We leven in de 'real world' en hebben geen tijd om urenlang te mediteren - Sander de Zwart Coaching en Trainingen

We leven in de ‘real world’ en hebben geen tijd om urenlang te mediteren

We leven niet als een kluizenaar of als een Tibetaanse monnik, ook al zou ik dat soms best willen: Leven in volledige stilte. Oh, wat een rust zou ik dan ervaren. Geen gezeur aan mijn kop, geen overprikkeling, geen identificatie meer met tijd en ruimte. Alleen maar een vredig gevoel. Volledig vrij en verlicht. Ja, daar verlang ik weleens naar.

Toch realiseer ik me dat dit voor velen van ons, inclusief ikzelf, een onmogelijke opgave is. We leven in de ‘real world’ en hebben geen tijd om urenlang te mediteren. Bovendien zou ik het niet trekken om 100% in stilte te leven. Ik ben namelijk een sociaal dier en houd enorm van gezelligheid en contact met de mensen om me heen, zowel persoonlijk als professioneel.

NEE, de prikkels van buitenaf, sociale druk en alle mogelijke interactie met de buitenwereld, ze vormen voor de meeste mensen een uitdaging. Toch neem je deze uitdaging voor lief en kies je er hoogstwaarschijnlijk niet voor om met de noorderzon te vertrekken en de rest van je leven in je eentje te vertoeven op een onbewoond eiland.

Hoe je er dan toch voor zorgt dat je het beste uit jezelf én uit het leven haalt?

  1. Hou van jezelf (Omarm wie je bent, ook de minder leuke eigenschappen)
  2. Stop met zelfafwijzing (Loopt een ander bij je weg? Accepteer dat. Hij/zij wijst je niet af. Dat doe je uiteindelijk zelf)
  3. Sta voor je eigen waarheid (Respecteer je eigen visie en stop met meepraten met anderen)
  4. Neem 100% verantwoordelijkheid voor je leven (Een ander is slechts de spiegel om dieper te voelen in jezelf)
  5. Neem plaats in de Zetel van je Ziel (Je bent niet je gedachten en je bent niet je gevoelens. Je hebt ze slechts. In de Zetel van de Ziel is er ontspanning, rust en vrijheid)

En nu denk je misschien: ‘Weer zo’n lijstje met tips’ of ‘Makkelijker gezegd dan gedaan’. Niemand zegt dat het leven makkelijk is. Ook ik heb nog steeds mijn uitdagingen. Soms denk ik ook: ‘Wat weet ik nu eenmaal van het leven, ik ben er nog lang niet!’  En dan denk ik direct aan iets dat ik een zeer goede vriend van me onlangs hoorde zeggen:

‘Denken dat je er nog lang niet bent, is een mind-opmerking. In Wezen ben je al wie je bent. Een geweldig Wezen die je bent en dus ben je er allang wél! Enkel de wolken die dat wat verbloemen, mogen (los)gelaten worden…wegdrijven van de Zon die daarachter al scheen en altijd zal schijnen.’

We hebben ons gehele leven innerlijk werk te doen. Alleen hebben we de keuze om dit te doen vanuit

  1. Overgave, acceptatie, ontspanning en vrijheid of
  2. Verkramping, strijd, onrust en gevangenschap.

Onlangs organiseerde ik het Man & MISSIE Weekend en ging ik een paar intense dagen de diepte in met een aantal mannen dat koos voor de eerste optie. Een van die mannen is Didier. Hij was zó enthousiast over de resultaten dat hij na afloop deze video maakte:

Agenda

Check HIER de actuele agenda voor de andere activiteiten, zoals de maandelijkse Mannencirkel.

Een warme groet,

Sander de Zwart

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *