Wees zelf de verandering die je verlangt - Sander de Zwart Coaching en Trainingen

Wees zelf de verandering die je verlangt

‘Hey, how you doin’?’, een beroemde uitspraak van personage Joey uit de populaire comedyserie Friends. Zijn manier om contact te maken, vooral met de vrouwtjes. En op deze manier wil ik graag verbinding maken met jou, alleen dan op een wat dieper level.

Hoe gaat het nu werkelijk met jou?

Hoe voel jij je in deze Corona-tijd? Welke uitdagingen kom je tegen? Wat zijn bijvoorbeeld je meest belangrijke inzichten? Deze periode nodigt je bij uitstek uit om de perceptie van jezelf en het leven dat je gecreëerd hebt, met een open en doortastende blik waar te nemen. Waar nodig voer je slechts veranderingen door die jouw levensgeluk ten goede komen. Toch lukt dit laatste ons meestal niet. Wil je weten waarom? Lees dan verder.

Over ons leven nadenken, dat kunnen we

Waar we vroeger in dienst leefden van de maatschappij en we alles aannamen voor waarheid, is er in de afgelopen decennia een behoorlijke verandering gaande. Veel meer dan vroeger, vragen mensen zich af waarom de dingen zijn zoals ze zijn en waarom we de dingen doen zoals we ze doen. Een prachtige beweging, want het maakt ons een bewuster mens en stelt ons in staat om te zien op welke vlakken we iets zouden willen veranderen, voor onszelf en voor de wereld om ons heen.

Ons grootste probleem?

We weten meer dan ooit wie we werkelijk zijn en wie we willen zijn, maar weten nog niet hoe we dat moeten doen en hoe we dat kunnen zijn. Als Leiderschap Coach/Business Trainer voor hooggevoelige en bewuste mannen, begeleid ik vrijwel dagelijks mannen die zich ervan bewust zijn dat ze iets willen veranderen in hun leven of ergens in willen groeien. Ook hebben ze iets anders gemeen: Ze hebben allen namelijk het besluit genomen om in actie te komen en hetgeen dat ze willen daadwerkelijk te creëren en te manifesteren in hun realiteit. Het besluit hierin de verantwoordelijkheid te nemen is essentieel. Veel mensen kiezen ervoor dit niet te doen. Ze zijn niet bereid om in actie te komen.

Uit onderzoek is gebleken dat ongeveer 5% van de bevolking daadwerkelijk bereid is om de totale verantwoordelijk te nemen voor hun leven. Een simpele rekensom zegt dus dat 95% van de bevolking dit dus niet doet. Los van de vraag hoe zuiver deze bron is en of dit cijfer klopt, realiseer ik me in het ondernemerschap dat hierin zeker een kern van waarheid zit. Misschien doen veel mensen een poging om in actie te komen, maar na verloop van tijd verdwijnt de motivatie. Activiteit verandert dan in passiviteit en je vervalt vervolgens weer in een oud patroon. Er zijn honderden redenen te noemen om niet te gaan voor ons droomleven: ‘Er is geen geld voor’, ‘We zitten in vervelende omstandigheden, waardoor het NU niet mogelijk is’, ‘We moeten eerst nog veel oude ‘shit’ opruimen voordat we verder kunnen’. Uiteindelijk zijn dit allemaal excuses, geen enkele uitzondering. Hoe plausibel de reden ook is, het is nooit de werkelijke reden. Er ligt altijd een dieper liggende emotie achter, die namelijk gaat over wie je in de kern bent.

Ben jij ‘meneer excuseer’?

Laat ik voorop stellen, als jij je hierin herkent, ik begrijp je volledig. Ik begrijp waarom dit zo is. Ik deed dit vroeger ook, ik haalde niet het beste uit mezelf. Ik nam vaak genoegen met een gemiddelde, want ik geloofde gewoonweg niet dat ik in staat was om mijn leven in te richten volgens mijn eigen wensen en idealen. Totdat ik besloot hierin verandering te brengen en in mezelf en mijn eigen ontwikkeling te investeren. Laat ik inzoomen op het grootste struikelblok dat ik hierin tegenkwam: Geld. Ik kon toch niet zomaar gaan investeren in coaches, opleidingen, trainingen en verdiepende literatuur puur en alleen voor mezelf?

Geld is nooit het primaire probleem

Als onze wasmachine stuk gaat, dan komt er hoe dan ook een nieuwe. Zelfs als je het geld er niet voor hebt. Want dan zet je alles in zijn werk om het geld bij elkaar te sprokkelen. Logisch ook, want zonder wasmachine kun je niet leven, toch? Toen de wasmachine nog niet bestond, miste we hem niet, maar nu zijn we ervan overtuigd dat we hem nodig hebben. Je ziet de voordelen ervan als je dit apparaat hebt en de nadelen als je hem niet hebt. Ik hoef niet eens voorbeelden te noemen, je weet ze direct te benoemen.

Investeren in de belangrijkste relatie: die met jezelf

Investeren in jezelf maakt dat er veel meer gedachten en gevoelens komen kijken dan bij de aankoop van een wasmachine. Want dit gaat om een investering in de belangrijkste relatie in je leven: die met jezelf. Geld uitgeven aan jezelf, zien we vaak als een luxe. Dat zijn we gewend pas te doen als laatste, als er nog een beetje geld over is. Dit geldt eigenlijk voor alles.

Degene die we het liefste zijn, datgene wat we het liefste doen, zetten we vaak op de allerlaatste plaats. En als er vandaag geen tijd meer over is, heb je de stille hoop dat het morgen beter is. Vaak tevergeefs.

Daarbij komt dat verschillende omstandigheden in je leven mogelijk geleid hebben tot uitdagingen en nieuwe situaties die niet bijdragen aan je levensgeluk. Zelfs al ben je al gaan werken aan je persoonlijke ontwikkeling en ben je veel kennis gaan vergaren, toch is het je misschien nog steeds niet gelukt om je vrijer, gelukkiger of meer ontspannen te voelen. En heb je wellicht nog geregeld last van hoe anderen over je denken, raak je snel overprikkeld, ervaar je druk en stress als er iets van je verlangd wordt en ben je in veel situaties onzeker over jezelf en of je het wel goed doet.

Dus waarom zou coaching of een training bij Sander dan wel werken?

Ondanks het feit dat ik inmiddels al veel mannen begeleid heb, is de kans groot dat jij als lezer van dit bericht nog niet door mij gecoacht bent. Ik kan me zo goed voorstellen dat je twijfelt of dit wel voor jou gaat werken. Of dat je denkt: ‘Weer een coach of goeroe die het beter weet’ of ‘Al zo vaak een therapeut of coach gehad en ik loop nog steeds tegen dezelfde problemen aan’.

Ik kan je inderdaad geen garanties geven dat een samenwerking met mij je leven verandert. Gecoacht worden is slechts een overdracht van informatie, kennis en energie. En in mijn expertise pak ik ook de emotionele en spirituele aspecten van het man zijn mee in de vorm van lichaamswerk en healing. Dit zorgt in de regel voor een diepere ervaring dan je van de meeste coaches gewend bent. Toch hoeft dat niet altijd zo te zijn. In de overdracht van informatie, kennis en energie ben jijzelf namelijk aan zet. Je ontvangt namelijk alleen wat je bereid bent te ontvangen. En ook een mooie doordenker: ‘Kennis wordt pas wijsheid wanneer je het gaat toepassen’. Je wordt dus pas gelukkig als je besluit gelukkig te zijn. Je kunt pas je leven veranderen, zodra je besluit zelf de verandering te zijn.

Mijn coaching en trainingen zullen je leven pas veranderen als je volledig kunt ontvangen en gaat toepassen wat ik je meegeef. En het is niet zo dat ik je vertel wie je moet willen zijn en wat je moet doen om gelukkiger te zijn. Dat kan ik namelijk niet voor jou bepalen. Ieder mens is uniek, ook jij. Ik heb er alle vertrouwen in dat je precies weet en voelt wat het beste voor jou is. En als je dat voor jezelf helder hebt, gaat het erom dat jij je ernaar gaat gedragen. Dus spreek je precies zo uit als wie je werkelijk bent en wilt zijn en laat dit doordringen in al jouw handelen.

En is dit momenteel nog niet congruent aan elkaar, dan is er werk aan de winkel. Met andere woorden, stel jezelf dan een aantal essentiële vragen:

  • Sluit mijn denken aan bij wie ik werkelijk ben en wil zijn?
  • Klopt hoe ik me voel bij wie ik werkelijk ben en wil zijn?
  • Spreek ik mezelf uit zoals ik werkelijk ben en wil zijn?
  • Handel ik zoals ik werkelijk ben en wil zijn?

En beantwoord je één of meerdere vragen met NEE, dan is dat een uitnodiging naar jezelf toe de vervolgvraag te stellen: ‘Neem ik hier genoegen mee?’ Het kan dan heel goed zijn dat je het prima vindt. Dat je OK bent met hoe je leven NU is en dat er geen behoefte is om iets te veranderen of te verbeteren. Echter is de kans ook aanwezig dat je tegen jezelf zegt: ‘Nee, daar neem ik geen genoegen meer mee!’ En vaak komt er dan een volgende gedachte: ‘Maar, hoe…?’

Heb de moed om naar jezelf te kijken en zelf de verandering te zijn

Heb allereerst het vertrouwen in jezelf. Jij bent een schepper van jouw realiteit en bent dit altijd al geweest. Als jij denkt dat je niets kunt veranderen aan je leven, dan is dat jouw realiteit, totdat jij anders gaat denken. Voelt het leven zwaar en vermoeiend, dan is dat jouw realiteit totdat je besluit anders te voelen. Het leven is een ervaring en je ervaart het leven precies zoals je het wilt ervaren. Of je nu wilt of niet. 😉 De echte verandering begint dus bij jou. Heb de moed om naar jezelf te kijken en zelf de verandering zijn.

Ik nodig je uit om het commitment met jezelf te maken en de volgende stap richting jouw droomleven te nemen

Dit kun je doen door er zelf mee aan de slag te gaan of een mentor, coach of trainer in te schakelen die bij je past. Voel je dat je dit met mij wilt doen? Klik hier en maak een afspraak voor een ‘Rust & Richting’ Sessie>> Dit is een verdiepende sessie in de natuur of online en leent zich er perfect voor om kennis te maken en samen te onderzoeken wat voor jou de best mogelijke vervolgstappen zijn.

🙏🏻❤️

Een warme groet,

Sander de Zwart
Leiderschap Coach voor Mannen | Business Trainer

Sander de Zwart Coaching en Trainingen helpt bewuste mannen, trainers, coaches, leiders en andere impactmakers, via Coaching in de natuur, Groepstrainingen en Online bij het bereiken van je hoogst mogelijke potentieel en het leven van jouw MISSIE.

2 gedachtes op “Wees zelf de verandering die je verlangt”

  1. je heb helemaal gelijk man….iedere dag ben ik ermee bezig…..het lastigste vind ik die laatste 25% aan te pakken….maar ik ben op mijn goede weg👊💪👌👍

    1. Dankjewel, Rob. Veel inspiratie en wijsheid op jouw pad. Mocht je voelen dat ik mogelijk een bijdrage kan zijn? Let me know.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *