Durf je in het diepe te springen met je zielsopdracht?

In de afgelopen jaren heb ik naar schatting 10.000+ mannen op weg geholpen. De één wat intensiever dan de ander. Voor sommigen bleef het bij een gratis eBook over hooggevoeligheid, de Life Hack voor bewuste mannen of mijn blogposts. Een kleinere groep heeft een online training gekocht of mijn boek aangeschaft. En een nog kleiner deel daarvan heeft een fysieke workshop of training bijgewoond of heeft zich voor een kortere of langere tijd 1-op-1 laten begeleiden.

In de 5 jaar dat ik als zelfstandige in dit vakgebied werkzaam ben, heeft me één ding erg verrast én enigszins teleurgesteld: de meeste mensen zijn niet echt bereid om all-in te gaan, als het gaat om het leven van hun zielsopdracht. Onderweg ontdekte ik wat daarvan de oorzaak is. De werkelijke oplossing is misschien wel simpeler dan je verwacht. Ben je benieuwd naar wat ik ontdekte? Dan nodig ik je uit om verder te lezen…

Een diep verlangen

Ergens knaagt er bij alle mannen die ik heb gesproken al langere tijd een diep verlangen om stappen te maken en worden er soms al voorzichtig wat stappen gemaakt. Er is herkenning in de term lichtwerker en vooral behoefte om dit te vertalen naar wat dit betekent in praktische zin. Tijdens kennismakingsgesprekken via Zoom geniet ik van alle grootste plannen en dromen die zij delen. Dit mondt meestal uit in een eerste persoonlijke Energy Update (APK-sessie) in de natuur. Deze sessies worden dikwijls beschreven als verbindend, diepgaand en transformerend.

En dan begint het echte werk

Veelal spreken ze uit een vervolg te willen geven middels een traject. Met mijn commerciële achtergrond zou ik het er moeiteloos doorheen kunnen drukken, maar ik voel dat dit een oude manier van ondernemen is. Het past niet in mijn 5D visie van business. Dit gaat namelijk om gelijkwaardigheid en een 100% energetische match. Een samenwerking moet volledig kloppen. Want de creator worden die je altijd al was, gaat niet zomaar. Dit vraagt je om het werk te doen en waar nodig offers te brengen als je werkelijk bereid bent om je zielsopdracht uit te gaan vervullen.

Hier gaat het vaak mis. Veel mannen die ik eerder heb gesproken pakken uiteindelijk niet door. Ze zeggen wel te willen, maar als het te spannend wordt haken ze af. Of zijn er duizenden excuses waarom het nu nog niet de juiste timing is of waarom het nu nog niet mogelijk is om stappen te maken. In het begin van mijn ondernemerschap kon me deze houding regelmatig storen. Want zelf zit ik zo niet in elkaar. Ik ga juist door ook al vind ik het super spannend. Angst of bang zijn voor het onbekende is iets dat er gewoon mag zijn en dat hoeft je gewoonweg niet te belemmeren. Ik kom er steeds meer achter dat veel mensen dit principe niet snappen.

Een groot misverstand

Veel mensen denken dat je pas in het diepe kan springen als je vol vertrouwen zit en er verzekerd van bent dat je springt op de juiste plek en op het juiste moment. En daarom springen ze nooit, want er komt nooit dat ene moment dat je vol vertrouwen zit een 100% zeker weet dat je NU moet springen.

Ik vertelde laatst aan mijn ouders dat toen ik in mijn jongere jaren als leadzanger van diverse bandjes, voorafgaand aan optredens altijd zo zenuwachtig was dat ik bijna over mijn nek ging. Er gingen dan continu gedachten door me heen: waarom doe ik dit eigenlijk? En ik had continu de drang om hard weg te rennen. Toch raapte ik steeds al mijn moed bij elkaar en besloot ik ervoor te gaan. En als de muziek begon te spelen en ik begon te zingen viel al die spanning in één klap weg. Het verbaasde mijn ouders, want dit hebben ze nooit in de gaten gehad. Niemand. Het publiek was altijd laaiend enthousiast en ik kreeg vaak complimenten omdat ik met zoveel bezieling aan het zingen was. En zo voelde het ook. Echt alles wie ik dacht te moeten zijn viel even helemaal weg. Ik ging volledig op in de muziek en ik genoot.

Het trotseren van je angst

Op die momenten leerde ik dat vertrouwen het logische gevolg is als je bereid bent om je angst te trotseren. En dat is een andere gedachtegang dan hoe veel mensen denken: eerst vertrouwen winnen, dan verdwijnt de angst en dan pas ergens voor gaan. Nee, het is toch echt: besluiten ervoor te gaan, angst ervaren en dan pas komt vertrouwen als een kers op de taart.

Ook zo ging dat met het opzeggen van mijn baan in loondienst bij de Rabobank. Ik maakte het besluit eind 2017.

Was ik er mentaal klaar voor? Nee!
Was mijn bedrijf winstgevend genoeg? Nee!
Was het de juiste timing? Nee!
Wist ik het zeker? Nee!

Mijn hoofd kon me nergens van verzekeren, maar mijn hart en ziel lieten me voelen dat het altijd goedkomt. Mijn hart en ziel fluisterden zachtjes: “Ga ervoor, je kunt het.” Mijn hoofd maakte het geregeld moeilijk voor me. Ik heb een vrouw, twee kinderen en financiële verplichtingen. Dit leverde geregeld spanningen op. Toch was dit hetzelfde als met mijn optredens. Ik moest eerst besluiten ervoor te gaan, dan door mijn angst heen en dan pas zou er ruimte voor vertrouwen komen. En nog steeds lijkt het vertrouwen nog geregeld afwezig. En dat is ook logisch. Omdat je continu groeit als mens, kom je steeds weer door dezelfde fases:

  • Besluiten ervoor te gaan
  • Angst ervaren en er doorheen
  • Vertrouwen als beloning voor de inspanningen

Steeds weer in diepere lagen van het bewustzijn. Dat maakt dat manifestatie steeds eenvoudiger en sneller gaat. Dat gun ik jou ook. Daarom nodig ik je uit: heb je een grote droom? Besluit ervoor te gaan en spring in het diepe. De rest komt vanzelf. Durf jij?

Ik realiseer me dat als je zelf coach, trainer of therapeut bent ook te maken hebt met potentiële klanten die wél zeggen te willen, maar uiteindelijk afhaken. En omdat de schoorsteen toch moet blijven roken, kan ik me voorstellen dat dit soms een uitdaging voor je is. De komende tijd deel ik graag met je wat ervoor nodig is om hierin je eigen mindset te veranderen, zodat je zonder teveel stress en spanning, genoeg gemotiveerde klanten blijft ontvangen.

💚🙏🏻✨

We bieden exclusieve leiderschap- en business programma’s voor CEO’s en topondernemers.

Onze werkwijze is geïnspireerd op de wijsheid van het dienend en authentiek leiderschap binnen traditionele Native American Tribes. 

 Wil je leren hoe?

Een warme groet, ook namens Nico,

Sander de Zwart

Leadership & Business Mentor | Auteur

2 reacties op “Durf je in het diepe te springen met je zielsopdracht?”

  1. Jij helpt dus ook mannen om hun zielsopdracht duidelijk te krijgen?
    Als de zielsopdracht duidelijk is zal het ook een stuk makkelijker worden om all in te gaan. Ik denk dat veel mannen ( ik onder andere ) afhaken omdat ze twijfelen aan wat hun zielsopdracht is.
    Hoe kijk jij hier tegenaan?

    1. Ha die Marc, dankjewel voor je bericht en ik begrijp je vraag. Om deze direct te beantwoorden: ik help mannen inderdaad ook om hun zielsopdracht duidelijk te krijgen. En dit begint met de perceptie ervan in een ruimer ofwel hoger perspectief te plaatsen. Veelal zoeken we namelijk het antwoord in de materiële wereld of koppelen we aan het begrip ‘zielsopdracht’ ten onrechte een specifieke vorm, bijvoorbeeld een business/praktijk. Hiermee beperk je je blikveld tot alleen het bedenken van het praktisch vormgeven van je leven. En dit doet de betekenis van je ware zielsopdracht tekort. Vanuit een hoger perspectief is dit de blauwdruk, je goddelijke essentie die zichzelf wil ervaren in de levenservaringen en lessen die je ziel kiest te leren binnen zijn evolutie als mens. En dat maakt dat je zielsopdracht vooral te vinden is in wie je bent. En niet zozeer in wat je doet. Als je bent wie je werkelijk bent, dan is wat je doet daar een logisch gevolg van. En denk je iets anders te zijn dan wie je werkelijk bent, dan doe je waarschijnlijk iets wat niet in lijn is met wie je werkelijk bent. En daar zit het conflict. Het ervaren van wat we niet willen is een logisch gevolg van zijn wie je niet werkelijk bent. Dit vraagt je om je perspectief te verplaatsen naar wie je werkelijk bent en dat is waar ik de mannen die ik teach continu naar toe breng. Wie je werkelijk bent is er altijd geweest en is nooit afwezig. Alleen kunnen we dit vaak niet waarnemen omdat we in het dagelijks leven teveel afstemmen op wie we niet zijn: onze omgeving, je fysieke gestalte, je gedachten en gevoelens, conditioneringen en ‘limiting beliefs’. Dit alles veroorzaakt ruis op de lijn. En staan we vaker op zenden in plaats van ontvangen. Hopelijk heb ik op deze manier je vraag beantwoord. Mocht je nog vragen hebben? Let me know.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sander de Zwart draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders