Ondernemen is als een achtbaan: vol ups en downs

In standje overleven als ondernemer, terwijl je ooit zo vol toewijding aan je MISSIE begon…😔

“𝑶𝒏𝒅𝒆𝒓𝒏𝒆𝒎𝒆𝒓𝒔𝒄𝒉𝒂𝒑 𝒊𝒔 𝒂𝒍𝒔 𝒆𝒆𝒏 𝒂𝒄𝒉𝒕𝒃𝒂𝒂𝒏: 𝒗𝒐𝒍 𝒎𝒆𝒕 𝒖𝒑𝒔 𝒆𝒏 𝒅𝒐𝒘𝒏𝒔.”

Op 21 maart 2021 kwam mijn boek ‘Word de Creator die je altijd al was’ uit. Dat moment voelde voor mij als een mijlpaal in mijn leven. Als een bezegeling op het pad dat ik sinds 2014, na mijn burn-out, was ingeslagen.

Een behoorlijke weg van zelfontdekking en loskomen uit de bankwereld met targets, beklemmende structuren en wet- en regelgeving. Vol overgave springen in een nieuw leven en luisteren naar mijn hart.💓

Het volgen van mijn innerlijke roeping, was super spannend en onbekend. Een eigen boek voelde als een kers op de taart voor al het innerlijke werk.🍒🎂 Ik leefde in die periode 100% afgestemd en aanwezig in mijn authentieke kern. Volledig op mijn plek.

Ik faciliteerde mijn eerste jaaropleiding en in het najaar volgden de tweede jaaropleiding en twee vaste mannengroepen.

Ook had ik gemiddeld tussen de 12-15 mannen in een 1-op-1 traject zitten. Het kon allemaal niet stuk. Totdat rond mei/juni 2022 alle groepen en veel 1-op-1 coachings eindigden.

Ik weet nog goed dat ik in die periode een raar onderbuikgevoel had. Alsof veel activiteiten een definitief afscheid zouden zijn. Dit uitte zich ook in de externe wereld.

Want geen enkele man besloot zijn deelname aan de groep of aan de coaching te verlengen, terwijl dit eerdere jaren wel zo was.Het boezemde ook wat angst in en gevoelens van afwijzing.

Een gevoel van: “Zie je, uiteindelijk sta je er weer helemaal alleen voor”. Wat nu als het over en uit is met mijn coaching business?🤔 Het begon allemaal stroperiger te lopen.Waar ik voorheen regelmatig ‘nee’ moest verkopen, was mijn agenda opeens veel leger.

Er kwamen wel klanten en er startte af en toe weer iemand in een traject, maar niet meer in die flow van weleer.

  • ✨Wat was er aan de hand?
  • ✨Was de betovering verbroken?
  • ✨Waren mijn ‘gaven’ zomaar ingetrokken?
  • ✨Kreeg ik straf en moest ik op het reservebankje?

Mijn intuïtie werd steeds waziger.🤯 Nog steeds sterk genoeg, maar met wat meer mist en ruis op de lijn dan ik gewend was.

Ik weet zeker dat de meeste mensen het waarschijnlijk niet eens door hadden. Want ik had voldoende inspiratie voor dagelijkse posts. Ik was nog steeds zichtbaar. Ik bleef vooral ‘doorgaan’.

Niet stoïcijns, want ik ging er wel mee aan de slag natuurlijk. Ik bleef mijn innerlijk werk doen en op onderzoek naar mijn plek. Maar het was meer vanuit standje overleven.

Ik mocht mezelf weer opnieuw uitvinden. In 2023 ontstond weer een stijgende lijn.

Wil je weten hoe ik uit het standje overleven kwam?

Het volgende blogbericht bevat maar liefst 22 tips om uit standje overleven te komen.

We bieden exclusieve leiderschap- en business programma’s voor CEO’s en topondernemers.

Onze werkwijze is geïnspireerd op de wijsheid van het dienend en authentiek leiderschap binnen traditionele Native American Tribes. 

 Wil je leren hoe?

Een warme groet, ook namens Nico,

Sander de Zwart

Leadership & Business Mentor | Auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sander de Zwart draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders