De echte reden waarom werken met trajecten een must is - Sander de Zwart

De echte reden waarom werken met trajecten een must is

Je zou kunnen zeggen dat het meer financiële houvast geeft. En dat je aanbod hiermee sneller op te schalen is. Maar dit is nog niet de echte reden waarom je met trajecten zou moeten werken. Die vind je in de quote:

“Geef niet waar je klant om vraagt, maar wat hij nodig heeft”

De Quickfix of blijvende resultaten?

Je klant vraagt om een ‘quick fix’, een snelle oplossing voor zijn probleem. En hup, door! Zo startte ik 6 jaar geleden met losse sessies. Hoewel ik wist dat ik geen quickfix kon bieden, streefde ik ernaar om in één sessie alles te kunnen geven wat er in me zat om tot een doorbraak en een blijvend resultaat te komen. Inmiddels snap ik dat het zo niet werkt.

 • Hoe krachtig de transformatie ook lijkt te zijn;
 • Hoe blij de klant na afloop van de sessie ook is;
 • En hoe vrij en verlicht bij zich ook voelt, misschien zelfs wekenlang…

…Op welk vlak je anderen ook begeleidt, resultaten zijn nooit blijvend.

Trainen, trainen, trainen

Kijk maar naar topsporters. Ze blinken uit door hun maximale inspanning, hun toewijding en doorzettingsvermogen. Ze kunnen die enorme prestaties neerzetten, zolang ze trainen en structureel worden gecoacht. Is hun carrière voorbij dan blijft er misschien nog wel affiniteit met de sport, maar het breken van een wereldrecord is er dan niet meer bij.

Zo werkt dat ook met je staat van bewustzijn. Eenmaal een keer een spiritueel ontwaakmoment gehad met een bijbehorende verlichtingservaring is natuurlijk fantastisch. Maar die staat is niet blijvend. Want zodra je weer in de waan van de dag belandt en de hectiek van de wereld op je afkomt, worden de eerste ‘angstzaadjes’ alweer geplant. Daarbij is de mens geneigd om aan alles wat er om ons heen gebeurt betekenis te geven. Je raadt het al: je lege en vrije geest wordt al gauw gevuld met nieuwe ballast, waardoor de herinnering aan wie je werkelijk bent, langzaam naar de achtergrond verdwijnt.

De trekkracht van angst

De trekkracht van angst is zo groot, dat we onszelf in een onbewaakt ogenblik zo weer verliezen en in vergetelheid raken. Dat is dus de echte reden dat trajecten een must zijn.

Ik train en coach andere mannen ook voor mezelf. Ze houden me scherp, ze zijn voor mij de juiste stimulans om mijn eigen geest zou leeg mogelijk te maken en te houden. Hoewel ik superscherp ben geworden om angstzaadjes in mezelf op tijd te signaleren, kom het nog steeds voor dat er onderhuids wat groeit dat als het eenmaal aan de oppervlakte komt toch onkruid blijkt te zijn.

Al verlicht?

Veel mannen die ik aantrek, hebben al verlichtingservaringen gehad. Ze hebben een enorm rijke belevingswereld. Als het aankomt op het diep doorvoelen en transformeren van blokkades, heb ik enorme bewondering voor hen. Wat een wijsheid en een kracht die mij regelmatig omver blaast. Het aardse deel in mij vraagt zich soms af: ‘Wat kan jij deze mannen nou nog leren, Sander?’. En als dat stemmetje al knaagt bij sessie 1 van de 10, dan kan dat natuurlijk een heel ding worden.

 • Dan kan de twijfel over mijn waarde steeds groter worden;
 • Dan kan mijn mind de drang krijgen om harder te werken dan nodig is;
 • Dan kan er zich zelfs een overtuiging in mij ontwikkelen dat het beter is om te stoppen met deze hele business.

Inmiddels ken ik de angstzaadjes die geplant worden. En weet ik deze razendsnel uit mijn systeem te gooien, voordat ze tot wasdom komen. Want die mannen waar mijn ego tegenop kijkt, zo’n kracht stralen ze uit, hebben nog steeds momenten waarop het vlees zwak is.

 • Zij bewegen zich ook voort in de wereld;
 • Zij ontwikkelen ook zo nu en dan nieuwe angsten;
 • Zij hebben ook nog steeds hun referentiekader vol betekenis die ze als een net over de neutrale realiteit heen spannen.

Die drang om steeds weer opnieuw betekenis te geven aan wat zich manifesteert in je leven. En de nog grotere urgentie om iets aan te willen passen aan wat NU is, maakt dat de geest die van nature leeg en vrij is, zich helemaal vult met paniek.😳 En hoppa…je schiet weer uit je kern vandaan en bent weer volledig één met de illusie van jouw referentiekader.

Zelfs al ontwikkel jij jezelf en ontdoe je je van steeds meer overtuigingen, patronen en geloofssystemen. In jouw persoonlijke ontwikkeling en spirituele groei, geef je met al je nieuwe prachtige ervaringen, vol magie, verwondering, synchroniciteit, aantrekking, gelukszalige momenten alsnog weer een nieuwe betekenis aan de dingen. Hoewel ruimdenkender dan tevoren, meer open en ontvankelijk, toch span je weer opnieuw een net over de neutrale realiteit heen.

Het grootste probleem in mijn ogen blijft dat we als mens eigenlijk alleen de mooie, geweldige ervaringen willen en niet de lelijke en verdrietige. Maar die zijn onlosmakelijk aan het leven verbonden. Ga je die uit de weg? Dan krijg je ze hoe dan ook toch weer op je pad.

In vertrouwen kunnen blijven

Gaat het nu goed met je business?

 • Verdien je er lekker mee, heb je genoeg klanten en lijkt alles voor de wind te gaan?
 • Wat gebeurt er met je als er een ogenblik komt dat het even stil staat, als er even geen nieuwe aanwas is?
 • Hoe voel je je als er even geen geldstroom is en er wel rekeningen blijven binnenkomen?
 • Kun je dan in vol vertrouwen blijven staan?
 • Kun jij je geest dan leeg houden, zodat er ruimte is en komt voor creatieve oplossingen?
 • Of gaat dan toch die trekkracht van angst weer opspelen?
 • Komen de angstzaadjes met een noodvaart uit de grond en overwoekeren ze alle rust en ruimte in de prachtige tuin die je met heel je hart zorgvuldig hebt aangelegd?
 • Ben je dan bereid om het onkruid te wieden en er weer een prachtige tuin van te maken?
 • Of kies je eieren voor je geld en ga je op zoek naar een andere stek? Waar je natuurlijk niet voorkomt dat ook daar angstzaadjes door de lucht heen dwarrelen die vat op je kunnen krijgen.

So…I made my point

Overal waar jij gaat, neem jij jezelf mee en je bent als mens nu eenmaal een magneet voor shit en angst. Niets is blijvend en je hebt aan jezelf te werken, een leven lang. Daarom bied ik mijn Mentorship aan, zowel online (via zelfstudie), 1-op-1, als in een jaargroep (vanaf september). Niet om jou een blijvende oplossing te geven, maar om je een veilige en pure ruimte te bieden voor zelfreflectie en het continu opruimen en leegmaken van je geest.

Ik train je keer op keer weer terug te gaan naar de herinnering aan wie je bent, zodat de trekkracht van je ziel groter wordt dan die van je ego en al je angsten. Je bent welkom met je hele hebben en houden. Ik ben zelfs bereid om het traject jaar in jaar uit te verlengen, als wij ons daar beiden goed bij blijven voelen natuurlijk. Bij mij koop je dus geen oplossing voor je probleem.

Ik leer je steeds weer dat je geen problemen hebt en dat er in de kern niets mis is met je. Vanuit dat vertrouwen kun je bouwen aan een leven gestoeld op nieuwe principes en kun je werken aan een business die in lijn is met je roeping en je bijdrage aan de wereld en help ik je om je coachingsskills van binnenuit te ontwikkelen, zodat je iedere dag waar je ook gaat als de meest authentieke versie van jezelf verschijnt.

Als je nu nog niet snapt wat je nodig hebt? Dan weet ik het niet meer. Haha… Nou ja… je bent welkom, maar dat voelde je al.

https://sanderdezwart.com/

🙏🏻✨💚

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gratis sessie

In 30 minuten helderheid over:

Sander de Zwart draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches