Van onbewust naar bewust

De reis die we als ziel maken is die van onbewustzijn naar bewustzijn. In deze hectische tijd komen onbewuste stukken razendsnel aan de oppervlakte om te transformeren en bewust te worden.

Onze realiteit weerspiegelt al die onbewuste stukken. In contact met de wereld om ons heen spiegelen we continu elkaars onbewuste stukken en hier reageren we op, zodat je eigen onbewuste stukken kunnen helen. Tenminste, als je bereid bent om de confrontatie met jezelf aan te gaan en de pijn onder ogen te komen. En dat is de grootste uitdaging, omdat we in onze fysieke vorm als mens de ‘onbewuste’ zijn in vergelijking met onze ‘bewuste’ ziel.

Hoe bewuster we worden, des te wijzer we met onze realiteit omgaan. Toch wint in deze fysieke wereld het onbewuste het altijd van het bewuste. En dat is nu juist de bedoeling. Want dat is de opdracht die de ziel heeft. Hij heeft de opdracht zichzelf te ontketenen in zijn menselijke vorm. Zodat hij alle rollen die hij in dit leven te spelen heeft, steeds meer vanuit zijn authentieke bezieling gaat spelen.

We zijn allemaal één groot collectief bewustzijn en er is niemand die jou werkelijk kwaad zal doen. Er is bijvoorbeeld geen overheid die je bewust onderdrukt of klein houdt. Alles wat NU gespiegeld wordt is namelijk het nog onbewuste deel van het bewustzijn. Precies waarin jou iets raakt, is het jouw onbewuste stuk dat naar boven komt. Van niemand anders. Want iedereen loopt zijn eigen unieke pad van onbewustzijn naar bewustzijn. Daarom heeft het nooit zin om iemand te willen overtuigen van jouw waarheid. Slechts te delen wat er in jouw leeft, zodat jij bewustzijn krijgt op je onbewuste stukken.

Onder andere door te delen en hierover te spreken met anderen neem je jouw plek in en geef je anderen de kans hun eigen onbewuste stukken te onderzoeken en te helen. Je helpt anderen al door gewoonweg te ZIJN wie je als mens bent. En je kan er net als ik voor kiezen om anderen te begeleiden, te gidsen op hun pad als onbevooroordeelde coach en als hoogbewuste ondernemer. Het is als coach/trainer namelijk super belangrijk om er onbevooroordeeld in te staan met je klant. Je mag maximaal openstaan voor de belevingswereld van je klant, want daarin mag hij zich verder ontwikkelen en in zijn wereld groeien, niet in die van jou. Dit is een behoorlijk intense opdracht, want de kans is groot dat jouw klant nog niet voor 100% de verantwoordelijkheid kan en wil dragen voor zijn eigen pad.

En hierdoor projecteert hij onbewust zijn onzekerheden op jou. Gaat hij verwachtingen opleggen, want jij bent toch zijn coach, jij moet hem helpen. En als het dan niet snel genoeg gaat, dan kan het zijn dat hij jou verantwoordelijk maakt voor de achterblijvende resultaten. Maar daar kun je als trainer en coach nooit voor verantwoordelijk worden gesteld. Jij bent namelijk niet zijn redder, hij is niet afhankelijk van jou. Jij bent slechts de persoon die hem de veilige ruimte biedt om zelfreflectie toe te passen, zodat hij kan groeien. En het tempo waarin hij groeit is altijd zijn eigen tempo, niet dat van jou. Het bewustzijnspad laat zich niet forceren. Wil je te snel? Dan zal dit juist het proces vertragen.

In de jaren dat ik zelf aan de weg timmer als man, als coach en als ondernemer heb ik continu als doel om bezield te zijn, onbevooroordeeld te coachen en hoogbewust te ondernemen. Lukt dit altijd? NEE, maar de intentie is er. En ook ik transformeer nog steeds onbewuste stukken in mezelf. Zie het als een oneindige reis, totdat het niet meer nodig is om als mens terug te keren op aarde. Dus voorlopig zijn we hier nog wel even. 😉

Ben jij er aan toe om je plek in te nemen als man, als coach én als hoogbewuste ondernemer?

Check hier welke guidance het beste aansluit op jouw pad>>

We bieden exclusieve leiderschap- en business programma’s voor CEO’s en hun team.

Onze werkwijze is geïnspireerd op de wijsheid van het dienend en authentiek leiderschap binnen traditionele Native American Tribes. 

 Wil je leren hoe?

“I’ll be there for you”

Sander de Zwart
Leadership & Business Mentor | Auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis Masterclass

Jouw reis terug naar ontspanning, zingeving en plezier

Sander de Zwart draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders