Vlog #8 Waar bevind jij je op de 'Ladder van Bewustzijn' - Sander de Zwart Coaching en Trainingen

Vlog #8 Waar bevind jij je op de ‘Ladder van Bewustzijn’

In deze vlog leg ik uit dat alle emoties een eigen frequentie hebben. Inspiratie hiervoor is ‘The Map of Concsiousness’ van David R. Hawkins.

Dit overzicht geeft je inzicht in het pad van groei in bewustzijn dat we als mens allemaal bewandelen. Gevoelens van schaamte, schuld, afwijzing, verdriet en angst, zijn bijvoorbeeld emoties die resoneren op een lage frequentie. Voeren deze emoties de boventoon in je leven? Dan bevind je je voornamelijk in het ‘FORCE’ krachtveld. Dit betekent dat je veel moeite ervaart in het leven. Het leven voelt zwaar en je krijgt keer op keer te maken met teleurstelling. Een lage frequentie (dus zware emotie) heeft een hoge dichtheid en neemt dan ook meer ruimte in beslag dan een emotie in een hoge frequentie, zoals liefde, vreugde en verlichting.

Boven de 200 zit je in het krachtveld van ‘POWER’. Ik blijf bewust de Engelse termen gebruiken, want zowel FORCE al POWER wordt naar het Nederlands vertaald als KRACHT. Echter zul je vanuit de Engelse terminologie duidelijk het verschil ervaren. FORCE is kracht vanuit een geforceerde actie en POWER is de kracht vanuit een natuurlijke staat van Zijn, die er al is, zonder hierop druk uit te oefenen. EN dat is nu precies het verschil. ‘In je kracht staan’ is in mijn ogen daarom een zeer dubieuze uitspraak, omdat je het JUISTE krachtveld er eerst bij mag voelen.

Resoneer je op een hogere frequentie dan een ander maakt je niet een beter mens. Het geeft slechts aan dat je jezelf en de wereld om je heen op een ander level waarneemt. Dus niets is per se beter dan het andere. Echter de vraag: ‘Wat wil je liever, een leven waarin gevoelens van schaamte, schuld en afwijzing de boventoon voeren of een leven waarin gevoelens van vreugde, vrede en liefde volop aanwezig zijn?’, zal iedereen hetzelfde beantwoorden.

Realiseer je dat een frequentie die bij een behorende emotie is, niet een permanente staat van zijn is en zal door interne en externe invloeden gedurende de dag fluctueren. Wel is er een frequentie waarin je precies op dit moment in je leven het beste bij gedijd. Je kunt het zien dat je hierop in rust weer op terug veert.

Naar mate jij je jezelf meer ONTwikkelt (dus patronen die je laag houden in energie gaat doorzien), zal je ‘neutrale’ staat van Zijn, steeds hoger op de ladder komen te liggen. En dit betekent niet dat je nooit meer boos, verdrietig of angstig ervaart. Je blijft een mens, die ook te maken krijgt met negatieve ervaringen. Echter zul wanneer je de emoties doorvoelt en doorziet, in rust weer terugveren naar je hogere ‘neutrale’ staat van zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *