Manifesteren vanuit je diepste waarheid - Sander de Zwart Coaching

Manifesteren vanuit je diepste waarheid

‘In je kracht gaan staan’, ‘Staan voor wie je werkelijk bent’ of ‘Manifesteren vanuit je diepste waarheid’… Allemaal uitspraken die wat abstract overkomen. Ook al is het wat ongrijpbaar, we hebben allemaal een ijzersterke intuïtie, ook als man zijnde. En die intuïtie laat je direct voelen wat die termen voor je betekenen. En je intuïtie toont je ook of je er trouw aan bent of niet.

Laat ik vooropstellen dat het behoorlijk rommelt in de wereld. Ik durf daarom te stellen dat je niet 100% van de tijd in je kracht staat, niet continu staat voor wie je werkelijk bent en niet ieder moment je leven manifesteert vanuit je diepste waarheid. Dit is namelijk onmogelijk.

De wereld is in een enorme verdeeldheid geschoten en ik merk dat het mij ook steeds weer uitdaagt om niet te oordelen. Het is namelijk zo verraderlijk eenvoudig om dit wél te doen. Om gedrag van andere af te keuren of om heel hard te roepen hoe het wel ‘hoort’ te zijn. Want het is niet aan mij om een ander te veranderen, het is niet aan mij om te roepen hoe een ander moet leven en het is ook niet aan mij om de hele wereld te redden en iedereen stuk voor stuk wakker te schudden. Want dat zie ik al genoeg gebeuren.

Op Facebook heb ik enkele berichten voorbij zien komen over de presidentsverkiezingen en gevoelens die hierover gedeeld worden. De starter van een post heeft hier in beginsel een zuivere intentie mee: namelijk zijn eigen gevoel delen. Vervolgens gaat dit een compleet eigen leven leiden. Iedereen gooit er zijn plasje overheen. En dat blijft vaak niet bij een plasje. Soms worden het grote emmers zoutzuur. Ik zit soms met mijn oren te klapperen als ik reacties lees. Er wordt dan zoveel bij gehaald, niet normaal. De een weet het nog beter dan de ander: ‘word wakker’, ‘je moet je maar eens beter inlezen’, ‘je moet de mainstream media niet meer volgen’, ‘je moet…’

Meestal voel ik me niet geroepen om te reageren. Iedereen reageert namelijk vanuit zijn eigen maximale kunnen en dus vanuit zijn eigen niveau van bewustzijn op dat moment. Dit vraagt me in mijn eigen waarheid te blijven staan. En dat is soms behoorlijk uitdagend. Maar zwijgen betekent niet dat je wegkijkt of toestemt. Wat dat betreft klopt het spreekwoord ‘Wie zwijgt, stemt toe’ van geen kant. Het doet ons geloven dat we altijd iets moeten doen als er iets gebeurt waar we het niet mee eens zijn. Dat we de strijd moeten aangaan of moeten vechten. Want als je dit niet doet ben je zwak of geef je je kracht weg. Maar dat is niet waar. Je geef juist je eigen kracht weg als je een ander van jouw waarheid probeert te overtuigen. Jouw waarheid hoeft nooit verantwoord te worden. Zodra je het gevoel hebt dit wel te moeten doen, dan is dat slechts iets in jezelf dat er nog niet volledig achter staat. Dan geef je jezelf ergens nog niet volledig de toestemming om te zijn wie je bent en wacht je op de toestemming van de ander. En als die dan niet komt, ontstaat er een gevecht.

Een paar dagen geleden besloot ik om niet te zwijgen en toch te reageren op een post, waarin de schrijver enorm veel bagger over zich heen kreeg. Dit was mijn comment:

“Ik heb alle reacties vol belangstelling gelezen. En ik val van de ene verbazing in de andere. En laat ik het bij mezelf houden dat ik me steeds minder thuis voel op Facebook. Laat ik vooropstellen dat je als starter van deze post puur jouw gevoel volgt en deelt. En dat is wat ik fijn vind. Want als iemand puur is in zijn delen helpt het me om mezelf te voelen. Het helpt me sowieso , of ik het er nu mee eens ben of niet. That’s not the question. Want je vraagt heel helder hoe een ander het beleeft. Gelukkig zie ik daar ook reacties in terug, maar zeer gering. De meeste reacties zijn projecties, ongevraagde adviezen en vooroordelen en soms zelfs respectloze uitingen. Iets dat ik steeds vaker tref op Facebook. Er komt dan een oude gedachte die ik als kind had naar boven: ‘Wat zijn er toch een boel boze mensen’. En dat is iets van mij. Dat raakt mij. Mooi om even te voelen trouwens. En dat brengt mij bij een diep verlangen naar een wereld waarin we gewoon kunnen luisteren naar een ander en de ander in zijn waarde kunnen laten. En dat wilde even in mij gevoeld worden. Dank

Ik wilde eigenlijk nog een statement maken en reageren op het gebrek aan respect van sommige reacties. Ik wilde ze het liefste even op hun plaats zetten door te zeggen dat ze het recht niet hebben om iemand te vertellen wat ze moeten doen en dat ze vooral naar zichzelf mochten kijken. Tegelijk realiseerde ik me dat als ik dat zou zeggen alleen maar olie op het vuur zou gooien en vooral ook zelf teveel bezig zou zijn met het willen veranderen van de ander. En dat is niet aan mij. Als ik wil dat iedereen bij zichzelf te rade gaat, dan mocht ik dat immers zelf ook doen. 😉 Dus ik zweeg en voelde slechts wat er in mij gevoeld wilde worden.

Het inspireerde me in elk geval een tekst te schrijven over wat het oog werkelijk ziet. Lees hier de volledige tekst>>

Samen onderzoeken wat jouw waarheid is?

Stap 1: Gratis Groeigeheimen

Download hier het eBook “Male Potential Life Hack”>>

Stap 2: Bakkie op Afstand

30 minuten focus op jouw MISSIE, jouw hulpvraag superscherp en mijn advies voor jouw groei>>

Stap 3: Energy Update

Boek een diepgaande APK-sessie van 1,5-2 uur samen met mij in de natuur>>

Stap 4: Mentoring

Beklim samen de trap naar Next Level en word de Creator die je altijd al was>>

Een warme groet,

Sander de Zwart

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *