[Inspiratie] Het belang van het hebben van een goede coach

Toen ik startte als ondernemer 2,5 jaar geleden, vond ik het belangrijk om mijn business van de grond af aan solide op te bouwen. Omdat ik zelf totaal geen kaas gegeten had van ondernemen, wist ik al snel diverse business coaches te vinden. Zo volgde ik een complete business training van Bas van Vugt (Hooggevoelige ondernemer) en stapte ik in de Mastermind van Maartje Koper, met live coaching in selecte groepjes.

Duizenden euro’s investeerde ik hierin, omdat ik voelde dat het me verder ging brengen en vooral dat ik me hiermee zou kunnen onderscheiden van anderen.

Ik had namelijk geen zin om aan te modderen
Ik had geen zin om het wiel steeds zelf te moeten uitvinden
Ik was vastberaden om te gaan voor kwaliteit

De jaren ervoor had ik vooral besteed aan mijn professionele ontwikkeling als coach, door een opleiding Mediumschap te volgen, waar onder ander regressie, mediamieke NLP, Trance Healing en Systemisch werken op het programma stonden. Ook deed ik veel training op het gebied van meditatie, ademhaling en trans bewustzijn. En tijdens mijn werk in de financiële sector had ik al diverse coach opleidingen gevolgd, dus aan ontwikkeling geen tekort. In het contact met ondernemers kom ik veel onzekerheid tegen in stukken als zichtbaarheid, je ruimte innemen en het ‘verkopen’ van je product/dienst of om überhaupt klanten te krijgen die bereid zijn je producten/diensten af te nemen. Ik herken het, want ook ik ken deze onzekerheden. Nog steeds.

Voor veel ondernemers zijn deze onzekerheden een belemmering en zorgen ze onnodig voor vertraging en/of uitstel in je business. Dan zijn er allerlei redenen om iets (nog) niet te doen.

Want…het is nog niet goed genoeg
Eerst nog een opleiding doen…en dan pas…
Ik moet eigenlijk nog wat offertes versturen, maar heb ff geen energie meer…

En zo zijn er tig redenen te bedenken, waarom iets niet mogelijk is.

Ik weet het, want ook die stemmetjes spreken in mij. Ik laat me alleen niet weerhouden. Ik ga door, ik kom in actie, ik laat mezelf zien. Ondanks mijn onzekerheden.

Want dat leer ik van alle succesvolle coaches en trainers die ik volg. Ze staan aan en als ze een dagje laag in hun energie zitten, wat ook weleens mag…herpakken ze zich als een malle, zonder horten of stoten.

Hoe dan?
Ze hebben een basisvertrouwen ontwikkeld, waar ze te alle tijden op terug kunnen vallen.
Ze kunnen er op elk gewenst moment voor kiezen om in een hoge energie te stappen.
Alle misère en blokkades hoeven voor hen nog niet volledig getransformeerd te zijn voordat ze in actie komen.

Ik heb nu ook weer een business coach ingeschakeld die me kan helpen naar Next Level in mijn onderneming. Ik doe het voor mezelf en ook om mijn klant nog krachtiger vooruit te helpen.

Ik streef er continu dat mijn High Energy Coaching/Retreats in Life & Business tot in de diepste diepte gaat en voor mijn klant Life changing is. Daarom daag ik mezelf continu uit om beter te worden dan ik al ben.

En niet vanuit een ontevredenheid dat het nu niet goed genoeg is.

Nee, ik ga er vanuit dat het leven op dit moment helemaal goed is en dat je werkt aan je ontwikkeling om wat al goed is nog beter te maken.

En dat maakt dat persoonlijke ontwikkeling leuk wordt en iets positiefs, in plaats van een strijd.

Een goede coach helpt je sneller te groeien, omdat hij je blinde vlekken ziet en door je heen prikt. Hij helpt je om zelf op zoek te gaan naar oplossingen voor je uitdagingen en het beste uit jezelf te halen. Hij zorgt dat je in plaats van alles uit te stellen de juiste productieve acties neemt.

Heb je momenteel een duidelijke missie in je leven? En zo ja, spreek je over met anderen? Zo nee, ga er over delen. Dat helpt je echt vooruit.

Is jouw missie nog niet helemaal helder en heb je behoefte aan focus en richting? Wie weet ben ik voor jou de ideale Life & Business Coach en Trainer, die je helpt om het beste uit jezelf te halen. Jouw commitment om er helemaal voor te gaan is hierbij essentieel.

Ik maak graag kennis met je tijdens een vrijblijvende strategiesessie telefonisch of in de natuur. Klik HIER om jouw ruimte te ‘claimen’.

Een warme groet,

Sander de Zwart

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *