Over Sander

Bruggenbouwer tussen verstand en gevoel

"Na een burn-out kwam ik in beweging en besloot ik het beste uit mezelf te halen"

Sander de Zwart | Life & Business Coach | Trainer

Mijn expertise ligt in de transformerende 1-op-1 coaching in de natuur. Met mijn eigen ontwikkelde Energy Bridge Methode help ik je de (energetische) brug te bouwen tussen verstand en gevoel. Al mijn kennis, wijsheid en intuïtie zet ik ten volste in om je in dieper contact te brengen met je innerlijke kracht. Diepe emoties en lichamelijke blokkades krijgen de ruimte om te transformeren. Dit geeft vaak een groot ‘Wow-effect’ bij mijn cliënten omdat ze niet wisten dat ze zo diep in zichzelf konden kijken en voelen. De coachingsessies en retreats zorgen voor levensveranderende inzichten, waarmee je direct met krachtige stappen vooruit komt. Er wordt regelmatig een vergelijking gemaakt met een psychedelische reis, alleen dan puur natuur.

Vrijheid in ondernemerschap

Je bent hier met een MISSIE, een opdracht om met je unieke talenten een steentje bij te dragen aan de wereld. En als je jouw MISSIE niet volledig KAN leven, heeft dit zijn weerslag op je gezondheid, je energieniveau en je levenslust en hier pas je voor. Je wilt met volle kracht vooruit en bent bereid om tijd, geld en energie te investeren in jezelf en  ‘for the greater good’.

Mijn naam is Sander de Zwart en ontdekte in 2007 dat ik hoogsensitief ben. Dit verklaarde mijn rijke belevingswereld in mijn jeugd en het gevoel dat ik me niet thuis voelde op deze wereld. Ik was altijd een vreemde eend in de bijt, was een gewillig pestobject en begreep niet waarom veel mensen het zichzelf zo moeilijk maakten. In mij heeft altijd een grote ‘eagerness’ gezeten om de mysteriën van het leven tot in de kern te doorgronden en te leren begrijpen. Toch bleef mijn innerlijke wereld voor een groot deel verborgen voor de buitenwereld en leefde ik voor mijn gevoel twee levens. Ik had mijn eigen overlevingsstrategieën ontwikkeld, om me staande te houden in de maatschappij, kreeg een goede baan in de financiële wereld en werd altijd gezien als een geliefde en succesvolle medewerker. Toen ik door een reorganisatie in een lagere functie terechtkwam, ben ik halsoverkop een HBO-opleiding gaan volgen. De combinatie van een fulltime baan, een studie en een gezin met twee jonge kinderen nekte mij. Dit resulteerde in 2014 in een burn-out. Tijdens een tentamen ging mijn lichtje letterlijk uit en werd het zwart voor mijn ogen. Ik maakte het nog wel af en met een bonkende kop, ben zo snel als ik kan naar buiten gegaan. Ik heb kilometers gelopen en ik wist dat dit het moment was om voor mezelf te kiezen. Ik wilde een ander leven, een leven dat volledig aansluit bij wie ik ben. En nog belangrijker: Vanaf dat moment nam ik het besluit om dit ook ECHT te gaan doen.
 
Hier startte mijn pad van zelfrealisatie, dat overigens oneindig voortduurt. Ik volgde tal van opleidingen op het gebied van bewustzijn en paste mijn dagelijks leven hierop aan. Zo volgde ik een opleiding Mediumschap & Trance Healing. Hierin heb ik mezelf veel technieken eigen gemaakt, zoals regressie, energetische healing, (Mediamieke) NLP en Systemische opstellingen. Ik heb mijn volledige levensstijl aangepast. Zo kijk ik veel minder televisie, let ik meer op mijn voeding, drink ik nog nauwelijks alcohol, beweeg ik meer en mediteer ik bijna dagelijks. Dit alles draagt bij aan een groter geluksgevoel, meer zin in het leven, een vitaler lichaam en een gezondere geest. Ik transformeerde binnen een korte tijd tot een compleet ander mens, een vrij mens. En dat is niet veel anders dan wie ik diep van binnen al was. Mijn binnenwereld was er namelijk altijd al. Alleen die hield ik voornamelijk voor mezelf. Naar buiten toe bleek ik een rol te spelen en die rol is in de loop der tijd volledig verdwenen. Dit maakt dat ik me naar buiten toe gedraag, zoals ik me van binnen voel.
 
Het pad van zelfrealisatie, zoals ik dat bewandel, is niet voor iedereen een doel op zich. Daar tegenover staat dat de meeste mensen wèl bezig zijn met geluk en het willen leiden van een lichter en luchtiger leven. De WIL is er in elk geval, echter bemoeilijken diverse uitdagingen het vaak om het gewenste resultaat te bereiken. In deze veranderende wereld, waarin we bewuster en authentieker willen leven, is er daarom steeds meer behoefte aan een gids om je door deze uitdagingen heen te loodsen.
 
Begin 2017 begon ik naast mijn baan met ondernemen en sinds 1 juni 2018 ben ik uit dienst getreden bij de bank waar ik 18 jaar werkte. Zo ontstond de website HSP Man waarbinnen ik hooggevoelige mannen leer de kracht van hooggevoeligheid te ervaren. Binnen Sander de Zwart Coaching richt ik me op 1-op-1 wandelcoaching en help ik bezielde en dienstverlenende ondernemers met krachtige stappen vooruit in life & business. Daarnaast heb ik enkele nevenfuncties. Zo organiseer ik samen met Kristel van Lieshout business trainingen voor gepassioneerde coaches (Succesvol coachen vanuit Essentie) en ben ik een van de gezichten en (business) coaches van Universal Academy, hét platform voor persoonlijke ontwikkeling in de nieuwe tijd.
 
Mijn hooggevoeligheid is mijn drijvende kracht geworden en naast mijn benaming als Life & Business Coach | Trainer, noem ik mezelf vooral Gevoelsexpert. Ik heb een groot inlevingsvermogen, ben een goede luisteraar en door mijn verdiepende en gedetailleerde vraagstelling komen we in het gesprek snel tot de kern. Ik ben zachtaardig in de omgang, echter ook open, direct en eerlijk. Ik vraag jou dan ook om openheid en eerlijkheid. Dit is essentieel om het gewenste resultaat te behalen.
 
Uiteraard is het coachen en gecoacht worden een vertrouwenskwestie. Ik vind het daarom belangrijk dat we een match hebben, zodat niets ons in de weg staat om de diepte in te gaan. Daarom bied ik een vrijblijvende wandelcoachingssessie (1,5 uur) aan in de duinen van Schoorl (pay-as-you-feel). Op die manier maken we kennis met elkaar en stemmen we samen af of een traject via Sander de Zwart Coaching kloppend is.

De snelste route naar een Vrij leven begint hier

Omdat het ook mijn missie is om mannen dichter bij hun gevoel te brengen, zijn mijn groepsactiviteiten vooral gericht op het bij elkaar brengen van mannen. Bekijk HIER de agenda voor een overzicht van alle komende activiteiten.
 
Vragen? Neem gerust contact op.
 
Een warme groet, 

Sander de Zwart