Over Sander - Academie voor Mannencoaches & Lichtwerkers

Over Sander

Mijn verhaal

Mijn naam is Sander de Zwart (1979), een hooggevoelige en bewuste man, vader en partner. Na een burn-out in 2014 besefte ik dat ik andermans dromen leefde. Deze dwong mij naar de kern van mijn angsten en blokkades te gaan op zowel mentaal, fysiek, emotioneel en spiritueel vlak en hier in de eerste plaats 100% verantwoordelijkheid voor te nemen. Door middel van het volgen van opleidingen op het gebied van Hypnotherapie, NLP, Familieopstellingen, Meditatie, Ademwerk en Energiewerk, leerde ik mijn intuïtieve en helende gaven, die ik als kind al ervoer, verder te ontwikkelen. In eerste instantie om met mezelf aan de slag te gaan en ten tweede om hierin ook anderen te kunnen begeleiden.

Ik werkte 18 jaar in de financiële sector in diverse functies van financieel adviseur tot teamleider. Toch voelde ik een diepere levensmissie en wilde ik meer vrijheid. Daarom verzamelde ik al mijn moed om een eigen business te starten en in het diepe te springen door mijn baan op te zeggen. Ik laat me inspireren door onder anderen de leer van Abraham Hicks (Wet van de Aantrekkingskracht), Stephen R. Covey (De zeven eigenschappen van effectief leiderschap), Eckhart Tolle (De kracht van het NU),  Neale Donald Walsch (Conversations with God), Dr. Michael Newton (De Zielenreis) en Christina von Dreien (Bewustzijn schept vrede).
 
In 2016 startte ik mijn praktijk gericht op het begeleiden van hooggevoelige en bewuste mannen. En dit is uitgegroeid tot een succesvolle business waarin ik voornamelijk een mentor ben voor mannelijke coaches, trainers en therapeuten die hun praktijk naar Next Level willen brengen.

Meer over Sander

Hey, man. Welkom bij Sander de Zwart Coaching, gaaf dat je er bent! Graag vertel ik wat meer over mezelf.

Mijn jeugd:

Geboren in 1979 in Den Haag en op mijn tiende verhuisd naar het toeristische plaatsje Schoorl. Als kind al duidelijk een zeer open en gevoelig jongetje met een grote innerlijke belevingswereld. Ondanks dat ik in Den Haag veel vriendjes had en goed kon meekomen op school, merkte ik dat ik na de verhuizing moeite had met het vinden van mijn plek. Op die leeftijd zijn kinderen snoeihard voor elkaar en word je als buitenstaander niet direct geaccepteerd. Dit mondde vaak uit in pesterijen en dit maakte dat ik van een open persoonlijkheid steeds meer in mezelf keerde. Ik kon me urenlang vermaken met muziekmaken, zingen en toneelspelen. Zo kon ik helemaal opgaan in mijn eigen wereldje, maar miste ik vaak wel de aansluiting met de wereld om me heen. Het zou nog jaren duren voordat ik hierin wat meer vrijheid ging ervaren.

Relatie en Vaderschap:

In de millenniumnacht vloog de vonk over tussen mij en mijn ware liefde. Sinds 02-01-2000 hebben we een relatie. Dit blijft een prachtige memorabele datum. Sinds 20-06-2008 zijn we getrouwd en exact 1 jaar later werd onze eerste zoon geboren en in 2012 volgde de tweede zoon. Het vaderschap geeft enorm veel leuke en inspirerende momenten. En tegelijk biedt het grote temperament en de sterke wil van beide zoons de nodige uitdagingen. Dit drukke leventje vraagt ook om voldoende quality time binnen onze relatie. Daarom hechten mijn vrouw en ik veel waarde aan een open communicatie. Dit lukt niet altijd perfect hoor, maar het blijft belangrijk om het samen leuk te hebben. Daarom plannen we geregeld een moment samen: Lekker uit eten, een filmpje pakken en soms even een nachtje weg. Dit helpt altijd om in de waan van alledag weer wat nader tot elkaar te komen.

Mijn eigen ontwikkelpad:

Vanuit mijn natuurlijke fascinatie voor bewustzijn, innerlijke wijsheid en persoonlijke groei, zette ik in de afgelopen 6 jaar na een burn-out op diverse vlakken in mijn leven belangrijke stappen. Ik zat al jaren in een vaste baan binnen de financiële sector en ik werd me ervan bewust dat ik mezelf klein hield. Ik realiseerde me dat ik uit veiligheid meestal koos voor een ‘gemiddelde’. Dit terwijl ik het altijd zo nodig had om mezelf op een gezonde manier uit te dagen. Ik bloedde langzaam dood. Ik realiseerde me dat dit niet de bedoeling kon zijn van het leven en ging op zoek naar de sleutel voor een beetje meer geluk,  zingeving en voldoening in het leven: Het vinden van mijn ‘purpose in life’. Door flink in mijn eigen ontwikkeling en groei te investeren en dit te blijven doen, vond ik eindelijk de sleutel!

Vanuit een baan in loondienst startte ik in 2016 mijn bedrijf als coach en trainer voor mannen, die net als ik op zoek zijn naar hun ware potentieel en deze volledig willen leven. Dit doe ik voornamelijk in de natuur. Want in de natuur is er direct rust en ruimte om de diepte in te gaan. En dat is noodzakelijk om tot de kern te komen en een constructieve verandering door te voeren.
 

Hoe dan?

Ik krijg vaak de vraag door wie of wat ik me vooral laat inspireren. Laat ik vooropstellen dat we in dit digitale tijdperk toegang hebben tot extreem veel informatiebronnen. Dit kan erg handig zijn, maar heeft ook een belemmerende werking. Namelijk niet alle informatie die we tot ons krijgen is zuiver of dienend op ons levenspad.

Mijn advies: Neem nooit alles direct voor 100% waarheid aan. Zelfs niet wat IK je zeg. 😉 Gebruik informatie slechts als middel om jouw eigen zuivere waarheid te vormen.

Wijsheden, methodes en theorieën die mijn interesse hebben zijn o.a.:

 • Meditatie
 • Ademwerk
 • Positieve psychologie
 • Universele Wetten (o.a. Wet van Eén, Wet van de aantrekking)
 • Alchemie
 • Sjamanisme
 • Plantmedicijnen
 • Boeddhisme/Hindoeïsme
 • Multidimensionaal denken / Kwantumfysica
 • Dualiteit / Eenheidsbewustzijn
 • Zelfgenezend vermogen
“Word de creator die je altijd al was.”
 
Een warme groet,
 
Sander de Zwart

6 Gratis Groeigeheimen (PDF)

Voor jou en je mannelijke coachklant

Direct resultaat: