'The Work', de docu die iedere man gezien moet hebben - Sander de Zwart Coaching

‘The Work’, de docu die iedere man gezien moet hebben

2 jaar geleden zag ik een documentaire op de NPO die mij diep raakte. Want hier gaat het leven werkelijk om: ruimte geven aan je pijn, je verdriet, je boosheid, je frustraties, aan alles. Ik zette de docu op Youtube en sindsdien is deze door vele mannen bekeken.

Ik ontving o.a. deze reactie van een man:
“Ik heb zes of zeven keer gehuild tijdens het kijken. Mannen moeten dit echt bekijken om in te zien dat het oké is om je open te stellen en je emoties te tonen; om de pijn, verdriet en woede naar buiten te laten komen.”

Wegens een auteursrechtenclaim was ik genoodzaakt de documentaire van mijn Youtubekanaal te verwijderen. Wel vind je hieronder de trailer én heb ik de full length version gevonden op een ander Youtube kanaal (onder voorbehoud van beschikbaarheid).

Inhoud

Filmmakers Jairus McLeary en Gethin Aldous volgen drie mannen die zich vrijwillig laten opsluiten in Folsom State Prison in Californië. Daar ondergaan ze samen met de gedetineerden een heftige groepstherapie waarin verslaving, verdriet, verscheurde familieverbanden en suïcidale gedachten aan bod komen. Twee keer per jaar vindt deze bijzondere therapiesessie plaats. Gedurende vier dagen maken mannen van buitenaf kennis met de mannen binnen, om samen de strijd aan te gaan met hun problemen.

De gedetineerden, waaronder leden van spijkerharde bendes als The Aryan Brotherhood, treden tijdens de sessies op als geroutineerde empathische medetherapeuten. Hun deelname aan dit soort groepstherapie is niet zonder consequenties voor hun leven in de gevangenis; tegelijkertijd heeft succesvolle deelname invloed op hun mogelijke voorwaardelijke invrijheidstelling.

Trailer:

Full length:

De kans is groot dat de documentaire ook jou raakt en dat je behoefte hebt hier verder over te babbelen

Je bent van harte welkom voor ‘een bakkie op afstand’ als je voelt dat ik je op welke manier dan ook van dienst kan zijn. Ik probeer zo snel mogelijk te reageren via mail. Virtueel of telefonisch maak ik graag tijd voor je>>

Je kunt me ook bereiken via +31 6 13 49 23 07. Het liefst via WhatsApp, aangezien ik regelmatig aan het coachen ben in de natuur.

Een warme groet,

Sander de Zwart

3 reacties op “‘The Work’, de docu die iedere man gezien moet hebben”

 1. Dankjewel Sander!

  Geheel mee eens dat iedere man dit gezien moet hebben.

  Wat er bij mij op kwam:
  Open stellen
  Kwetsbaarheid
  Veiligheid
  Angst
  Spiegel waarin je jezelf ziet
  Herkenning
  Contact maken met de medemens
  Verbinden
  Kind in jezelf toe laten
  Adem halen
  Tranen laten lopen
  Geschiedenis
  Een vader hebben, die er ook voor jou is.
  Voelen
  Vertrouwen
  Oordelen, veroordelen
  Elkaar in de ogen kijken
  Lichaamswerk
  Oergeluiden
  Liefde
  Warmte
  Arm om je heen

  Geef jezelf een kadootje en bekijk deze docu!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *