Vlog #13 Mannen in verbinding via Mannencirkel - De ware kracht van de man - Sander de Zwart Coaching

Vlog #13 Mannen in verbinding via Mannencirkel – De ware kracht van de man

De ware kracht van de man is zacht en kwetsbaar en komt alleen tevoorschijn als hij zich volledig veilig voelt. Ik spreek voor mezelf, want voor mij voelt dit als een diepe waarheid en intussen weet ik ook dat ik hierin niet alleen sta.

Als ik voel naar mijn diepste verlangen, dan is dat contact maken met anderen en vooral met mannen. En tegelijkertijd zit daar nog diverse laagjes van een diepgewortelde angst voor mannen. Ik realiseer me hierin steeds meer dat dit wellicht de werkelijke reden voor me is om juist met mannen te gaan werken.

  • Dit om mezelf continu uit te dagen
  • Dit om mijn eigen comfortzone steeds meer op te rekken
  • Dit omdat ik niets anders meer kan dan gehoor te geven aan mijn verlangens, ook al betekent dit dat ik ook een angst moet aankijken

Ik ontdekte dat ik me in het contact met mannen vaak niet veilig heb gevoeld. Ik voelde me niet mannelijk genoeg. Ik nam hierdoor vaak een rol van pleaser aan en durfde de ware Sander niet altijd te laten zien, hooguit een stukje daarvan. Daarachter zat een grote angst: De angst om afgewezen te worden. Ik voelde me niet goed genoeg. Daarom liet ik mezelf niet altijd volledig zien, uit zelfbescherming. En afgewezen worden op een ‘rol’, dat deed immers minder pijn.

Nu ik sinds 2,5 jaar bezig ben als coach/trainer en intussen veel mannen heb begeleid om het beste uit zichzelf te halen, kan ik zeggen dat mijn comfortzone behoorlijk is opgerekt. In de 1-op-1 sessies heb ik een setting gecreëerd waarin ik mezelf 100% veilig voel. Ook zorg ik dat de cliënt een veilige bedding ervaart. Dit is de basis om volop de diepte in te gaan. Hierin geef ik mezelf helemaal, laat ik me leiden door mijn intuïtie en ontwikkel ik mezelf continu om nog dieper te kunnen gaan.

Er zijn nog weleens situaties waarin ik me nog niet 100% veilig voel. Dit kan bijvoorbeeld een setting zijn met een grotere groep mensen. Energetisch gezien komt echt alles bij me binnen en hierin mag ik nog veel meer leren wat van mij is en wat van de ander. Ik ben bewust begonnen met het organiseren van een maandelijkse Mannencirkel om beter te leren omgaan met groepsdynamiek.

Daarnaast heb vele malen ervaren dat wanneer meerdere mannen in een veilige setting bijeen zijn heel veel moois ontstaat. Delen van je gevoelens, je onzekerheden en angsten helpt om verbinding te maken. In het dagelijks leven ervaar ik nog veel taboes voor de man om dit te doen. Hij houdt zich in, doet zich vaak sterker voor dan hij is. Ik herken het. Ik trap ook nog weleens in mijn eigen valkuilen. Maar de ware kracht van de man is zacht en kwetsbaar en die mag veel meer naar buitenkomen, want dat maakt je leven en de wereld om je heen een stukje mooier. En natuurlijk is het lastig om dat direct te implementeren in je dagelijks leven.

Daarom is een Mannencirkel bij uitstek de plek om een speelruimte te creëren, waarin je ongestoord kunt oefenen met ‘jezelf zijn’. Waar je alles mag delen, zonder er direct op afgerekend te worden, waar andere mannen oprecht luisteren en respect hebben voor ieders stukken. Waarin ruimte is om diepe angsten aan te kijken en deze samen te transformeren.

Mannen zijn de beste spiegel voor me. In verbinding met hen, maak ik diep contact met mezelf en komt mijn ware, zachte en kwetsbare kracht naar boven. Deze verbinding maken doen we samen, met een klein groepje mannen, eens per maand in de Schoorlse Duinen.

https://sanderdezwart.com/mannencirkel/

Ik verwelkom je graag.

Een warme groet,

Sander de Zwart

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *