[Inspiratie] Op zoek naar mijn diepste waarheid

Het leven geeft je een aaneenschakeling van leermomenten. Dit is een oneindig proces. Hoe ver je ook ontwikkeld bent, hoe hoog je bewustzijn ook is: It’s a never ending story.

De afgelopen week ben ik in mezelf weer door diepe processen gegaan, die me hebben verbonden met mijn Diepste Waarheid. Dat ik de MISSIE heb mijn unieke steentje bij te dragen aan de wereld en dat er altijd al een wereldverbeteraar in me schuilde was me heel mijn leven al duidelijk. Alleen dacht ik jarenlang dat ik hier te klein voor was. Want wie was IK nu eenmaal om dit te doen.

Mij kon je toch geen leider noemen? Zelfs in een leidinggevende functie bij de bank waar ik werkte, werd me iedere keer de illusie voorgehouden dat een echte leider: hard is, laat zien wie er de baas is, zijn machtspositie toont en keihard met de vuist op tafel moet slaan als er niet geluisterd wordt.

Maar nee, zo’n leidinggevende was ik niet. Ik had een zachte kant waarmee ik verbinding maakte met de mens achter de medewerker. Keer op keer in verbinding vanuit het hart, vanuit liefde voor het bedrijf, vanuit liefde voor de medewerker en vanuit liefde voor de klant. De verantwoordelijkheid voelen voor een bedrijf had ik toen al heel sterk. Mij was al heel vroeg geleerd om als medewerker te handelen alsof het je eigen bedrijf is. Deze instelling hielp mij altijd om de juiste keuzes te maken en vanuit een hoger bewustzijn te functioneren.

Dat niet iedereen mijn kwaliteiten zag, was een feit. Ik werd op een gegeven moment op een zijspoor gezet. En toen kwam de overtuiging: Ik ben té klein om een echte leider te zijn weer terug in mijn systeem. Alhoewel, die zat er blijkbaar nog. Goed verscholen, maar door deze trigger kwam deze weer aan de oppervlakte.

Toch heeft me dit nooit weerhouden om stappen te maken. Toch was mijn vertrouwen zo immens groot dat ik ben doorgegaan. Vaak uit mijn comfortzone, vaak net even anders dan een ander. Ik viel altijd net buiten de groep. Ik werd gezien en gewaardeerd óf ik werd genegeerd en weggewuifd. Een middenweg leek er niet te zijn.

En de weg die ik aflegde was vaak een eenzame weg. Met diep van binnen een grote MISSIE, waarvoor ik me lange tijd te klein voelde. Maar door vol te houden en er vol voor te gaan ben ik er steeds meer in gaan vertrouwen. Dit heeft me doen inzien dat ik nergens te klein voor ben, tenzij ik dit zelf blijf geloven. Want JA, zolang je dit gelooft, dan verandert er niets. Er is namelijk niemand die je zegt: Zou jij niet eens even snel opstaan om jouw DING in de wereld te zetten. En zelfs al zou iemand je dit zeggen. Je hoort het pas echt als je het zelf gelooft. Nee, niemand neemt dat besluit voor je. Dit zal je zelf moeten nemen. En ja… zo geschiede…dit besluit nam ik zelf!

De laatste dagen ben ik weer door diepe processen gegaan op zoek naar mijn Diepste Waarheid. Dit begon afgelopen zondag bij een krachtig event op de Veluwe van Mathijs Bos dat hij ‘De nieuwe wereld’ noemt. Deze dag stond in het teken van een diepe verbinding vanuit het hart met het thema ‘Omarm wie je bent!’. Met een vette meditatiereis, waarin ik het niet droog hielt. En eind van de middag op de hei een verbonden ademreis, die we in tweetallen mochten ontvangen en faciliteren. Wauw…In het ontvangen had ik al wat ervaring en er kwam weer heel wat los. Ik voelde me volledig verbonden met mijn ziel en kon om een gegeven moment alleen maar huilen van geluk. Een gevoel van eenheid ervaren is altijd zooo vet. En ook het begeleiden van de ademreis van mijn maatje van die dag, Coen, was super om te doen. Het voelde vertrouwd, alsof ik dit al jaren deed. Alsof het de normaalste zaak was om deze processen met elkaar te doorlopen. En dat doet me soms echt beseffen dat dit niet de eerste keer is dat ik hier op aarde ben. Ook al ben ik nooit zo bewust met vorige levens of vorige incarnaties bezig, in deze situaties realiseer je je weer wie je ten diepste bent.

Aansluitend bleef ik met Coen nog twee dagen op de Veluwe. Ik heb het hier over collega coach, vriend en zielsverwant: Coen van Broekhoven. We hadden elkaar weleens eerder gesproken omdat we beiden gespecialiseerd zijn in outdoorcoaching en vooral met mannen werken. Dit leidde tot het idee om eens een paar dagen met elkaar op te trekken. We hadden een boshuisje in Otterlo gehuurd en ondanks dat we elkaar nog niet eerder fysiek hadden ontmoet, was er direct een klik en een mega groot vertrouwen naar elkaar toe om samen een diepe innerlijke reis te maken.

Hij heeft me op diverse vlakken heftig gespiegeld en getriggerd. Hij vroeg me in hoeverre de: HSP Man waarmee ik tot nu toe nog behoorlijk actief ben nog passend is in mijn eigen proces: NU op dit moment.

In eerste instantie was het een JA, want ik voel ook dat ik heel veel waarde lever aan de man die zich hierin herkent. Ik heb een aantal waardevolle online trainingen ontwikkeld, die al veel hooggevoelige mannen vooruit geholpen hebben. Toch bleef Coen me triggeren in zijn vraagstelling of de HSP Man de volledige lading dekt met wat ik de wereld te bieden heb. En toen ik me verbond met mijn diepste waarheid, was het antwoord: NEE.

Dit uit te spreken ontspande direct. Wow…een last leek van mijn schouders te vallen. Ik wist niet dat dit zo diep zat, want dit daadwerkelijk uitspreken, bracht ook een enorm schuldgevoel met zich mee. Een oud stuk dat graag alles en iedereen wil helpen. Het kleine jongetje in mij dat zoveel te geven heeft aan de wereld en graag iedereen gelukkig wil maken.

En natuurlijk realiseer ik me gewoonweg dat dit niet gaat. Sommige hooggevoelige mannen, zijn er namelijk nog niet klaar voor om geholpen te worden. En met hoeveel liefde ik hen ook wil helpen, als ze er zelf nog niet klaar voor zijn, dan is het vechten tegen de bierkaai. Dan wordt het voor mij een continue strijd de man in kwestie te overtuigen. Dan loop ik energetisch volledig leeg.

Daarnaast heb ik Sander de Zwart Coaching met Life & Business Coaching en hierin was ook mijn doelgroep nog niet scherp genoeg. Ik richtte me op de dienstverlenende ondernemer, dus zowel man als vrouw. Dit was voor velen niet duidelijk, want alhoewel ik af en toe wat vrouwen in mijn praktijk krijg, zijn het overwegend mannen die zich tot mij wenden. Veelal wel met een herkenning in de terminologie HSP, maar de meesten hiervan hebben hierin al een bewuste weg gevonden en zijn met diepere uitdagingen bezig: ambitie, creatie, ondernemen en het krachtig neerzetten van hun MISSIE.

En opeens viel het kwartje: Ik mag een knoop doorhakken. Ik mag laten zien voor welk type mens ik de beste coach/trainer ben en hier komt ie dan:

De ambitieuze, creatieve en ondernemende man, die bewust gaat staan voor zijn MISSIE en het beste uit zichzelf haalt.

Ja…dat zijn de mensen waar ik graag mee werk. Alhoewel ik veel liefde voel voor ieder mens op aarde en diep in mijn hart iedereen zou willen helpen, dit kan gewoonweg niet. Bij een bouwmarkt kom je namelijk niet om je gebit te laten verzorgen. En als je nek en schouders vastzitten, dan vraag je ook niet aan caissière bij de supermarkt of ze je even wil masseren.

Dit gezegd hebbende zijn de grenzen in mijn genoemde voorbeelden overduidelijk. In een business waar het gaat om dienstverlening en met name coaching, zijn die grenzen wat minder scherp, tenzij je de grenzen zelf scherp weet te stellen als ondernemer.

Dit vraagt om een diepe verbinding te maken met jezelf, met je drijfveren en je talenten. Daarom is het goed om hier regelmatig de tijd voor te nemen, zoals ik dit nu deed. Het was fijn hierin gespiegeld te worden door een persoon die ik volledig vertrouw, die weet waar hij het over heeft. Iemand die je ECHT kan helpen. Ik ben je enorm dankbaar, Coen, dat we we op dit vlak een diepe verbinding hebben kunnen maken. Op gelijkwaardig niveau en vanuit een zuivere intentie naar elkaar toe. De Adelaar (Coen) en de Condor (ik) . Zo zijn we onszelf bij toeval gaan noemen deze dagen. Aan elkaar gewaagd, elkaar continu scherp houdend en elkaar liefdevol geconfronteerd met de blinde vlekken die in ons huisden. Ik was benieuwd naar de betekenis en stuitte op de volgende tekst:

“Wanneer de Condor en de Adelaar weer samen vliegen in dezelfde lucht zal de aarde ontwaken, de wereld in balans komen en vrede heersen”, aldus een oude profetie van de Inca’s. Wauw…toen ik dit las, sprongen de tranen in mijn ogen. Ik kon deze boodschap volledig ontvangen en voelen.  De adelaar is verbonden met het richtinggevende licht, de bestemming, de visie. En de condor is verbonden met de stilte, het horen van het gefluister van de wind (de stem van het Goddelijke) en de missie van de Ziel. Yes, Coen, dat waren wij samen. Wij vlogen in deze verbinding met elkaar.

Het ging ons beiden om het vinden van onze diepste waarheid. En dat gaat over hart-gedreven eigenaarschap:
– De volle verantwoordelijkheid nemen voor je acties;
– Volledig gehoor geven aan je innerlijke drijfveren en unieke talenten;
– Doen waar je goed in bent en hiermee het verschil maken.

En met de mensen voor wie dit resoneert wil ik graag samenwerken. Dat is mijn ideale klant. Iemand die nog een ander als schuldige aanwijst, maakt zichzelf automatisch slachtoffer en kan ik pas helpen als hij inziet, dat hij zelf aan zet is.

Verwar dit alsjeblieft niet met het niet meer mogen hebben van tegenspoed in je leven. Soms heb je te maken met heftige situaties, zoals ziekte, verlies of ander leed. Het leven is niet altijd eerlijk. Soms heb je iets niet in de hand. Soms heb je gewoonweg ergens geen invloed op en dat is de beweging die hoort bij het leven.

Bij tegenslagen mag je boosheid en verdriet ervaren. Dat is juist het belangrijkst, want door in verbinding te komen met de emotie, geef je het de ruimte en erken je het. Dan mag het er zijn. Dan hoef je niets te ontkennen, weg te stoppen of ergens voor weg te lopen. Dan is het er. En als dat er is, dan mag ook vreugde, vrijheid of vrede gevoeld worden. Want ook dat hoef je niet te ontkennen, weg te stoppen of voor weg te lopen. Dat is er ook.

Het is ieders eigen keuze om te zijn met iedere emotie in het lijf. Om niets meer te ontkennen en het er gewoonweg laten zijn. En zodra je het omarmt hoef je het feitelijk niet los te laten. Want het is er.

HSP Man blijft bestaan als online platform met een eBook, online training en blog. Ik zal dit niet meer voeden met nieuwe informatie. De HSP Man Zijn Challenge van 5 dagen die ik voor augustus beoogde, heb ik besloten te cancellen. Intussen had ik al enkele aanmeldingen, waarvoor dank. Ik wil graag een goed alternatief bieden en dat is de bestaande HSP Man Challenge van 30 dagen, die je helpt om te kiezen voor jezelf en oude patronen te doorbreken. Ik bied deze online training tijdelijk aan voor kleine investering van € 47,00 incl. BTW (i.p.v. € 110,00). Interesse? Lees hier verder>>

De mailinglijst waarop je nu geabonneerd bent, zal ik vanaf heden richten aan de ambitieuze, creatieve en ondernemende man die zich volledig wil verbinden met zijn mannelijke kracht, zodat hij gaat staan voor zijn MISSIE en alles uit zichzelf haalt. Herken je jezelf hierin, dan blijf je uiteraard van harte welkom. Is dit niet passend bij waar je naar op zoek bent, dan staat het je vrij om te gaan. Mijn maandelijkse Mannencirkels in de duinen sluiten al volledig aan bij dit vernieuwde concept. Gisteren ook weer zo’n krachtige avond gehad. Ondanks de regen de gehele dag, was het droog toen we plaatsnamen op een prachtige zandvlakte. We deelden diepe stukken, er kwam ook een stukje proceswerk aan te pas en we waren open en veerkrachtig verbonden met elkaar. Thanx mannen.

Ik realiseer me dat ook veel vrouwen mijn mails lezen. Inspireren mijn berichten je? Blijf. Ook heb ik nog steeds vrouwen in mijn trajecten en retreats en zij blijven welkom. Echter naar buiten toe maak ik nu duidelijk de keuze om de man aan te spreken. Om een uniek merk van Sander de Zwart Coaching te maken. En dat is er niet voor iedereen. Veel van mijn mijn klanten hebben eerst andere trajecten doorlopen, zoals 365 dagen Succesvol en events van Michael Pilarczyk. Of hebben zich laten inspireren door sprekers, zoals Tony Robbins. Sommige mensen zijn dan pas klaar voor mij en mijn expertise. Want bij mij gaat het een level dieper en die kant van mezelf mag ik meer laten zien.

Ik ben iemand die hart-gedreven werkt en liefdevol door alles heen prikt. Voor mij kun je geen geheimen hebben en die insteek is nodig om vooruit te komen, om verdere richting te bepalen en vooral ook in actie te komen. Want hoe diep en zweverig het soms lijkt wat ik schrijf, ik verbind het altijd weer met de realiteit: Hier en NU. Want in de Goddelijke wereld kunnen we na dit leven nog lang genoeg vertoeven. Het gaat erom dat je je volledig potentieel als mens weet te benutten, in het lichaam waarin je geboren bent. Dus geniet vooral van deze beleving hier op aarde in jouw eigen lijf, want dat maakt deze beleving UNIEK. Jij bent uniek!

Het staat je geheel vrij te reageren. Ik wens je alvast een fijn weekend.

Een warme hug,

Sander de Zwart

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *