Ultra Sensitief naar buiten, bikkelhard naar binnen - Academie voor Mannencoaches & Lichtwerkers

Ultra Sensitief naar buiten, bikkelhard naar binnen

Volgens mij is dit type man nog niet gedefinieerd. Hoewel ik niet van de hokjes ben, omdat dit nooit ultieme waarheid bevat, realiseer ik me dat een ‘label’ kan dienen als kapstok om gedachtegangen meer inzichtelijk en tastbaar te maken.

Ik ben een paar nachtjes weg met mijn oudste zoon en we zitten in een prachtig hotel. Ik slaap meestal vrij gemakkelijk in, waar ik ook ben. En als ik middenin de nacht opeens klaarwakker ben, weet ik intussen dat het geen zin heeft om te piekeren of te onderzoeken waarom ik niet kan slapen. Nee, dan vertrouw ik erop dat dit een hoger doel dient en stem ik af op wat ik voel.

En intuïtief komen er dan boodschappen door. Een combinatie van gevoelens, beelden en woorden. Vannacht kwam er de boodschap door om een nieuw type man te definiëren.

Mijn mind kon er niet eens een stokje voor steken, want die was al voorbereid. Die was namelijk al meermalen in contact geweest met dit specifieke type man dat ik zo ga beschrijven. Mannen die de afgelopen jaren al vaker tot mij zijn gekomen via mijn praktijk. En nu pas beginnen kwartjes te vallen.

Ik zal je delen welke informatie over dit type man doorkwam:

Deze man is een hypergevoelige ziel. En heeft zijn eerdere levens vooral doorgebracht in andere sterrenstelsels. De Plejaden is een steeds terugkerende naam. Hij is naar de aarde gekomen voor het herstel van de balans tussen de mannelijke en vrouwelijke energie. In de basis zou je kunnen zeggen: Hij is hier om de energie in haar oorspronkelijke staat te herstellen. Terug naar de bron.

Hoewel ik dit volkomen nuchter en geaard schrijf, weet ik dat er mensen zijn die hier van alles van vinden. Dat mag. Als je het niks vindt, scroll snel naar iets wat je wél interessant vindt. Wil je verder lezen? Welkom.

Ik zal dit type man ook in zijn menselijke vorm proberen te beschrijven. Dit biedt ongetwijfeld wat meer houvast en herkenning. Deze man is geboren vanaf het laatste kwart van de vorige eeuw. Laten we zeggen sinds 1976. Hij is niet enorm lang en van oorsprong tenger van postuur. Ik schat in tussen de 175 cm en 185 cm. En ik zeg bewust ‘van oorsprong’, want dit kan op aards niveau op basis van lifestyle iets afwijken.

Deze man heeft een wat jongensachtige uitstraling en wordt vaak jonger geschat dan hij is. Hij heeft een zachtaardig karakter en stelt zich naar anderen zeer dienstbaar op.

Vaak is hij bestempeld als té soft en té aardig. Hem is zelfs vaker geadviseerd zich weerbaarder te maken en harder te worden, om te voorkomen dat anderen over hem heen zouden lopen. Want vanuit zijn zachtheid was hij regelmatig een gewillig pestobject.

Met adviezen om meer van zich te leren afbijten, kon hij niet zo veel. Hij nam het wel aan en probeerde er soms geforceerd iets mee te doen, maar meestal belandde nieuw ‘aangeleerd gedrag’ weer snel in de prullenbak, omdat het niet ECHT voelde. Het voelde teveel als een trucje en daar kon je echt niets mee.

Wat hierdoor wel ontstond, is dat je steeds harder voor jezelf werd. Dus bikkelhard naar binnen, als een soort slavendrijver. Want het was natuurlijk mega frustrerend als je altijd werd verteld dat je zachtheid niet OK was en dat harder worden naar anderen voor jou ook geen optie was.

Die ultieme verwarring heeft trouwens wel gezorgd voor een buitengewone interesse in de psyche van de mens. En heeft je al heel vroeg op het pad van persoonlijke ontwikkeling en spirituele groei gebracht. Misschien met wat tussenpozen waarin je depressie ervoer, overspanning, burn-out of een lichte verslaving je hielp om die totale zelfontkenning wat te verdoven.

Te vaak is je verteld dat je moest leren je grenzen aan te geven, meer NEE mocht zeggen en dat je een ‘Mr. Nice Guy’ of pleaser was. Geheel onterecht. Je voelde ook diep van binnen dat het iets anders moest zijn. Maar als iets maar vaak genoeg tegen je wordt gezegd dan ga je het op den duur wel geloven. Dat ga je geloven dat anderen en vooral experts het dan wel bij het rechte eind zullen hebben en dat jij het zelf allemaal verkeerd ziet.

Man, man, wat zit je toch soms vol met zelfsabotage, omdat je in een ander meer gelooft dan in jezelf. Hoe vaak ben je samenwerkingen met anderen aangegaan en ben je gewaarschuwd door je omgeving: ‘Doe het niet, want je wordt gewoon gebruikt.’ ‘Anderen lopen over je heen als je niet oppast’. Maar jij deinsde daar niet voor terug. Weet je waarom? Omdat je uiteindelijk een rotsvast vertrouwen hebt in jezelf en jouw eigen grenzen mega goed kent. Soms durf je er zelfs even bewust overheen te gaan en ze op te rekken. En zelfs dat is niet schadelijk voor jou of voor een ander. Je laat ook echt nooit over je heenlopen. Want zelfs al weet je dat je slechts als pion dient, soms kies je er bewust voor er in mee te gaan, omdat je precies weet hoever je kunt gaan. Dus wanneer je ware grens wordt bereikt. En dat voel je. Je vertrouwt op je ijzersterke intuïtie die je een halt toe roept als het werkelijk nodig is. En om dat in woorden te vatten: jouw grens is te vinden in een integriteitsstuk. Want het doet al je alarmbellen rinkelen en begint te knagen aan je geweten. En dan roep je hoe dan ook: ‘Ho, stop, tot hier en niet verder’.

Jij, Ultra Sensitive man, je bent hier met een taak om het ‘verstoorde mannelijke’ te helen. Realiseer je dat je een ‘healer’ bent en hierdoor al je hele leven het verstoorde mannelijke aantrekt in je energieveld. Eenmaal in jouw energieveld kan het neutraliseren en teruggegeven worden aan de bron. Maar…zolang je je nog niet bewust bent van dit proces, hou je het verstoorde mannelijke vast. De kans is groot dat je je hiermee bent gaan identificeren en hierdoor is het een patroon geworden. Je bent het gaan projecteren. Niet naar buiten, maar naar binnen. Snoeihard voor jezelf dus. Niets is goed genoeg en je zit ook nog eens vol ambitie, dus dit maakt dat je overuren draait. Je bent totaal geen uitsteller alleen met dingen waar je niet hard genoeg naar verlangt. Maar met wat je werkelijk diep van binnen verlangt voer je een eindeloze strijd. ‘Je mind is zo sterk’, roep je dan, maar dat is niet werkelijk jouw mind. Het is het leed van anderen, dat nog hangt in je energieveld, dat zwaar voelt.

En je kon het al nooit zo goed plaatsen, want hoewel je natuurlijk ook je mindere dingen in het leven hebt ervaren, leeft er in jou geen extreem groot trauma. Die zwaarte die je voelt, kon gewoonweg niet volledig van jou zijn. Tijd om die los te laten en te gaan staan voor wat je hier werkelijk te doen hebt.

Want die man, dat ben jij! Let’s connect>>

🙏

1 reactie op “Ultra Sensitief naar buiten, bikkelhard naar binnen”

 1. Hoi Sander

  Je blog heeft me diep geraakt, heel veel herkenning.
  Heb me altijd minderwaardig en een buitenbeentje gevoeld. Bijna mijn hele leven mijzelf verdooft mijn alcohol en drugs. Ben ook iemand met een verhoogde sensitiviteit. Een allemans-vriendje. Iemand die zichzelf wegcijfert ten gunsten van anderen.
  Het afgelopen jaar is er veel met me gebeurd. Mijn vader overleden, mijn relatie ging uit en tegen twee burn outs aangelopen.
  Inmiddels gaat het weer goed met me. Ben 20 kilo afgevallen, gestopt met blowen en veel drinken, gezond gaan eten en weer gaan sporten en yoga. Ik zit nu vol energie, plannen en creativiteit. Ik word de laatste tijd overweldigd door emoties en gevoelens. Bij het minste of geringste kan ik al huilen. Ook hunker ik de laatste tijd naar liefde en aandacht. Dat is echt nieuw voor me, ik kon altijd alles wel alleen.
  Heel erg bedankt. En groeten van Frank

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *