“Upside down” - Sander de Zwart

“Upside down”

We leven eigenlijk in een wereld die omgekeerd is. Een wereld die je het tegengestelde laat zien. Maar omdat we niet snappen dat dit zo werkt, maken we het soms zo ingewikkeld.

Zo zijn we te hard waar we wat zachter mogen zijn. En zijn we te zacht waar we juist wat harder mogen zijn. Proberen we pijn te voorkomen, als deze juist gevoeld mag worden. En doen we anderen pijn, wanneer we dat kunnen voorkomen. Zijn we open en direct, waar we beter kunnen zwijgen. En zwijgen we als we juist beter onze waarheid kunnen spreken. Zijn we passief, wanneer we juist in actie mogen komen. En werken we te hard waar het wel een tandje minder kan. Maak je je groter dan je bent, als je je beter gedeisd kan houden. En maak je jezelf kleiner op vlakken waar je juist in je grootsheid mag staan. Wil je continu controle over alles waar je zelf geen invloed op hebt. En waarin je volledige zeggenschap hebt, vind je het de verantwoordelijkheid van een ander. Je wilt vrijheid en als je die krijgt, wordt het wel erg vrij. Als je snel een volgende stap wil maken en je krijgt de kans, dan komt het te snel. Als je wacht op het moment en het is eindelijk daar, dan is het daar nog niet het moment voor.

Ons overlevingsmechanisme zit subliem in elkaar. Het doet je vermoeden dat wat je denkt en wat je voelt zo waar is dat je je daar volledig mee identificeert. Maar het is nooit wie je werkelijk bent. Het zijn slechts je patronen, overtuigingen en schaduwkanten die je in bedwang houden.

Jij bent degene die nog nooit veranderd is. Ongeacht de levensfase of de rol waarin je aanwezig bent. Dat stukje jij dat in alle omstandigheden identiek is, dat ben jij!

💚🙏🏻✨

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Sander de Zwart draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches