'Til je leven naar een Hoger Plan!' (Jeukwoord of ECHT mogelijk?) - Sander de Zwart Coaching

‘Til je leven naar een Hoger Plan!’ (Jeukwoord of ECHT mogelijk?)

Klaar mee

  • Ben je het zat om je tijd te besteden aan zinloze bezigheden?
  • Van die verplichte ‘agendapunten’ die totaal niets bijdragen aan het leven van je MISSIE?
  • Klaar met je bescheiden op te stellen, door te zeggen dat je een ‘bedrijfje’ hebt.
  • Klaar met die richtingloosheid en onduidelijkheid op jouw levenspad.
  • Vaak gedreven door je hoofd omdat er zoveel MOET om een succesformule te creëren van je business.
  • Teveel beïnvloed door goed bedoelde adviezen en feedback van mensen om je heen.
  • Klaar mee om jezelf kleiner te maken dan je bent en ook zat van de gedachte dat geld verdienen iets VIES is, waardoor je continu in een financieel tekort blijft zitten.
  • Zelfs bij dit bericht kun je denken: ‘Ik ben er klaar mee! Weer zo’n business coach die alle wijsheid in pacht denkt te hebben en alleen maar jeukwoorden gebruikt.’

Ik geef je groot gelijk, want ook ik gebruik jeukwoorden. Jeuk betekent dat je iets voelt en dat vinden we meestal niet zo leuk. Ik begrijp je ook, want ik heb in de afgelopen jaren veel Marketingdeskundigen, Copywriters en Business Coaches gevolgd en allemaal lijken ze dé oplossing te hebben. En in zekere zin is dat ook zo, maar vaak slechts een stukje van de puzzel en ook niet werkzaam voor iedereen. Vaak is het een trucje en daar prikken jij en ik doorheen. Want hoogstwaarschijnlijk ben jij, net als ik, iemand die wil leven en ondernemen vanuit hart en ziel.

Ondernemen vanuit je hart, zuiver en zonder trucjes

Ondernemen vanuit je hart, zuiver en zonder trucjes, vanuit liefde voor je vak, omdat je diep van binnen voelt dat je de wereld iets te brengen hebt. Hierin zit juist bij jou de grootste innerlijke strijd. Ik begrijp dit volledig, want ook voor mij was dit lange tijd een grote uitdaging. En nog steeds weleens. Het zit niet in je aard om te pronken met je business. ‘Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg!’, dat is vast een bekende uitspraak die je met de paplepel is ingegoten. Echt delen wat er in je leeft en waar je werkelijk naar verlangt is enorm kwetsbaar. Je kunt hier op afgewezen worden of je kunt falen. En dat is enorm pijnlijk.

De kans is ook aannemelijk dat je in jezelf ook wat perfectionistische eigenschappen tegenkomt. Het GOED willen doen, daar is aan de basis niets mis mee. Echter de kans bestaat dat dit doorslaat in een continue ontevredenheid over jezelf en over je prestaties. Dit maakt dat je soms streng voor jezelf kan zijn en de neiging tot uitstellen kan hebben of het maken van een B-keuze. Dit voelt in eerste instantie veilig, want waar je naar verlangt kun je niet verliezen. Maar je bent ook intelligent genoeg om te begrijpen, dat dit je ook verder afbrengt van waar je juist naar verlangt. Bijvoorbeeld: een vrij leven, een succesvolle business, een positieve impact in de wereld, een zinvol bestaan, financiële onafhankelijkheid.

Ik liet letterlijk los wie ik gisteren dacht te zijn

Lange tijd gaf ik geen gehoor aan mijn diepste verlangens, ik stopte ze weg. Ik dacht: ‘Dit is niet voor mij weggelegd’ en ‘Wie ben ik nu eenmaal’. Ik hield mezelf klein, waardoor ik niet deed wat ik werkelijk te doen had. Ik maakte een B-keuze of nog erger, ik werd passief. Het niet in lijn leven met mijn innerlijke drijfveren en het in de koelkast zetten van mijn talenten, nekte me. 5 jaar geleden liep ik tegen een burn-out aan. Een kantelpunt in mijn leven.

Vanaf dat moment ging ik op zoek naar alle mogelijkheden om leiding te nemen over mijn leven. In plaats van te wijzen naar anderen, koos ik ervoor om totale verantwoordelijkheid te nemen voor mijn leven. Ik volgde verdiepende opleidingen, trainingen en las veel boeken op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, psychologie en spiritualiteit, die me zouden helpen om mezelf te ontdoen van alles dat ik had aangeleerd. Ik liet letterlijk los wie ik gisteren dacht te zijn. Zo ontstond er ruimte om te ontdekken wie ik wél ben, wat mijn innerlijke drijfveren zijn en hoe ik met mijn unieke talenten een mega impact maak en kan bijdragen aan het creëren van een Nieuwe Wereld.

‘Hoger Plan’,  jeukwoord of ECHT mogelijk?

Ik maakte na 18 jaar gewerkt te hebben in de financiële sector een carrière switch naar een leven als (Outdoor) Life & Business Coach. Nu help ik bijna dagelijks ambitieuze, creatieve en ondernemende mannen zoals jij om hun leven naar een Hoger Plan te tillen. Ik geef ze dé juiste begeleiding om te gaan staan voor hun MISSIE en het beste uit zichzelf te halen. En hierbij zeg ik expliciet ‘beste’ en niet ‘alles’. Veel coaches en trainers roepen ‘Haal alles uit jezelf!’ en laat het woord ‘alles’ voor mij nu net een jeukwoord zijn. Voor mij beschrijft ‘alles’ dat ik mijn agenda helemaal moet volproppen om zoveel mogelijk te beleven en te ervaren (kwantiteit). Voor mij gaat het om kwaliteit: kwaliteit van het leven en kwaliteit van business. Dit door bewust te kiezen. Door te leren kiezen wat er werkelijk toe doet en wat werkelijk bijdraagt aan het leven van mijn Diepste Waarheid. Want dat is in mijn ogen werkelijk nodig om je MISSIE ten volste te kunnen leven: Bewust leren kiezen voor wat bijdraagt, zodat je dromen en verlangens niet alleen in je gedachten bestaan, maar ook de ruimte krijgen om werkelijkheid te worden. Dus voor mij is een ‘Hoger Plan’ geen jeukwoord meer, maar ECHT mogelijk, omdat ik het zelf aan de lijve heb ondervonden. Dit betekent niet dat ik er al volledig ben. Ook ik ken nog steeds de nodige uitdagingen, maar ben in staat er op een minder zware manier naar te kijken en me mee te laten voeren door de stroom van het leven.

Tijd voor jouw MISSIE?

Vind je het hoog tijd om jouw ware MISSIE ten volste te gaan leven?

Download mijn gratis MISSIE cheat.

In 5 minuten tijd reken je af met je grootste energievreter, maak je ruimte voor wat wél bijdraagt aan het creëren van een succesvol bedrijf met je MISSIE en zet je de eerst volgende stap:

https://sanderdezwart.com/missie-cheat-sheet

Je bent super welkom.

Een warme groet,

Sander de Zwart

Leiderschap Coach voor mannen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *