Hoe je sterke 'mind' je in het leven van je dromen beperkt - Sander de Zwart

Hoe je sterke ‘mind’ je in het leven van je dromen beperkt

De laatste dagen ben ik lekker op dreef met het schrijven van posts en het maken van video’s. Ik merk dat ik in een sterk creëerde energie zit, waardoor de woorden prikkelender kunnen zijn dan in periodes dat ik een wat kalmere energie heb. Het een is niet beter dan het ander. Je ziet echter direct een ander effect. Ik krijg boze reacties, maar vooral veel positieve. Mannen die zich direct aangespoord voelen om stappen te gaan maken als het gaat om het realiseren van hun dromen.

Beperkende overtuigingen (Ja, die sterke ‘mind’)

Vandaag had ik naar aanleiding van mijn stevige berichten direct een aantal kennismakingsgesprekken en daarin kwam ik een rode draad tegen. Een diep verlangen om een coaching business te bouwen en daarmee iets creëren wat volledig vanuit hart en ziel komt. Een super waardevol verlangen, dat nog behoorlijk wordt weggedrukt door de sterk aanwezige ‘mind’ die met allerlei blokkerende gedachtes komt en toch liever op safe wil spelen. Bijv. ‘Toch nog een baan willen voor de financiële zekerheid en dan langzaamaan wat opbouwen. Of het idee hebben niets te moeten forceren.’

En ja, met forceren bereik je geen groei en werk je het juist tegen of stoot je wat je wilt juist af. Dat weten we. Toch kunnen de woorden: ‘je mag niets forceren’ ook een foefje zijn van de ‘mind’ om je tegen te houden. Onder het mom van: leun maar lekker achterover, het komt zoals het komt, als het je gegund is komt het je toe. Maar ook dan kan het een manier van afstoten zijn. Een trucje om toch nog niet helemaal je plek in te nemen. En dat maakt lui of passief. Want hoewel ik pleit voor een leven vanuit flow, worden in die flow wel degelijk acties van je verwacht.

Doe jij het rustig aan, dan doet het Universum dat ook

De energie die je uitzendt krijg je ook weer terug. Vanuit een ‘laid back’ mindset, zal ook het Universum rustig aan doen. Zet jij je businessdeur maar voor een uurtje in de week open, dan krijg je maar voor een uurtje werk. En pas als jij je vol beschikbaar stelt, is ook het Universum vol beschikbaar voor jou. Tegelijk zitten er ook addertjes onder het gras. Want je baan rigoureus opzeggen, betekent niet dat je jezelf direct beschikbaar stelt. Dat gaat namelijk om jouw eigen energie: jouw meest leidende mindset in het moment. Ben je ondanks dat je beschikbaar bent, bang dat klanten niet zullen komen, dan komen ze inderdaad niet. De meest dominante energie wint altijd en daarin word je steeds weer bevestigd. Voor je eigen innerlijke processen kun je helaas niet weglopen, hoe graag je dat ook zou willen.

Laat je inspireren door deze video over jouw sterke ‘mind’ en wat je kunt doen om hem koester te maken. En ben je echt bereid om JA te zeggen tegen jezelf? Dan maak ik graag kennis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gratis sessie

In 30 minuten helderheid over:

Sander de Zwart draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches