met onverwerkte stukken in mezelf die ik kan helen en transformeren.

Opgekropte emoties willen zo nu en dan ontladen worden

Ik adviseer je om vooral de focus te leggen op het ‘innerlijk werk’, want dat helpt je bij groeien. Niet door trucjes aan te leren, zodat je weer een nieuw masker creëert. Opgekropte emoties willen zo nu en dan ontladen worden. Kies hiervoor het juiste moment en een veilige plek. In een mannengroep, bij een coach of therapeut of iemand die je diep diep diep vertrouwt.

Want een huilbui in de supermarkt? Niet echt handig
Je woede botvieren op je kinderen? Liever niet
Verdoven met alcohol of drugs? Geen goed idee

Is het jouw tijd om naar binnen te keren?

Voel je welkom voor een bakkie ☕ op afstand. We maken vrijblijvend kennis, hebben 30 minuten focus op je MISSIE, we maken je hulpvraag superscherp en ik geef je mijn advies voor jouw groei>>

Een warme groet,

Sander de Zwart

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *