Een woord krijgt de waarde die jij erop plakt

‘Het maakt niks uit’ en ‘Het komt goed’ zijn woorden die ik vaak in mijn hoofd spreek als ik me weer eens ergens druk om maak. Een woord is slechts energie, jouw interpretatie geeft betekenis, dus waarde.

Voor mij betekenen de woorden misschien iets heel anders dan die van jou. Het heeft altijd meerdere kanten en je kan er meerdere betekenissen op plakken. Maar welke betekenis je er zelf aan geeft is altijd leidend. Vaak onbewust zorgt dit ervoor dat we doen wat we doen en waarom we doen wat we doen. ‘Het maakt niks uit’ helpt me te relativeren en uit het veld van polarisatie te stappen. Of het nu linksom of rechtsom is, of het nu de ene of de andere president wordt, vanuit diepste waarheid maakt het niets uit en is het een pot nat. Is het slechts de ene of de andere kant van dezelfde medaille.

Als stenen in de rivier

‘Het maakt niets uit’, helpt me ook om los te komen van de identificatie met mijn frustraties. Niet door ze te ontkennen, maar juist door ze er te laten zijn en ze te voelen. Als ik er middenin zit, dan bén ik de frustratie. Als ik eruit stap en er met een afstandje naar kijk, dan neem ik slechts waar. En is het gewoon energie dat ik in dit ogenblik om welke reden dan ook betekenis heb gegeven. Ik hoef er alleen maar naar te kijken en het neutraliseert, de lading valt er vanaf. Zo werkt dat met energie. Energie is in de kern een zuivere stroming zoals die van een rivier. Alleen de stenen in de rivier, blokkeren de stroming. En die stenen hebben we daar zelf neergelegd. Of laat ik het zo zeggen: we hebben het toegestaan dat er stenen in onze rivier kwamen. Het is handig om die zo nu en dan eens op te ruimen, zodat onze rivier weer vrijelijk kan stromen. ‘Het maakt niets uit’ helpt me daarbij.

Andere woordwaarde 😉

Ik kan me natuurlijk voorstellen dat jij een andere betekenis aan die woorden geeft. ‘Het maakt niets uit’ kan je bang maken dat je gevoelloos bent of wordt, onverschillig of in ontkenning. Het kan zelfs een gevoel van egoïsme oproepen of afwijzing. En zo kan ‘Het komt goed’, lijken op een aai over je bol of een pleister op de wonde. Het geeft je mogelijk de indruk dat het nu nog niet goed is en dat je nog even moet doorbijten of hard moet werken totdat het wél goed is.

Het IS al goed

Voor mij betekent ‘Het komt goed’ iets dat bijdraagt. Het is voor mij de beweging naar ‘Het IS al goed’. Voor het oog (het ego) lijkt het namelijk nog niet goed. Met ‘Het komt goed’ sus ik mijn ego even, zodat ik daar weer even van kan loskomen. Want als ik ook dan weer sta in mijn diepste waarheid dan voel ik aan alles: ‘Het IS al goed’. En dat helpt me te ontspannen. En niet meer zo hard te rennen om alles te willen fixen en alle ballen in de lucht te houden. Dan hoef ik slechts te blijven staan in mijn eigen waarheid en de acties te nemen die voor mij bedoeld zijn om daarmee een bijdrage te leveren. Het helpt me dan om niet meer zo met de buitenwereld bezig te zijn of mijn neus in zaken te steken waar ik geen verstand van heb of waar ik niet voor gemaakt ben. En daar zijn we vaak zo goed in.????

Keuze is Tijdlijn

Iedere keuze of actie die we nemen opent weer een nieuwe tijdlijn. En we mogen ons daarin te allen tijde afvragen of dit de bedoeling is, of dit werkelijk onze eigen MISSIE op aarde dient. Iedere nieuwe tijdlijn die je aanmaakt is namelijk weer een versnippering van je levensenergie. ‘Het IS al goed’, helpt me om koest te blijven en gehoor te geven aan wat het leven voor mij in petto heeft. En hoe is dat voor jou?

Trainingen

Ben je een man die het gaaf vindt om online bezig te zijn met opleiding en ontwikkeling? Ik bouwde een aantal kleine en grote online trainingen die je mogelijk inspireren op je pad. Je krijgt ze sowieso gratis bij mijn mentoring programma, maar ze zijn uiteraard ook los te volgen. Je vindt ze HIER>>

Zet de volgende stappen en beklim de trap naar Next Level

Stap 1: Gratis Groeigeheimen

Download hier het eBook “Male Potential Life Hack”>>

Stap 2: Bakkie op Afstand

30 minuten focus op jouw MISSIE, jouw hulpvraag superscherp en mijn advies voor jouw groei>>

Stap 3: Energy Update

Boek een diepgaande APK-sessie van 1,5-2 uur samen met mij in de natuur>>

Stap 4: Mentoring

Beklim samen de trap naar Next Level en word de Creator die je altijd al was>>

Een warme groet,

Sander de Zwart

We bieden exclusieve leiderschap- en business programma’s voor CEO’s en hun team.

Onze werkwijze is geïnspireerd op de wijsheid van het dienend en authentiek leiderschap binnen traditionele Native American Tribes. 

 Wil je leren hoe?

“I’ll be there for you”

Sander de Zwart
Leadership & Business Mentor | Auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis Masterclass

Jouw reis terug naar ontspanning, zingeving en plezier

Sander de Zwart draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders