FAQ - Sander de Zwart Coaching en Trainingen

FAQ

Veel gestelde vragen

Heb ik een coach nodig? Hoe lang heb ik een coach nodig? Mannen stellen mij regelmatig deze en andere vragen als ze nog twijfelen. Soms voelt de drempel naar een coach heel hoog, vooral voor mannen. Toch is in actie komen de enige beweging die je kunt maken om je leven ECHT te veranderen. Dus voel je je niet gelukkig en neem je hier geen genoegen meer mee? Wil je het beste uit jezelf én uit het leven halen? Jeetje, man, zet dan de eerste stap.

Ik maak het heel laagdrempelig door je het  een vrijblijvende strategiesessie (geheel gratis) aan te bieden waarin je een eerste stap maakt naar een gelukkiger leven. Je kunt dit zien als een volwaardige coachsessie waarin we jouw hulpvraag specificeren tot aan de kern en ik je mijn advies geef voor jouw groei.

Heb je nog vragen? Misschien staat het antwoord tussen de veelgestelde vragen. Of neem contact met me op, als je andere vragen of twijfels hebt.

Een hulpvraag is nooit op zich staand. Vaak gaan er meerdere lagen schuil onder een hulpvraag. Voor een diepe doorwerking en blijvend resultaat ben ik van mening dat een langere periode van coaching nodig is. Uit ervaring, zeg ik dat de mannen die ik coach soms in één sessie al mega doorbraken ervaren. Transformatie kan vaak in één enkel moment plaatsvinden. Maar om terugval te voorkomen op de lange termijn en nieuwe inzichten en gedrag te integreren is meer nodig. Daarom werk ik bij voorkeur met wat langere trajecten, voor blijvend resultaat.

Indien je persoonlijk gecoacht wil worden dan is dit mogelijk via Sander de Zwart Coaching. Je bent van harte welkom voor een gratis en vrijblijvende strategiesessie om de mogelijkheden te bespreken.

Een mens is een sterk wezen en is vaak geneigd om pas hulp te vragen als de ‘pijn’ ondraaglijk geworden is. Dus als ze vastlopen (burn-out, overspannen of depressief).

In mijn ogen heeft iedereen iets aan een coach. Een coach is bedoeld om je te helpen bij uitdagingen in het leven en om te groeien. Dus wil je het beste uit jezelf en uit het leven halen? Zoek een coach die bij je past en waarvan je zeker weet dat hij je verder kan helpen.

Als je denkt dat je geen coach kunt betalen of geen tijd hebt, dan wil ik je het volgende vragen: Hoeveel vind jij jezelf en jouw huidige leven waard?

Hoeveel is het je waard om al jouw dromen waar te maken? Ik zeg dat dit onbetaalbaar is. Vaak is geen tijd of geen geld juist een excuus om niet in actie te hoeven komen. Vanuit angst om te falen of om kwetsbaar te zijn. Als je echt je dromen wilt waarmaken, dan vind je altijd een weg. Met heel mijn hart wil ik je helpen die weg te vinden. Al je wilt, plan dan een gratis en vrijblijvende strategiesessie in.

De mannen die ik coach zeggen niet alleen JA tegen mij, mijn trajecten/retreats en mijn tarief, maar in eerste instantie JA tegen zichzelf. De ervaring leert dat dit commitment de eerste transformatie is voor hen en ontstaat doordat ze op dat moment besluiten dat ze het waard zijn om te investeren in zichzelf in tijd en geld. Dat besluit werkt als een katalysator voor het traject.

Mijn hooggevoeligheid is een groot deel van mijn leven een zwakte geweest. Dit leidde tot een negatief zelfbeeld, een gebrek aan zelfvertrouwen, weinig zelfliefde, angst voor afwijzing, perfectionisme en de drang om goedkeuring te krijgen van de mensen om me heen.

Hierdoor haalde ik lange tijd niet het beste uit mezelf en uit het leven. Dit maakte dat ik vastliep: burn-out. Een kantelpunt in mijn leven.

Na een jarenlang dienstverband in de financiële sector, besloot ik op zoek te gaan naar mijn innerlijke drijfveren, mijn unieke talenten en besloot ik volledig leiderschap te nemen over mijn leven.

Ik volgende tal van verdiepende opleidingen en trainingen op het gebied van coaching (o.a. NLP), mediumschap, emotioneel lichaamswerk, energetische healing en ademwerk. In de eerste plaats om de diepere lagen in mezelf te doorgronden en in de tweede plaats omdat ik op diep niveau ging voelen dat persoonlijke ontwikkeling en groei altijd al mijn roeping was. Voor mijzelf én om andere hierin te inspireren en vooruit te helpen.

Niet voor niets nam ik van nature al de coachrol op me tijdens mijn tijd in loondienst. Daarnaast werd ik in mijn privéleven ook altijd al gezien als een prettige sparringspartner, die zorgt voor de nodige verdiepende gesprekken over kwetsbare en levensbeschouwelijke vraagstukken. Dat is mijn ware natuur.

Alle puzzelstukjes vielen op zijn plaats en ik ontwikkelde mijn eigen methodiek om mensen een krachtige transformatie te laten doormaken middels mijn coaching in de natuur. Deze gaat vooral enorm diep, maar bevat ook de ideale vertaalslag naar het toepassen van opgedane inzichten in de praktijk, zowel voor in het persoonlijke leven als op zakelijk vlak.

Er zijn veel verschillende coaches dus de vraag ‘Wat is een coach?’ is lastig met één antwoord in te vullen.

In het algemeen is een coach een professional die je helpt om het maximale uit jezelf te halen en je doelen te bereiken. Door zijn kennis en ervaring te gebruiken en je bewust te maken van patronen, gewoontes, gedrag en overtuigingen die jou belemmeren. En door je de veiligheid te bieden om in actie te komen.

Een veel voorkomende vorm van coaching is Life Coaching.

Een Lifecoach kan je helpen bij uitdagingen en groei met betrekking tot jouw persoonlijke ontwikkeling, op het gebied van werk en relaties en bij zingeving. Alle vier deze leefgebieden zijn even belangrijk. Stel je voor dat je niet lekker in je werk zit en daar tegen problemen aanloopt. Je kunt er donder op zeggen dat je ook tegen persoonlijke problemen aanloopt en dat je je problemen mee naar huis neemt. Waarmee ik je duidelijk wil maken dat alle vier deze leefgebieden een effect hebben op elkaar. Wil jij een gelukkig leven? Dan is het belangrijk om voor alle leefgebieden helder te hebben wat je zou willen en er vervolgens in te groeien. Een Lifecoach, zoals ik, is hier perfect voor.

Een therapeut is een zorgverlener die vooral werkt met trauma’s en problemen uit het verleden. Vaak speelt diagnose een rol om te kunnen behandelen. Waarbij het verleden wordt gebruikt om de client begrip te laten krijgen voor het ‘waarom’ van zijn huidige gedrag en om gedrag te veranderen.

Een coach werkt vanuit het heden. Hij stelt het huidige gedrag vast als beginpunt, zodat cliënt het kan aanpassen. Het werken met een coach is uiteindelijk gericht op actie en doelen behalen. Wat succes en vervulling brengt. Als iemand echt ‘ziek’ is, dan heeft hij zeker een zorgverlener nodig. In andere gevallen kun je juist met een coach tot snelle en blijvende resultaten komen.

Wat voor coach bij je past is persoonlijk en afhankelijk van jouw hulpvraag. Wil je persoonlijke hulp, of hulp bij je loopbaan of onderneming?

Daarnaast is het heel belangrijk dat je een klik hebt met je coach. Pas als er een goede vertrouwensband is, kun je jezelf openstellen voor transformatie. Zorg daarom altijd dat je je hulpvraag helder hebt en eerst kennis maakt.

In het verleden heb ik veel behoefte gehad aan een mannelijke coach. Deze waren toen op een hand te tellen. In workshops was ik vaak de enige man in het gezelschap. Ik merk dat mijn mannelijke cliënten het vaak prettig vinden dat ik ook een man ben, omdat ik ze begrijp. Zeker ook bij mannen die al eerder een vrouwelijke coach hadden. Dit heeft mij doen besluiten om me volledig op mannen te richten.